Modalitati de Cultivare si Valorificare a Speciilor Floricole din Grupa Imortelelor

Extras din disertatie Cum descarc?

Introducere
Chiar si celor mai renumiti critici le este greu sa descrie intru totul frumusetea operelor de arta; cuvintele sunt alese cu grija pentru a putea reda cat mai bine din trairile autorilor, din ceea ce ei doreau sa transmita. Despre flori insa, cuvintele nu ar fi de ajuns pentru a le putea descrie, admira, simti. 
Cine nu este impresionat la vederea unei gradini frumoase si nu se gandeste sa evadeze in mijlocul ei, sa fuga de zgomot, de poluare, de grijile zilnice? Un spatiu linistit, cu pajisti, flori, copaci, iazuri ne aduc alinare, ne invioreaza, ne bucura sufletul, au pur si simplu un efect terapeutic asupra noastra. 
Iata, de exemplu, de ce milioane de oameni viziteaza cele mai faimoase gradini din lume: Gradinile Botanice regale din Anglia, gradinile din Kyoto-Japonia, gradinile Palatului Versailles-Franta, Olanda-prin vestitele parcuri cu lalele, si alte de specii floricole. De altfel, exista, si tari unde anumite zone urbane, sunt marginite de copaci, sunt inconjurate de arbusti si o expozitie de flori de diferite culori asemenea unui mic paradis pamantesc.
Florile reprezinta una din acele bucurii desavarsite ale vietii, sunt aproape mereu de noi si ne inconjoara cu splendoarea, cu gingasia si cu parfumul lor, inca din primele zile ale vietii noastre, la unele din cele mai importante momente din viata (aniversari, evenimente mai speciale, botezuri, nunti etc.); si tot alaturi de flori ne despartim de aceasta lume.
Tocmai din aceste motive, florile merita o atentie deosebita. Ele sunt descrise atat in versuri cat si in proza prin intermediul celor mai renumiti scriitori, care reusesc sa ne transmita frumusetea si gingasia lor, iar artistii plastici sunt cei care prin penelul lor au reusit sa transpuna pe panze natura si mai ales florile, asa incat sa creeze un univers de o frumusete infinita, trezind in sufletul nostru emotii si trairi puternice.
In consecinta, tot omul este cel care are datoria de a duce pe mai departe, prin propriile mijloace, arta cultivarii florilor si de a crea pentru toti ceilalti o lume mai frumoasa si mai buna.
In decursul anilor s-au evidentiat mai multe tipuri de aranjamente florale,de amenajari de gradini in care sunt incluse si flori.
Un loc aparte il reprezinta si aranjamentele florale, atat din flori proaspete cat si din flori uscate (imortele).
Imortelele isi pastreaza calitatile decorative si dupa uscare , venind in completarea sortimentului de flori taiate, mai ales in perioada rece a anului. In functie de particularitatile biologice ale plantelor si de organul de decor, imortelele se grupeaza in:
- imortele tipice (propriu-zise) - decorative prin bracteele de diferite marimi,culori, forme si care protejeaza flori lipsite de valoare ornamentala;
- imortele netipice (prin adoptiune) -lipsite de bractee dar decorative prin alte organe,portiuni de organe etc. (flori, inflorescente, fructe).
Folosite in cat mai diverse combinatii, imortelele bucura ochii si sufletul privitorilor, aducand o liniste interioara de care avem cu totii nevoie.
PARTEA I
-PARTEA STIINTIFICA-
CAPITOLUL I
IMPORTANTA SI ISTORICUL CULTURII FLORILOR
1 .1 IMPORTANTA CULTURII FLORILOR
Din orice loc al lumii, in orice tip de clima si relief, florile au fost alaturi de om inca din timpurile cele mai indepartate. Dorinta si nevoia de frumos l-au indemnat pe om sa cultive cele mai deosebite flori, sa amenajeze gradini si parcuri, sa-si infrumuseteze locuinta si locurile care isi desfasoara activitatile zilnice.
Nu intamplator, din vremuri stravechi, s-au folosit pentru decorarea gradinilor plantele floricole luate din flora spontana. Lacramioarele,violetele, stanjeneii etc., sunt numai cateva exemple din multimea plantelor cultivate in gradini asa cum au fost luate din natura, fara nici o ameliorare.
Astfel de-a lungul timpului, prin actiunea de selectie si ameliorare intreprinsa de om, s-a imbogatit foarte mult sortimentul de plante floricole, incat, astazi, oricare iubitor al naturii poate alege si cultiva speciile, formele si soiurile dorite, gasindu-si satisfactia in eleganta si frumusetea lor.
Diversitatea formelor, bogatia nuantelor, parfumurile deosebite au constituit dintotdeauna sursa de inspiratie in arta (pictura, sculptura, in muzica si poezie si in proza).
Florile prin armonia culorilor si liniilor, prin forma corolelor influenteaza starea psihica a omului. Inocenta si blandetea lor linistesc sufletul sau dau vigoare celor obosite. Munca fizica intr-o gradina cu flori este astazi o cale frecvent utilizata de catre om pentru odihna activa, pentru relaxarea sa spirituala.
1.1.1.IMPORTANTA DECORATIVA
Calitatile ornamentale ale florilor, reprezinta prin excelenta elementul decorativ atat prin diversitatea de dimensiuni, forme, culoare si parfum cat si prin sentimentele profunde pe care le transmit atunci cand le privim.


Fisiere in arhiva (9):

  • 1 TITLU LUCRARE.doc
  • 15 Anexe.doc
  • 16 CONCLUZII SI BIBLIOGRAFIE.doc
  • 3 tabele 1.doc
  • 4 TEXT TABELE 2.doc
  • 5 Tabele 2.doc
  • grafice.xls
  • Modalitati de Cultivare si Valorificare a Speciilor Floricole din Grupa Imortelelor.doc
  • pozele.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!