Motivatia in Munca si Performantele Individuale

Cuprins disertatie Cum descarc?

CUPRINS 1
LISTA TABELELOR 4
LISTA GRAFICELOR 5
INTRODUCERE 6
Capitolul 1. MOTIVATIA- PREZENTARE GENERALA 8
1.1. Definirea motivatiei 8
1.2. Factorii motivationali 10
1.3. Principiile motivarii 11
1.4. Sursele motivarii 13
1.5. Rolul motivarii personalului 15
Capitolul 2. TEORIILE DE BAZA FOLOSITE IN ANALIZA MOTIVATIEI 17
2.1. Teorii motivationale de continut 18
2.1.1. Teoria ierarhiei nevoilor 18
2.1.2. Teoria X , Y, Z 21
2.1.3. Teoria factorilor duali 22
2.1.4. Teoria achizitiilor succeselor 23
2.1.5. Teoria ERG. 23
2.2. Teorii de proces 24
2.2.1. Teoria performantelor asteptate 25
2.2.2. Teoria echitatii 26
2.2.3. Teoria obiectivelor 28
2.3. Teorii de intarire 28
2.3.1. Teoria conditionarii operante 28
Capitolul 3. EVALUAREA PERFORMANTELOR 30
3.1. Definirea performantelor 30
3.2. Obiective 31
3.3. Metode 33
3.4. Etapele evaluarii performantelor 38
3.5. Erori in procesul de evaluare a performantelor 39
Capitolul 4. PARTEA PRACTICA 41
1. Chestionar 43.
2. Interpretare 46.
CONCLUZII 70.
BIBLIOGRAFIE


Extras din disertatie Cum descarc?

Comportamentul uman trebuie considerat o activitate dirijata si nu o reactie oarecare, scopul fiind cel care, in mare parte regleaza aceasta dirijare. In acord cu aceasta afirmatie motivatia trebuie inteleasa ca o structura cognitiv-dinamica, care dirijeaza actiunea spre scopuri concrete.
Astazi exista un mare interes in a studia motivatia, cu scopul de a sporii eficienta activitatilor profesionale si de a investiga categoriile motivationale capabile sa potenteze scopurile. Este logic sa acceptam ideea ca pe asemenea rute motivationale, angajatul va fi profund implicat in sarcinile de munca, va fi orientat spre performante individuale.
Studiul nostru are ca prim obiectiv studierea influentei motivatiei asupra performantelor profesionale individuale. Al doilea obiectiv este studierea influentei vechimii in munca asupra performantelor. Al treilea obiectiv este reprezentat de studierea efectului de interactiune dintre motivatie si performante. 
Am ales aceasta tema datorita interesului pentru acest domeniu si datorita faptului ca motivarea si evaluarea performantelor angajatilor reprezinta atributii importante ale unui manager.
Fiind si absolvent al specializarii stiinte juridic, am condus mai multe unitati din functia de director executiv, sef departament sau sef de serviciu. Imi place acest domeniu , sa cunosc in permanent resursa umana, sa fiu alaturi de angajati, sa-i cunosc in adevaratul sens al cuvantului , de la viata de familie pana la plecarea de la serviciu. Imi place << sa conduc >>, sa apreciez pe cei cu care lucrez si sa fiu apreciat Ca viitor masterand al specializarii Management pentru sanatate, consider ca este importanta cunoasterea functiilor unui manager. Succesul unui manager depinde in mare parte de eficienta si eficacitatea celor aflati in subordinea sa, iar cunoasterea si stapanirea metodelor de motivare a acestora este esentiala.
Structura lucrarii este formata din 3 capitole de teorie si un capitol ce prezinta partea aplicativa a lucrarii. In primul capitol voi incerca sa definesc motivatia, sa-i prezint factorii motivationali, principiile motivarii, sursele motivarii precum si rolul acesteia. In cadrul celui de al doilea capitol, voi prezenta modelele motivationale utilizate in practica. In al treilea capitol voi defini performantele, voi prezenta metodele folosite in evaluarea performatelor (in viziune occidentala si romaneasca). Tot in cadrul acestui capitol voi vorbi despre etapele procesului de evaluare a performantelor. Ultimul capitol prezinta demersul aplicativ al lucrarii (obiective, ipoteze, designul cercetarii, rezultate, discutii si concluzii). Partea practica va avea la baza un chestionar, pe care-l voi aplica in cadrul Spitalul Clinic de Psihiatrie " Socola " Iasi - Serviciul Tehnic Administrativ, unde imi desfasor activitatea. Pentru analiza datelor vom folosi programul de analize statistice SPSS.( Statistical Package for the Social Sciences) , unul dintre cele mai utilizate programe in analiza statistica a datelor.
Capitolul 1. MOTIVATIA- PREZENTARE GENERALA;
Ce determina un angajat sa inceapa si pe urma sa duca la bun sfarsit o activitate- De ce intr-o situatie data un angajat este impins sa se comporte intr-un mod , mai degraba diferit decat in altul- Ce anume activeaza conduita sa- Ce obiective isi propune si cu ce autoritate le urmareste?
Raspunsul acestor intrebari trebuie stiut de conducatorul (managerul) organizatiei. Acesta trebuie sa caute si sa gaseasca motivele ce determina angajatul sa actioneaze. Aceste motive se pot referi la diferite caracteristici comportamentale si experentiale. Managerul trebuie sa gaseasca o modalitate sa mobilizeze toate fortele angajatului pentru a atinge un obiectiv stabilit, sa nu se lase distras de nimic, sa nu se gandeasca la altceva decat la acel obiectiv si sa nu renunte inainte de a-l atinge. Cu alte cuvinte trebuie sa motiveze angajatii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Motivatia in Munca si Performantele Individuale.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!