Managerul Public - Agent al Schimbarii in Administratia Publica din Romania

Extras din disertatie Cum descarc?

In aceste momente in care administratia publica se schimba rapid, pe fondul indelungului proces prin care Romania s-a pregatit sa devina Stat Membru cu drepturi depline ale Uniunii Europene, nevoia de a intarii capacitatea administrativa prin dezvoltarea unui sistem public modern si de inalt calibru a devenit cu atat mai imperioasa si urgenta.Dezvoltarea corpului de manageri publici incepe sa isi aduca o contributie importanta la acest proces de reforma.Instruirea de specialitate prin care acestia au trecut in institutiile de invatamant si administratiile publice ale celorlalte state membre aleUE a inceput deja sa introduca noi atitudini, un plus de energie si abilitati noi in administratia publica, atat la nivel central, cat si la nivel teritorial.
Introducerea unui astfel de functionar public nu s-a putut realiza fara probleme si oprelisti, insa pe masura ce proiectul se dezvolta si devine mai cunoscut, impactul si valoarea managerilor publici sunt din ce in ce mai larg cunoscute.
Presiunile sporite carora administratia publica trebuie sa le faca fata, accentuate de de procesul de aderare, pot fi rezolvate doar cu o administratie publica mai deschisa, mai competitiva si bazata pe merit, iar managerii publici vor contribui in mod pozitiv la acest proces de modernizare.Institutiile administratiei publice trebuie sa beneficieze cat mai mult de calitatea si abilitatile managerilor publici.
Managerii publici reprezinta o categorie aparte de functionari publici, pozitionati intre inaltii functionari publici si functionarii publici de conducere, care prin exercitarea atributiilor ti responsabilitatilor lor, contribuie la asigurarea eficientei si continuitatii reformei in administratia publica, de la nivelurile strategice la cele operationale.Managerii publici sunt considerati adevarati agenti ai schimbarii in institutiile publice. 
Managerii publici conduc, coordoneaza sau asista unor activitati care, prin natura lor, necesita o perspectiva mai cuprinzatoare a problemelor, a relatiilor dintre acestea si un nivel ridicat de expertiza, distinct fata de competentele celorlalte categorii de functionari publici.
CAPITOLUL I
I.MANAGEMENTUL PUBLIC - CONCEPTE, CARACTERISTICI, EVOLUTIE
1.1 DEFINIREA MANAGEMENTULUI PUBLIC
Managementul public reprezinta: 
- ansamblul proceselor si relatiilor de management, bine determinate, existente intre componente ale sistemului administrativ, prin care, in regim de putere publica, se aduc la indeplinire legile si se planifica, se organizeaza, coordoneaza, gestioneaza, controleaza activitatile implicate in realizarea serviciilor care satisfac interesul public.
- este o disciplina specializata care are ca obiect cunoasterea proceselor si relatiilor de management din administratia publica pentru perfectionarea, organizarea si functionarea structurilor administrative, in functie de valorile puterii politice, de necesitatile economico sociale,de gradul de inzestrare tehnica, de nivelul general de cultura, cu scopul realizarii unor servicii publice eficiente, potrivit nevoii sociale generale si satisfacerii interesului public.


Fisiere in arhiva (2):

  • Managerul Public - Agent al Schimbarii in Administratia Publica din Romania
    • Cuprins.doc
    • dizertatie managerul public.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!