Marketing

Cuprins disertație Cum descarc?

CUPRINS
Introducere 7
CAPITOLUL 1
PREZENTAREA SOCETĂŢII AEROSTAR S.A.
1.1. Denumirea şi Tipul Socetătii, Obiectul de Activitate şi Forma de Proprietate 9
1.2. Scurt Istoric al S.C. Aerostar S.A 9
1.3. Prezentarea Principalilor Indicatori Economico Financiari 18
1.4. Organizarea şi Conducerea Socetăţii Aerostar S.A 21
CAPITOLUL 2
ORAGNIZAREA ACTIVITĂŢILOR ÎN CADRUL ÎNTREPRINDERII
2.1. Procesul de Organizare şi Diviziunea Muncii 23
2.2 Componentele ce alcătuiec structurile organizatorice 25
2.3 Elaborarea organigramei 33
CAPITOLUL 3
CONDUCEREA ACTIVITĂŢII DE MARKETING
3.1. Organizarea activitatii de marketing 38
3.2. Personalul din cadrul compartimentului de marketing 41
3.3. Modurile de Organizare a Compartimentului de Marketing 43
CAPITOLUL 4
ORGANIZAREA ŞI CONDUCEREA COMPARTIMENTULUI DE MARKETING LA S.C. AEROSTAR S.A.
4.1. Organizarea Activităţii de Marketing şi Locul Compartimentului de marketing în Structura Organizatorică a Firmei 62
4.2. Atribuţiile şi Sistemul de Relaţii Specifice ale Compartimentului de Marketing 65
4.3. Personalul Compartimentului de Marketing 69
CONCLUZII 71


Extras din disertație Cum descarc?

MARKETINGUL
INTRODUCERE
Marketingul reprezintă interfaţa unui proces social şi managerial prin care se doreşte creearea unui mediu stabil între meriul extern şi întreprindere. 
Marketingul urmăreşte să orienteze fluxul bunurilor şi serviciilor de la producători către consumatorii finali. 
Majoritatea întreprinderilor încep să ia în serios activităţile de marketing deoarece au înţeles că aceste activităţi aduc profitabilitate şi stabilitate. 
Managementul este perceput ca o artă a ştiinţelor economice, prin prisma căruia orice economist iscusit este în stare să conducă o afacere. 
Aplicarea corectă a managementului atrage după sine eficientă în cadrul conduceri şi organizări unei întreprinderi ce doreşte să obţină un profit însemnat pe piaţa afacerilor. 
În procesul managerial ca şi în rândul celorlalte procese, comunicarea reprezintă cheia succesului ce se reflectă în activitatea întreprinderi. 
Managerul într-o întreprindere are mai puţină autoritate şi de aceia trebuie să se folosească de abilităţile sale de comunicarea pentru a putea pune în aplicare un plan. 
În lumea afacerilor marketingul dezvoltă un nou tip de gândire şi acţiune în sfera activităţilor economice, iar prin sistemul de implementare a marketingului modern în structurile organizatorice se doreşte o reeducare a întreprinzătorilor ce doresc să obţină o cotă de piaţă cât mai mare. 
Lucrarea de faţă a fost structurată pe patru capitole, după cum urmeazaza: 
Capitolul 1 Prezentarea societăţii Aerostar S.A., Capitolul 2 Organizarea activităţilor în cadrul întreprinderi, Capitolul 3 Conducerea activităţi de marketing, Capitolul 4 Organizarea şi conducerea compartimentului de marketing la S.C. Aerostar S.A. 
În primul capitol am prezentat societatea Aerostar, unde am specificat tipul societăţi, obiectul de acticitate şi forma de proprietate. 
Prin studierea atentă a scurtului istoric al societăţii Aerostar am descoperit cum a luat fiinţă societatea, obiectul de activitate produsele şi serviciile oferite, cifra de afaceri realizată şi personalul din cadrul conduceri. 
În cadrul celui de-al doilea capitol am tratat felul în care se desfăşoară activitatea de management într-o întreprindere. 
În al treilea capitol am abordat din perspectiva de marketing activităţile ce se desfăşoară în cadrul acestui compartiment. 
Al patrulea capitol cuprinde organizarea şi conducerea compartimentului de marketing în cadrul societăţii S.C. Aerostar S.A. Prin studierea acestor activităţi am dorit să menţionez importanţa pe care o deţine compartimentul de marketing în cadrul societăţii Aerostar.
CAPITOLUL 1
PREZENTAREA SOCETĂŢII AEROSTAR S.A.
1.1. Denumirea şi Tipul Socetătii, Obiectul de Activitate şi Forma de Proprietate
S.C. Aerostar S.A. a fost infiintat in anul 1953, are sediul pe strada Condorilor nr.9 Bacau, Romania. Aceasta se identifică prin CUI numărul 950531, fiind o societate pe acţiuni, cu capital privat 100% romanesc. 
S.C. Aerostar S.A. este o întreprindere mare cu 1.257 de salariaţi şi o suprafaţă totala de 45,12 hectare. Suprafata construita a cladirilor este aproximativ de 13,47 hectare, acestea fiind reprezentate de hangare, hale industriale, bancuri tehnologice de proba, spatii pentru activitatile administrative si sociale. 
Societatea se ocupă cu fabricarea, comercializarea si mentenanta avioanelor si subansamblelor acestora. Ca activitate principală se încadrează în CAEN la nivel de clasă 3030, respectiv Fabricarea de aeronave si nave spatiale.
Compania a fost inregistrata ca societate pe actiuni, la Registrul Comertului Bacau (avand numarul de ordine J04/1137/1991) cu denumirea prezenta de S.C. Aerostar S.A.
1.2. Scurt Istoric al S.C. Aerostar S.A.
Motto:
55 de ani de industrie aeronautică şi de aparare la S.C. Aerostar S.A.
Performanţă prin profesionalism.
Prin hotărârea de guvern numărul 1165 din 17 aprilie 1953 a Consiliului de Miniştri s-a decis înfiinţarea Atelierului Central de Aviaţie în comuna Vasile Roaită, azi în Bacău, ca Uzina de Reparaţii Avioane 
Societatea a avut denumirile succesive de: U.R.A., I.R.AV., I.AV şi din 1991, Aerostar S.A.
Denumirea societăţii în prezent: S.C. AEROSTAR S.A.
Sediul social: Strada Condorilor nr.9, Bacău România, codul unic de înregistrare 950.5031, numărul de ordine în registrul comerţului Bacău J04/1137/1991, capitalul social subscris vărsat 29.284.132,50 lei.
Începuturile aviaţiei reactive în România se leagă strâns de numele societăţii, aici s-a realizat întreţinerea şi reparaţia pentru toate tipurile de avioane care au intrat în dotarea armatei române. 
La Bacău s-a construit prototipul IAR-93, primul avion de luptă postbelic românesc.
S-au construit primele trenuri de aterizare şi echipamente hidro-pneumatice de aviaţie din ţară. Peste 2500 aeronave sunt echipate cu trenuri de aterizare şi instalaţii hidro-pneumatice fabricate sau reparate de către societatea Aerostar.
S-au fabricat peste 1900 avioane IAK-52, iar în decursul timpului s-au reparta un număr de peste 3500 aeronave şi 6000 motoare-turboreactoare.


Fisiere în arhivă (1):

  • Marketing.doc

Imagini din acest disertație Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această disertație cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!