Motivația în Muncă și Performanțele Individuale

Cuprins disertație Cum descarc?

CUPRINS 1
LISTA TABELELOR 4
LISTA GRAFICELOR 5
INTRODUCERE 6
Capitolul 1. MOTIVAŢIA- PREZENTARE GENERALĂ 8
1.1. Definirea motivației 8
1.2. Factorii motivaționali 10
1.3. Principiile motivării 11
1.4. Sursele motivării 13
1.5. Rolul motivării personalului 15
Capitolul 2. TEORIILE DE BAZĂ FOLOSITE ÎN ANALIZA MOTIVAȚIEI 17
2.1. Teorii motivaționale de conținut 18
2.1.1. Teoria ierarhiei nevoilor 18
2.1.2. Teoria X , Y, Z 21
2.1.3. Teoria factorilor duali 22
2.1.4. Teoria achizițiilor succeselor 23
2.1.5. Teoria ERG. 23
2.2. Teorii de proces 24
2.2.1. Teoria performanțelor așteptate 25
2.2.2. Teoria echității 26
2.2.3. Teoria obiectivelor 28
2.3. Teorii de întărire 28
2.3.1. Teoria condiționării operante 28
Capitolul 3. EVALUAREA PERFORMANŢELOR 30
3.1. Definirea performanțelor 30
3.2. Obiective 31
3.3. Metode 33
3.4. Etapele evaluarii performanțelor 38
3.5. Erori în procesul de evaluare a performanțelor 39
Capitolul 4. PARTEA PRACTICA 41
1. Chestionar 43.
2. Interpretare 46.
CONCLUZII 70.
BIBLIOGRAFIE


Extras din disertație Cum descarc?

Comportamentul uman trebuie considerat o activitate dirijată și nu o reacţie oarecare, scopul fiind cel care, în mare parte reglează această dirijare. În acord cu această afirmaţie motivaţia trebuie înţeleasă ca o structură cognitiv-dinamică, care dirijează acţiunea spre scopuri concrete.
Astăzi există un mare interes în a studia motivaţia, cu scopul de a sporii eficienţa activităţilor profesionale şi de a investiga categoriile motivaţionale capabile să potenţeze scopurile. Este logic să acceptăm ideea că pe asemenea rute motivaţionale, angajatul va fi profund implicat în sarcinile de muncă, va fi orientat spre performanţe individuale.
Studiul nostru are ca prim obiectiv studierea influenţei motivaţiei asupra performanţelor profesionale individuale. Al doilea obiectiv este studierea influenţei vechimii în muncă asupra performanțelor. Al treilea obiectiv este reprezentat de studierea efectului de interacţiune dintre motivație și performanțe. 
Am ales această temă datorită interesului pentru acest domeniu şi datorită faptului că motivarea și evaluarea performanțelor angajaților reprezintă atribuții importante ale unui manager.
Fiind si absolvent al specializarii stiinte juridic, am condus mai multe unitati din functia de director executiv, sef departament sau sef de serviciu. Imi place acest domeniu , sa cunosc in permanent resursa umana, sa fiu alaturi de angajati, sa-i cunosc in adevaratul sens al cuvantului , de la viata de familie pana la plecarea de la serviciu. Imi place « sa conduc », sa apreciez pe cei cu care lucrez si sa fiu apreciat Ca viitor masterand al specializării Management pentru sanatate, consider că este importantă cunoașterea funcțiilor unui manager. Succesul unui manager depinde în mare parte de eficienta si eficacitatea celor aflați în subordinea sa, iar cunoașterea și stăpânirea metodelor de motivare a acestora este esențială.
Structura lucrării este formată din 3 capitole de teorie şi un capitol ce prezintă partea aplicativă a lucrării. În primul capitol voi încerca să definesc motivația, să-i prezint factorii motivaţionali, principiile motivării, sursele motivării precum şi rolul acesteia. În cadrul celui de al doilea capitol, voi prezenta modelele motivaţionale utilizate în practică. În al treilea capitol voi defini performanțele, voi prezenta metodele folosite în evaluarea performatelor (în viziune occidentală și românească). Tot în cadrul acestui capitol voi vorbi despre etapele procesului de evaluare a performanțelor. Ultimul capitol prezintă demersul aplicativ al lucrării (obiective, ipoteze, designul cercetării, rezultate, discuţii şi concluzii). Partea practică va avea la bază un chestionar, pe care-l voi aplica în cadrul Spitalul Clinic de Psihiatrie “ Socola “ Iași – Serviciul Tehnic Administrativ, unde imi desfasor activitatea. Pentru analiza datelor vom folosi programul de analize statistice SPSS.( Statistical Package for the Social Sciences) , unul dintre cele mai utilizate programe in analiza statistica a datelor.
Capitolul 1. MOTIVAŢIA- PREZENTARE GENERALĂ;
Ce determină un angajat să înceapă şi pe urmă să ducă la bun sfârşit o activitate- De ce într-o situaţie dată un angajat este împins să se comporte într-un mod , mai degrabă diferit decât în altul- Ce anume activează conduita sa- Ce obiective îşi propune şi cu ce autoritate le urmăreşte?
Răspunsul acestor întrebări trebuie știut de conducătorul (managerul) organizației. Acesta trebuie să caute şi să găseasca motivele ce determină angajatul să acţioneaze. Aceste motive se pot referi la diferite caracteristici comportamentale şi experenţiale. Managerul trebuie să găsească o modalitate să mobilizeze toate forţele angajatului pentru a atinge un obiectiv stabilit, să nu se lase distras de nimic, să nu se gândeasca la altceva decât la acel obiectiv şi să nu renunţe înainte de a-l atinge. Cu alte cuvinte trebuie sa motiveze angajatii.


Fisiere în arhivă (1):

  • Motivatia in Munca si Performantele Individuale.doc

Imagini din acest disertație Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această disertație cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!