Modalități de Cultivare și Valorificare a Speciilor Floricole din Grupa Imortelelor

Extras din disertație Cum descarc?

Introducere
Chiar şi celor mai renumiţi critici le este greu să descrie întru totul frumuseţea operelor de artă; cuvintele sunt alese cu grijă pentru a putea reda cât mai bine din trăirile autorilor, din ceea ce ei doreau să transmită. Despre flori însă, cuvintele nu ar fi de ajuns pentru a le putea descrie, admira, simţi. 
Cine nu este impresionat la vederea unei grădini frumoase şi nu se gândeşte să evadeze în mijlocul ei, să fugă de zgomot, de poluare, de grijile zilnice? Un spaţiu liniştit, cu pajişti, flori, copaci, iazuri ne aduc alinare, ne înviorează, ne bucură sufletul, au pur şi simplu un efect terapeutic asupra noastră. 
Iată, de exemplu, de ce milioane de oameni vizitează cele mai faimoase grădini din lume: Grădinile Botanice regale din Anglia, grădinile din Kyoto-Japonia, grădinile Palatului Versailles-Franţa, Olanda-prin vestitele parcuri cu lalele, şi alte de specii floricole. De altfel, există, şi ţări unde anumite zone urbane, sunt mărginite de copaci, sunt înconjurate de arbuşti şi o expoziţie de flori de diferite culori asemenea unui mic paradis pământesc.
Florile reprezintă una din acele bucurii desăvârşite ale vieţii, sunt aproape mereu de noi şi ne înconjoară cu splendoarea, cu gingăşia şi cu parfumul lor, încă din primele zile ale vieţii noastre, la unele din cele mai importante momente din viaţă (aniversări, evenimente mai speciale, botezuri, nunţi etc.); şi tot alături de flori ne despărţim de această lume.
Tocmai din aceste motive, florile merită o atenţie deosebită. Ele sunt descrise atât în versuri cât şi în proză prin intermediul celor mai renumiţi scriitori, care reuşesc să ne transmită frumuseţea şi gingăşia lor, iar artiştii plastici sunt cei care prin penelul lor au reuşit să transpună pe pânze natura şi mai ales florile, aşa încât să creeze un univers de o frumuseţe infinită, trezind în sufletul nostru emoţii şi trăiri puternice.
În consecinţă, tot omul este cel care are datoria de a duce pe mai departe, prin propriile mijloace, arta cultivării florilor şi de a crea pentru toţi ceilalţi o lume mai frumoasă şi mai bună.
În decursul anilor s-au evidenţiat mai multe tipuri de aranjamente florale,de amenajări de grădini în care sunt incluse şi flori.
Un loc aparte îl reprezintă şi aranjamentele florale, atât din flori proaspete cât şi din flori uscate (imortele).
Imortelele îşi păstrează calităţile decorative şi după uscare , venind în completarea sortimentului de flori tăiate, mai ales în perioada rece a anului. În funcţie de particularităţile biologice ale plantelor şi de organul de decor, imortelele se grupează în:
- imortele tipice (propriu-zise) – decorative prin bracteele de diferite mărimi,culori, forme şi care protejează flori lipsite de valoare ornamentală;
- imortele netipice (prin adopţiune) –lipsite de bractee dar decorative prin alte organe,porţiuni de organe etc. (flori, inflorescenţe, fructe).
Folosite în cât mai diverse combinaţii, imortelele bucură ochii şi sufletul privitorilor, aducând o linişte interioară de care avem cu toţii nevoie.
PARTEA I
-PARTEA ŞTIINŢIFICĂ-
CAPITOLUL I
IMPORTANŢA ŞI ISTORICUL CULTURII FLORILOR
1 .1 IMPORTANŢA CULTURII FLORILOR
Din orice loc al lumii, în orice tip de climă şi relief, florile au fost alături de om încă din timpurile cele mai îndepărtate. Dorinţa şi nevoia de frumos l-au îndemnat pe om să cultive cele mai deosebite flori, să amenajeze grădini şi parcuri, să-şi înfrumuseţeze locuinţa şi locurile care îşi desfăşoară activităţile zilnice.
Nu întâmplător, din vremuri străvechi, s-au folosit pentru decorarea grădinilor plantele floricole luate din flora spontană. Lăcrămioarele,violetele, stânjeneii etc., sunt numai câteva exemple din mulţimea plantelor cultivate în grădini aşa cum au fost luate din natură, fără nici o ameliorare.
Astfel de-a lungul timpului, prin acţiunea de selecţie şi ameliorare întreprinsă de om, s-a îmbogăţit foarte mult sortimentul de plante floricole, încât, astăzi, oricare iubitor al naturii poate alege şi cultiva speciile, formele şi soiurile dorite, găsindu-şi satisfacţia în eleganţa şi frumuseţea lor.
Diversitatea formelor, bogăţia nuanţelor, parfumurile deosebite au constituit dintotdeauna sursa de inspiraţie în artă (pictură, sculptură, în muzică şi poezie şi în proză).
Florile prin armonia culorilor şi liniilor, prin forma corolelor influenţează starea psihică a omului. Inocenţa şi blândeţea lor liniştesc sufletul sau dau vigoare celor obosite. Munca fizică într-o grădină cu flori este astăzi o cale frecvent utilizată de către om pentru odihna activă, pentru relaxarea sa spirituală.
1.1.1.IMPORTANŢA DECORATIVĂ
Calităţile ornamentale ale florilor, reprezintă prin excelenţă elementul decorativ atât prin diversitatea de dimensiuni, forme, culoare şi parfum cât şi prin sentimentele profunde pe care le transmit atunci când le privim.


Fisiere în arhivă (9):

  • 1 TITLU LUCRARE.doc
  • 15 Anexe.doc
  • 16 CONCLUZII SI BIBLIOGRAFIE.doc
  • 3 tabele 1.doc
  • 4 TEXT TABELE 2.doc
  • 5 Tabele 2.doc
  • grafice.xls
  • Modalitati de Cultivare si Valorificare a Speciilor Floricole din Grupa Imortelelor.doc
  • pozele.doc

Imagini din acest disertație Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această disertație cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!