Măsuri de sprijin pentru tinerii fermieri

Cuprins disertație Cum descarc?

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL I. PROGRAMUL NATIONAL DE DEZVOLTARE RURALA 4
1.1. Descrierea PNDR si a obiectivelor sale 4
1.2. Analiza socio-economica a spatiului rural romanesc 7
1.3. Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale(AFIR) 12
CAPITOLUL II. SUBMASURA 6.1. "SPRIJIN PENTRU INSTALAREA TINERILOR FERMIERI" 16
2.1. Conditii minime obligatorii pentru acordarea sprijinului 16
2.2 Criterii de selectie ale proiectului 20
2.3. Elaborarea planului de afaceri 23
CAPITOLUL III. EXPLOATATIA AGRICOLA STOICA MIHAI I.I. 29
3.1. Date generale privitoare la solicitant 29
3.2. Obiectivele si detalierea actiunilor propuse pentru atingerea acestora 33
3.3. Piata de desfacere, concurenta si strategia de piata ce va fi aplicata pentru valorificarea produselor obtinute prin implementarea proiectului 38
CONCLUZII 42
BIBLIOGRAFIE 45


Extras din disertație Cum descarc?

INTRODUCERE
Motivatia alegerii acestei teme deriva din dorinta de a intelege mai multe despre Programul National de Dezvoltare Rurala si care sunt obiectivele ei. Consider ca este foarte important sa cunoastem mai multe despre acest program, deoarece reprezinta o oportunitate pentru dezvoltarea agriculturii in Romania.
De asemenea, am ales sa abordez aceasta tema deoarece am aplicat personal pentru submasura 6.1 si vreau sa aprofundez cunostintele despre acest program si de asemenea, sa prezint cateva notiuni despre proiectul realizat si Planul de Afaceri. Voi incerca sa scot in evidenta actiunile prin care PNDR incearca sa ajute la dezvoltarea agriculturii si automat la dezvoltarea economiei.
Importanta temei este determinata de faptul ca in perioada post-comunista Romania nu mai face agricultura de performanta, ceea ce aduce repercusiuni negative asupra economiei. Piata legumelor proaspete a crescut in ultimii ani pe fondul imbunatatirii puterii de cumparare, insa avansul a fost sustinut mai mult de importuri, deoarece productia locala a inregistrat un ritm de crestere mai lent.
Ramane de vazut cum ne putem folosi de masurile Programului de Dezvoltare Rurala astfel incat sa ne putem moderniza exploatatiile agricole si sa devenim cat mai productivi si mai competitivi, deoarece Romania este una dintre tarile europene cu cele mai favorabile conditii pedo-climatice pentru obtinerea de productii agricole de calitate si in cantitati semnificative, care poate sa acopere un segment important al cererii interne de produse agro-alimentare.
O alta parte semnificativa a acestei teme o reprezinta studiul de caz despre exploatatia agricola STOICA MIHAI II, o intreprindere individuala care a beneficiat, in anul 2017, de finantare nerambursabila pe submasura 6.1 "Sprijinirea tinerilor fermieri". Acolo vor fi prezentate cateva notiuni despre elaborarea proiectului, precum si obiectivele propuse in Planul de Afaceri.
CAPITOLUL I. PROGRAMUL NATIONAL DE DEZVOLTARE RURALA
1.1. Descrierea PNDR si a obiectivelor sale
Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 -  2020 ( PNDR 2020) este Programul prin care se acorda fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei pentru dezvoltarea economico- sociala a spatiului rural din Romania. Implementarea tehnica si financiara este asigurata de catre Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale ( AFIR). Fermierii, procesatorii, antreprenorii si autoritatile publice locale au la dispozitie aproximativ 9 miliarde de euro, fonduri europene nerambursabile pentru realizarea investitiilor la standarde europene. 
Romania intampina dificultati in atingerea potentialului socio-economic al sectorului agro-alimentar. Din analiza SWOT reiese ca agricultura si spatiul rural inregistreaza mari provocari caracterizate de: structura duala a exploatatiilor; productivitate agricola redusa, populatie numeroasa implicata in agricultura de (semi)subzistenta si cu nivel scazut de pregatire agricola si antreprenoriala; pondere scazuta a produselor agroalimentare cu valoare adaugata; procent ridicat al fermierilor in varsta, dotari deficitare la nivelul exploatatiilor; acces la servicii de baza si infrastructura cu mult sub nivelul zonelor urbane; dezvoltare insuficienta a economiei rurale non-agricole cu efecte la nivel de ocupare in mediul rural; o pondere mare a populatiei aflate in risc de saracie si excluziune sociala si o serie de riscuri climatice si de mediu care reprezinta o amenintare pentru zonele rurale si pentru intregul teritoriu.
Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020 este o oportunitate pentru abordarea punctelor slabe, pe baza consolidarii punctelor tari si utilizarea oportunitatilor, dar si pe baza lectiilor invatate si progreselor realizate prin PNDR 2007-2013. Au fost inregistrate progrese importante in perioada 2007-2013, in special cu privire la modernizarea exploatatiilor agricole si a unitatilor procesatoare din sectorul agro-alimentar, intinerirea generatiilor de fermieri, implementarea de practici si realizarea de investitii prietenoase cu mediul, economii locale diversificate si infrastructura locala dar insuficinete in raport cu nevoile. Incepand cu anul 2007, in Romania au fost puse bazele promovarii utilizarii continue si durabile a terenurilor agricole si forestiere, fiind create astfel premisele mentinerii patrimoniului natural si conservarea valorii naturale ridicate a zonelor rurale. PNDR 2014-2020 va putea mentine in acest context continuarea eforturilor necesare dezvoltarii spatiului rural, prin abordarea strategica a urmatoarelor obiective:


Fisiere în arhivă (1):

  • Masuri de sprijin pentru tinerii fermieri.docx

Imagini din acest disertație Cum descarc?

Bibliografie

1. Dumitru Indrea, Alex-Silviu Apahidean Cultura legumelor, Editura Ceres, 2013
2. *** Ghidul Solicitantului - Submasura 6.1 "Sprijinirea tinerilor fermieri"
https://portal.afir.info/informatii_generale_pndr_investitii_prin_pndr_sm_6_2_infiintare_activitati_neagricole?amp;lang=RO
3. *** EU Funding
https://europa.eu/european-union/about-eu/funding-grants_en
4. *** Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale - AFIR Prezentare generala
https://portal.afir.info/informatii_institutionale_despre_afir_prezentare_generala
5. *** DIRECTIA GENERALA DEZVOLTARE RURALA
Autoritate de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala - PNDR
http://www.madr.ro/dezvoltare-rurala.html
6. *** Strategia de Informare si Publicitate PNDR 2014-2020
http://www.pndr.ro/implementare-pndr-2014-2020.html
7.
- ** Strategia pentru dezvoltarea sectorului agroalimentar pe termen mediu si lung orizont 2020 - 2030 
http://www.madr.ro/strategia-pentru-dezvoltarea-sectorului-agroalimentar-pe-termen-mediu-si-lung-orizont-2020-2030.html
8. *** Scheme de plata/Masuri de sprijin si ajutor derulate de APIA
http://www.apia.org.ro/ro/despre-apia/scheme-de-plata-masuri-de-sprijin-derulate-de-apia
9. *** Uniunea Europeana - Agricultura
https://europa.eu/european-union/topics/agriculture_ro
10. *** Analiza socio-economica in perspectiva dezvoltarii rurale
http://www.madr.ro/docs/dezvoltare-rurala/programare-2014-2020/analiza-dezvoltarii-rurale-agricultura-iulie-2013.pdf
11. *** Cod de bune practici agricole
https://www.icpa.ro/documente/coduri/cbpaRO.pdf
12. *** Testarea si inregistrarea soiurilor
http://istis.ro/catalog-oficial
13. *** Cererea de Finatare a Intreprinderii Individuale STOICA MIHAI I.I.


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această disertație cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!