Metode de Perfectionare a Activitatii Desfasurate in Institutiile Publice

Cuprins disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE.1
I. CARACTERIZAREA FENOMENELOR IN INSTITUTIILE PUBLICE.3 
1.1 PREZENTAREA INSTITUTIILOR PUBLICE.3
1.2 SCURT ISTORIC AL INSTITUTIEI PUBLICE.4
1.3 CARACTERIZARE GENERALA.4
1.4 COMUNICAREA IN INSTITUTIILE PUBLICE.7
1.5 FUNCTIA PUBLICA.14
II. MANAGEMENTUL PERFORMANTEI IN ORGANIZATIILE DIN SECTORUL PUBLIC.15
2.1 DEFINIREA MANAGEMENTULUI PUBLIC.15
2.2 REFORMA INSTITUTIILOR PUBLICE.20
2.3 ORGANIZAREA SISTEMULUI DE ADMINISTRATIE PUBLICA.23
III. ASPECTE PRIVIND ACTIVITATEA DESFASURATA DE O.N.R.C.36
3.1 DEFINITIE.36
3.2 CADRUL JURIDIC.36
3.3 ORGANIZARE SI FUNCTIONARE.36
3.4 SCURT ISTORIC.36
3.5 FUNCTIILE OFICIULUI NATIONAL AL REGISTRULUI COMERTULUI .37
3.6 TINEREA REGISTRULUI CENTRAL AL COMERTULUI.38
3.7 LISTA CUPRINZAND CATEGORIILE DE DOCUMENTE PRODUSE SI/SAU GESTIONATE, POTRIVIT LEGII.38
3.8 LEGISLATIE IN MATERIA REGISTRULUI COMERTULUI.41
3.9 FORMULARE O.N.R.C.41
3.10 STATISTICI.44
CONSIDERATII FINALE.47
BIBLIOGRAFIA.


Extras din disertatie Cum descarc?

Institutiile publice, in sensul birocratic pe care il au in ziua de astazi, reprezinta singurul mod de organizare social-economica a statului care poate face fata provocarilor modernitatii - numarului mare al populatiei, diversitatii si complexitatii nevoilor umane care se cer satisfacute.
Interesul public a fost intotdeauna o prioritate care presupunea angajarea celor mai competente persoane pentru a forma o elita administrativa care sa actioneze in conformitate cu legea si precedentele existente.
Cetateanul trebuie sa fie informat cu privire la existenta si modul de functionare a serviciilor publice, trebuie ascultat cand isi exprima nemultumirea, trebuie sa-i fie luate in considerare dorintele si nevoile.
Lucrarea mea de disertatie intitulata "Metode de perfectionare a activitatii desfasurate in institutiile publice" este structurata in trei capitole, acestea fiind impartite la randul lor in subcapitole.
In primul capitol al lucrarii mele, capitol intitulat "Caracterizarea fenomenelor in institutiile publice" am prezentat pe scurt institutiile publice si scurtul lor istoric. Am realizat o caracterizare generala a institutiilor publice, prezentand de asemenea si procesul de comunicare in institutiile publice, barierele comunicationale care pot aparea in decursul acestui proces, comunicarea interpersonala, precum si comunicarea externa si interna. In finalul acestui prim capitol am realizat o prezentare generala a functiei publice enumerand trasaturile ei.
In cel de-al doilea capitol al lucrarii mele de disertatie intitulat "Managementul performantei in organizatiile din sectorul public" am definit managementul public, am prezentat reforma institutiilor publice si am prezentat organizarea sistemului de administratie publica enumerand de asemenea principiile de organizare si functionare ale administratiei publice locale. 
Ultima parte a lucrarii de disertatie prezinta aspecte referitoare la activitatea desfasurata de Oficiul National al Registrului Comertului, registrul oficial in care se inregistreaza in mod obligatoriu atat infiintarea societatilor comerciale, cat si orice modificare intervenita in forma de proprietate, in capital, organizare, structuri si obiect de activitate.
Dupa o scurta definitie a Registrului Comertului, prezentarea cadrului juridic, a organizarii si functionarii lui, am prezentat lista care cuprinde documentele produse si/sau gestionate conform legii, documentele create in cadrul activitatii de institutie publica de catre O.N.R.C si/sau gestionate de acesta. De asemenea, sunt prezentate in aceasta ultima parte a lucrarii mele, documentele de interes public, cat si legislatia in materie a Registrului Comertului, formulare O.N.R.C si statistici.
La finalul acestei parti, am vorbit despre facilitatea oferita utilizatorilor Internet interesati sa acceseze informatiile legale despre firme din registrul central al comertului tinut in sistem computerizat. Se pot obtine astfel informatii online despre denumirea si coordonatele de contact ale firmei, capital social si asociati/actionari si cota de participare detinuta, administratori, fondul de comert, filiale/sucursale ale firmei, cifra de afaceri, profit brut, prin accesarea serviciului RECOM online: http://recom.onrc.ro.


Fisiere in arhiva (5):

 • Metode de Perfectionare a Activitatii Desfasurate in Institutiile Publice
  • Anexa lucrare.doc
  • BIBLIOGRAFIE.doc
  • CUPRINS LUCRARE.doc
  • LUCRARE.doc
  • Rezumat lucrare disertatie.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!