Metode, Tehnici si Probe de Autit Financiar

Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Lucrarea de fata se ocupa in esenta cu studiul principiilor auditului financiar-contabil, al metodelor, tehnicilor si probelor ei de lucru, atat din punct de vedere teoretic, cat si din punct de vedere practic, aplicativ.
Problematica contabila abordata in cadrul lucrarii pune in evidenta obiectivele si factorii organizarii materiale si formale a auditului financiar - contabil.
In continutul lucrarii sunt integrate elemente semnificative din directive, standarde si reglementari contabile la zi din tara noastra.
Primul capitol intitulat "Abordari conceptuale si aprofundari privind metode, tehnici si probe de audit financiar" cuprinde definirea conceptului de audit financiar-contabil, o scurta prezentare a evolutiei auditului atat in lume cat si in Romania, sunt prezentate metodele, tipurile de proceduri utilizate pe faze ale procesului de audit financiar dar si probele de audit financiar obtinute de auditorii financiari in functie de procedurile de audit financiar utilizate.
Cel de-al doilea capitol, intitulat "Auditul financiar -contabil al datoriilor comerciale la
S.C. ENERGOBIT S.R.L." cuprinde, in primul rand, detalii privind echipa de auditori ce a realizat in cadrul societatii S.C."ENERGOBIT" S.R.L., in perioada 01.03.2011 - 15.05.2011, o misiune de audit pe tema "Auditul financiar -contabil al datoriilor comerciale".
In continuarea capitolului am inserat informatii cu privire la lucrarile preliminare efectuarii auditului financiar-contabil si informatii privind societatea analizata in cadrul lucrarii, constiuirea, forma juridica si obiectul de activitate ale acesteia. Continuand studiul de caz efectuat asupra societatii, am parcurs etapele de executare efectiva a misiunii de audit financiar-contabil privind datoriile comerciale in cadrul societatii.
De asemenea, am efectuat cercetarea asupra controlului situatiilor financiare, respectiv a datoriilor comerciale si am sintetizat concluziile intr -un raport de audit.
Ultima parte a lucrarii intitulata "Concluzii", cuprinde concluziile si propunerile emise de catre echipa de auditori asupra misiunii de audit realizata in cadrul societatii S.C. "ENERGOBIT" S.R.L.
CAPITOLUL 1
Abordari conceptuale si aprofundari privind medode, tehnici si probe de audit financiar
1.1. Aparitia si evolutia auditului financiar (atat in lume cat si in Romania)
1.1.1. Evolutia auditului financiar pe plan mondial
Originea meseriei de auditor este foarte veche cu toate ca nu a fost cunoscuta sub aceasta denumire, deoarece, in marturiile timpului, istoria contabilitatii era similara cu istoria economica.
Dupa unii autori primele registre si documente contabile au apatinut civilizatiei babiloniene, prima care a inceput sa reglementeze activitatile de comert.
In antichitate, obiectivul principal al evidentei contabile il constituia protejarea integritatii averilor. Scopul principal al auditului il constituia prevenirea unor acte de frauda a persoanelor insarcinate cu administrarea banilor publici.
In Europa, auditul conturilor a fost atestat pentru prima data ca practica curenta in Grecia antica si apoi in Imperiul Roman.
In Roma antica, o mare importanta o detineau questorii, care aveau sarcina sa se informeze si sa controleze conturile magistratilor din Imperiul Roman. Aceasta practica se realiza prin informarea si verificarea verbala a fondurilor, prin ascultarea opiniilor mai multor persoane, ceea ce da nastere la tehnica auditului.
Din secolul al XX-lea, au inceput sa se emita legi prin care sa fie recunoscuta oficial importanta verificarii prin audit si chiar se impune obligativitatea ei precum si a publicarii bilantului, pentru ca acesta sa redea ,,o imagine fidela si exacta" a patrimoniului.
In America, aparitia si dezvoltarea profesiei de auditor a fost influentata de evolutia auditului din Marea Britanie, in primii ani ai secolului al XX-lea aceasta profesie dezvoltandu-se ca o profesie de sine statatoare. Au inceput sa fie utilizate ca proceduri, "testele de audit" si din ce in ce mai frecvent verificarile prin sondaj. In acelasi timp s-a introdus tehnica verificarii tranzactiilor prin confirmari de la terti.
Profesia de auditor financiar a capatat noi valente in anul 1933, cand Bursa din New York a impus companiilor importante sa-si prezinte situatiile financiare certificate de catre un contabil independent si sa anexeze raportul de audit . Raportul de audit a devenit astfel un element obligatoriu al situatiilor financiare pentru companiile cotate la Bursa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Metode, Tehnici si Probe de Autit Financiar.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Bibliografie

1. Arens si Loebbecke - Audit. O abordare integrata, editia a 8 - a, Editura ARC , Cisinau, 2003
2. Aureliana Roman; Eugeniu Turlea - Audit financiar. Misiuni de asigurare si servicii conexe, Editura Econimica, Bucuresti, 2012
3. Tatiana Danescu - Proceduri si tehnici de audit financiar, Editura Irecson, Bucuresti, 2007
4. Tatiana Danescu - Audit financiar. Convergente intre teorie si practica, Editura Irecson 2007
5. Dobroteanu L.; Dobroteanu C. - Audit. Concepte si practici, Editura Economica, Bucuresti, 2002
6. Marin Toma - Initiere in auditul situatiilor financiare ale unei entitati, Editura CECCAR, Bucuresti, 2005
7. Brezeanu. P.; Poanta D.; Brasoveanu I.; Tataru V.; Morariu V.; Novac L.; Triandafil C. - Audit financiar: Repere metodologice, etice si istorice; Reglementari internationale (ISA) - extrase, Editura Cavallioti, Bucuresti, 2008
9. Ana Morariu, Eugeniu Turlea - Audit financiar contabil, Editura Ecomonica, Bucuresti, 2001
10. Manual de Standarde Internationale de Audit si Control de Calitate. Audit financiar 2009; Editura IRECSON 2009
11. Codul etic; Editura IRECSON 2010
12. Norme minimale de audit, Editura Economica, Bucuresti, 2001
13. Norme nationale de audit - CECCAR, Bucuresti, 1999
14. Norme de audit financiar si certificare a bilantului contabil nr. 1/1995, CECCAR, Bucuresti
15. Ghid privind auditul calitatii, Editura Irecson, Bucuresti, 2010
16. www.cafr.ro
17. www.revista.cafr.ro


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!