Mediul afacerilor și rentabilizarea acestora la SC Comserv SA Galați

Cuprins disertație Cum descarc?

CUPRINS
INTRODUCERE pag.2
CAPITOLUL I ANALIZA MEDIULUI DE AFACERI AL UNEI FIRME PRESTATOARE DE SERVICII pag.3
1.1. MEDIUL AFACERILOR pag.3
1.2. MICROMEDIUL EXTERN AL FIRMEI pag.6
1.3. MACROMEDIUL EXTERN DE AFACERI AL UNEI FIRME pag.9
1.4. MEDIUL INTERN DE AFACERI pag.13
1.5. PIAŢA ŞI CONCURENŢA – PRINCIPALELE COMPONENTE ALE MEDIULUI DE AFACERI pag.13
CAPITOLUL II PREZENTAREA FIRMEI S.C. „COMSERV” S.A. – GALAŢI pag.24
2.1. ÎNFIINŢAREA FIRMEI S.C. „COMSERV” S.A. – GALAŢI pag.24
2.2. OBIECTUL DE ACTIVITATE A S.C. „COMSERV” S.A. pag.24
2.3. MEDIUL EXTERN AL FIRMEI S.C. „COMSERV” pag.25
2.4. RELAŢIILE DE PIAŢĂ ŞI DE CONCURENŢĂ ALE FIRMEI pag.27
2.5. PIAŢA FIRMEI S.C. „COMSERV” S.A. pag.31
2.6. MEDIUL CONCURENŢIAL AL S.C. „COMSERV” S.A. GALAŢI pag.32
2.7. ANALIZA MEDIULUI INTERN DE AFACERI LA S.C. „COMSERV” S.A. pag.34
CAPITOLUL III pag.39
Rentabilizarea MANAGEMENTULui LA S.C. „COMSERV” S.A. GALAŢI PRIN STRATEGII DE AFACERI pag.39
3.1. STRATEGIA DE AFACERI A FIRMEI S.C. „COMSERV” S.A. pag.39
3.1.1. Aspecte ale managementului produsului pag.41
3.1.2. Strategia de preţ pag.46
3.1.3. Strategia de distribuţie pag.49
3.1.4. Strategia de promovare pag.50
3.2. ANALIZA UNOR INDICATORI DE PERFORMANŢĂ LA S.C. „COMSERV” S.A. pag.51
3.2.1. Analiza cifrei de afaceri pag.51
3.2.2. Indicatori de rentabilitate la S.C. „COMSERV” S.A. – Galaţi pag.53
CONCLUZII pag.56
BIBLIOGRAFIE pag.60


Extras din disertație Cum descarc?

INTRODUCERE 
Activitatea oricărei firme de afaceri este dependentă direct de mediul în care funcţionează – atât prin elementele controlabile, cât şi prin cele cu influenţă indirectă cum ar fi criza economico-financiară pe care o parcurge economia. Această criză perturbă toate componentele mediului de afaceri începând de la factorii şi condiţiile economice – venituri, credite, impozite, piaţă, până la condiţiile de viaţă ale familiilor.
În plus, anumite componente ale mediului de afaceri crează instabilitate, măresc riscurile afacerilor şi diminuează încrederea întreprinzătorilor în capacitatea lor de a supravieţui. 
Am realizat prezenta lucrare de licenţă pentru a sublinia caracterul dinamic şi flexibil al acrivităţilor de servicii într-un mediu de afaceri instabil. Sectorul serviciilor rezistă mai uşor condiţiilor de criză prin diversificarea activităţilor şi adaptarea lor la structurile şi proporţiile unei cereri afectate de insolvabilitate şi fluctuaţie.
Studiul de caz realizat pentru activitatea unei firme profilate pe termopane cu tâmplărie cu profile de aluminiu şi PVC arată actualitatea îmbunătăţirii coeficientului energetic al construcţiilor civile şi industriale, pentru care se fac investiţii în sisteme termoizolante, fiind adecvate condiţiilor de criză, în care se vor scumpi gazul metan, energia electrică şi serviciile pentru încălzirea locuinţelor, birourilor etc. Stimularea realizării acestor îmbunătăţiri la locuinţe vine şi dinspre guvern, care alocă fonduri pentru a se compensa 15% din costurile acestor lucrări în registru privat.
Economia de piaţă funcţională din ţara noastră condiţionează existenţa şi funcţionarea agenţilor economici dacă obţin profit. De aceea, capitolul final al lucrării se ocupă de rezultatele economico-financiare ale firmei care arată că unele firme pot rezista în acest mediu instabil de afacri şi chiar prognozează să se dezvolte.
În acest sens, va fi favorabil şi macromediul economic, despre care Guvernul României estimează că în 2014 va începe creşterea economică, care, pentru început – 2013, al doilea semestru – a fost de 1-2 %, iar din 2014 va fi de 3-4 %. Deşi FMI apreciază că în 2014 va putea fi atinsă o creştere pozitivă de doar 0,5%, ceea ce va însemna ieşirea României din recesiune, urmând a se atinge nivele mai ridicate de creştere economică din 2014.
CAPITOLUL I
ANALIZA MEDIULUI DE AFACERI 
AL UNEI FIRME PRESTATOARE DE SERVICII
1.1. MEDIUL AFACERILOR
Mediul de afaceri reprezintă totalitatea forţelor şi condiţiilor interne şi externe ale firmei, în interiorul şi sub acţiunea, cărora întreprinderea îşi derulează activităţile privind piaţa, influenţând nivelul de profitabilitate . Între aceste forţe şi condiţii, altele decât cele de afaceri, unele pot constitui oportunităţi favorabile demersului de piaţă al companiei, altele pot fi ameninţări la adresa poziţiei de piaţă şi a profitabilităţii.
Înţelegerea, şi mai ales aplicarea în practică a afacerilor, presupune cunoaşterea conceptelor de mediu extern, mediu intern şi a relaţiilor dintre acestea .
Firmele trebuie să analizeze continuu dinamica mediului de afaceri şi să-şi adapteze acţiunile tactice în funcţie de mărimea şi sensurile schimbărilor ce vor interveni în mediul de afaceri, încât să fructifice avantajos oportunităţile favorabile şi să prevină şi îndepărteze influenţele negative.
Deşi există unele deosebiri între abordările teoretice ale specialiştilor, în general, mediul de afaceri este considerat ca: un ansamblu de factori ce acţionează indirect asupra activităţii – macromediul extern; o sumă de condiţii ce influenţează direct firmele – micromediul extern şi chiar elementele interne ale organizaţiei – mediul intern. Zona de relaţii dintre mediul intern şi mediul extern, cu piaţa – împreună cu toţi factorii ce o caracterizează – şi concurenţa necesită de asemeni, o atenţie specială.
În desfăşurarea activităţii, orice întreprindere acţionează în funcţie de posibilităţile sale interne, dar şi de condiţiile în care ea realizează raporturile de piaţă, care reprezintă mediul său de afaceri. Starea şi evoluţia componentelor mediului influenţează modalităţile de orientare şi acţiunile strategică şi tactică ale întreprinderii, in fiecare etapă a activităţii. De aceea, în calitate de agent economic, firma are nevoie să identifice şi să studieze mediul de afaceri, să stabilească impactul lui asupra activităţii sale, direcţiile şi tendinţele posibile în evoluţia acestuia. în aceste condiţii, întreprinderea îşi modelează mai bine activitatea şi îşi menţine şi sporeşte capacitatea de adaptare şi acţiune asupra pieţei, cu rezultate pozitive pentru consumatori şi profitabile pentru existenţa şi dezvoltarea sa proprie.
Cu cât va cunoaşte mai bine mediul de afaceri prezent, dinamica şi tendinţele de evoluţie a componentelor ce vin în relaţie directă sau mijlocită, mai apropiată ori mai îndepărtată, imediat sau pe termen mediu şi lung cu activitatea proprie, o firmă de afaceri va valorifica mai eficient atu-urile sale în spaţiul şi timpul ocaziilor favorabile ei, şi se va adapta în mod mai eficient cerinţelor mediului extern, inclusiv prin îmbunătăţirea mediului său intern.
Întreprinderea trebuie să aibă cea mai bună percepţie posibilă nu numai asupra elementelor macromediului, ci şi asupra relaţiei dintre componente, deoarece unele dintre acestea sunt dependente puternic de altele (de exemplu, mediul economic nu poate fi separat de mediul politic sau de cel social).
Confruntarea cu factorii de mediu permite întreprinderii depistarea forţelor sale (puncte forte) şi a slăbiciunilor (puncte slabe) sale, precum şi măsurarea capacităţii de reacţie şi de anticipare. Unii din factorii externi pot acţiona ca importante constrângeri asupra deciziilor privind activitatea de producţie şi de piaţă a întreprinderilor .


Fisiere în arhivă (1):

  • Mediul Afacerilor si Rentabilizarea Acestora la SC Comserv SA Galati.doc

Imagini din acest disertație Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această disertație cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!