Mixul de Marketing Bancar - Studiu de Caz BRD

Cuprins disertație Cum descarc?

CAPITOLUL 1. Particulăritaţile mediului de marketing financiar-bancar 4
1.1 Conceptul de mediu extern în instituţia financiar-bancară 4
1.2 Macromediul instituţiei financiar bancară 5
1.3 Micromediul instituţiei financiar bancară 8
1.4 Mediul internaţional 11
1.5 Mediul de afaceri al băncii 12
Capitolul 2. Piaţa instituţiei financiar – bancare şi serviiciile de 
intermediere financiar - bancară 14
2.1 Serviciile de intermediere financiar – bancară, componente ale sectorului
terţiar 18
2.2 Componentele serviciilor financiar bancare 20
2.3 Comportamentul consumatorului de servicii bancare 22
Capitolul 3. Mixul de marketing bancar 23
3.1 Produsul bancar 26
3.2 Preţul serviciilor bancare 29
3.4. Promovarea produselor bancare 32
3.5. Protecţia consumatorului de servicii bancare 34
CAPITOLUL 4 Rolul băncii cu mediul său extern de marketing 
Studiu de caz - Mediul de afaceri al băncii BRD-Groupe Societe Generale 36
Concluzii 42
Bibliografie 45


Extras din disertație Cum descarc?

INTRODUCERE
Un număr foarte mare de oameni se ocupă de manipularea banilor în beneficiul şi contul altora, în lumea economico-socială în care trăiesc după principii recunoscute şi acceptate şi care sunt strâns legate de satisfacerea nevoilor umane, aşa cum ne descria şi marele psiholog Abraham Maslow, în bine cunoscuta piramidă a ierarhizarii nevoilor umane.Acesta explică în lucrarea sa cum nevoile oamenilor au în comun faptul că sunt instinctive, însa se deosebesc prin aceea că au un grad de intensitate diferit, unele fiind mai puternice decât altele.
După parerea mea aceste nevoi acum s-au decalat, într-adevar cele primare au rămas, nevoia de hrană, adapost, siguranţa, familie şi nevoia de apartenenţa la un grup (prieteni, grup social, etc), dar în momentul actual se pune accent pe nevoia de a deţine foarte mulţi bani, indiferent de cum sunt castigaţi sau procuraţi, munciţi sau nu, devine tot mai esenţial ca aceştia să producă deţinătorului o satisfacţie materială şi morală.
Niciunul dintre noi nu putem citi un ziar, o carte, nu ne putem uita la televizor fară ca o data la cateva minute să nu vedem o reclamă care iţi transmite un mesaj clar, cum şi cât de uşor e sa caştigi ceva, cu un minim de “efort” , numai să vrei.
Adevărul este ca aproape nicioadată ceea ce vedem, nu este ceea ce se întampla în realitate. Cei care vând, niciodată nu vor evita să ascundă dezavantajele produsului, fie că este vorba de domeniul financiar-bancar, industrial, privat s.a.m.d. , cu atât mai puţin, nu vor uita ideea de bază pentru care serviciul sau produsul a fost conceput de la bun început – profitul.
Serviciile financiare, care sunt atât de dezvoltate în zilele noastre, îşi găsesc probabil originea în adâncurile comportamentului uman, sesizate de Keynes şi aşezate la baza propriilor sale teorii economice, în anii de dezvoltare a demersurilor psihanaliste 
Produsele şi serviciile legate de bani, ele însele au căpătat o dezvoltare care absoarbe umanitatea, atenţia umană, eforturile şi preocupările societăţii, generând un nou interes, de confort (carţile de credit), de stabiliate sau siguranţa (asigurarile), emoţii (loto, speculaţii financiare), speranţe.
Lucrarea de disertaţie este structurată în patru capitole, primele trei capitole se vor axa pe mediul de marketing,mixul de marketing şi relaţiile care se dezvoltă între o instituţie financiar-bancară, iar cel de-al patrulea capitol va fi un studiu de caz axat pe acestă temă al Bancii BRD Groupe Societe Generale.
.
Capitolul 1
Particularitaţile mediului de marketing financiar bancar
1.1 Conceptul de mediu extern în instituţia financiar-bancară
In teoria marketingului conceptual de mediu extern prezinta o importanţă deosebită, acesta reprezentand unul dintre elementele sale definitorii. În esenţă marketingul a aparut ca o reacţie la tendinţa de separare a firmei faţă de mediul său ambient (extern), separare care a influenţat negativ activitatea acesteia.
Marketingul are în centrul preocupărilor mediul, întregul său demers urmărind cunoaşterea mediului extern, cunoaşterea care stă la baza dezvoltării unui important capitol al său denumit cercetări de marketing şi derularii proceselor de muncă ( de management şi operative) astfel încat activităţile desfăşurate de firma să fie în concordanţă cu evoluţia mediului extern.
Rezultă deci că orice firmă şi în consecinţă şi instituţia financiar-bancară, nu poate încorpora eficient marketingul fară utilizarea corectă a conceptului de mediu.
Mediul extern este alcătuit din “totalitatea factorilor exterior care acţionează asupra firmei, influenţându-i activitatea”.


Fisiere în arhivă (1):

  • Mixul de Marketing Bancar - Studiu de Caz BRD.doc

Imagini din acest disertație Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această disertație cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!