Obtinerea Vinurilor Spumante

Extras din disertatie Cum descarc?

,,O sticla de vin contine mai multa psihologie decit toate cartile din lume ,,
Louis Pasteur
,,Vinul pentru mine este pasiune, este familia si prietenii mei. Caldura inimii si generozitatea sufletului, vinul este arta si cultura. Este esenta civilizatiei si arta de a trai."
Robert Mondori
In ultimele decenii, viticultura si vinificatia mondiala s-au confruntat cu unele elemente de criza determinate de aparitia unui dezechilibru intre cerere si oferta. Tot pentru iesirea din actuala criza se preconizeaza imbunatatirea substantiala a calitatii produselor viti-vinicole prin elaborarea unui complex de masuri care sa contribuie la orientarea si educarea consumatorului in aprecierea calitatii.
Pe parcursul secolelor, incepind cu vremurile stravechi, prosperitatea meleagurilor moldave a fost cauzata de mai multi factori. Mai intai de toate, Moldova fiind un mar al discordiei pentru asezarea geografica, apoi de solurile fertile ce pot fi considerate o adevarata comoara.
Pe linga industria usoara, alimentara, constructia de masini, un loc aparte in economia plaiului moldav 1-a avut, il are si-1 va avea viticultura si vinificatia, clasificate nu atit ca ramuri a economiei, ci mai mult ca o traditie multiseculara, ale carei radacini se pierd adinc in neoliticul mijlociu preluata de la stramosi. Mai mult, exista temeiuri sa credem ca vita de vie a fost planta care a ridicat pe omul preistoric de pe meleagurile noastre de la stadiul de simplu culegator, la rangul de cultivator, viticultura si vinificatia constituie practic indeletnicirea cea mai raspindita si cea mai importanta a oamenilor din tara.
Suprafata viilor descreste anual cu circa 8%, fapt ce determina diminuarea recoltei de struguri. Luind in consideratie gradul inalt de goluri si plantarea pasiva a viilor noi, aceasta constituie un pericol real pentru viitorul industriei.Companiile din Moldova sunt echipate cu 140 linii de imbuteliere a vinului cu o capacitate anula de imbuteliere de circa 45 mil. dal. Aceste capacitati au un grad de utilizare de circa 20%. Industria vinului este cea mai importanta Industrie a Moldovei. Ea contribuie la 25% din exporturi, 12% din productia industriei de prelucrare, 4% din PIB si 8% din veniturile Bugetului de stat. Industria vinicola a Moldovei de obicei inregistreaza rezultate mai bune declt alte sectoare ale economiei nationale. Rusia detine circa 4/5 din exporturile de vinuri. In conformitate cu Programul de dezvoltare a viticulturii si vinificatiei pentru ami 2002 - 2020, roada medie de struguri, luindu-se in calcul si plantatiile noi, Va constitui 8 tone la hectar, productivitatea masivelor existente urmind sa nu coboaresub 4-5 tone la hectar. Se prevede ca in anul 2007 media sa urce la 6 tone la hectar, iar catre anul 2015 - la 6,95 tone la hectar. Pe parcursul aceleiasi perioade de timp vor fi defrisate 65 mii de hectare de vii batrine si plantafe 60 mii de hectare de vii tinere. Corespunzator, va creste volumul total al roadei de soiuri tehnice, atingind cifra de 460 mii tone in anul 2020. Concomitent va spori calitatea strugurilor recoltati, deci si a vinurilor produse.
Structura volumului de prelucrare a strugurilor va permite, conform estimarilor, ameliorarea substantiala a sortimentul si calitatii produselor vinicole finite, precum si modul de comercializare a acestora. In preajma anului 2010, fata de rezultatele obtinute in anul 2000, este preconizata majorarea livrarilor de vinuri spumante si spumoase cu 69 la suta, iar a vinurilor de struguri imbuteliate cu 9 la suta. In aceeasi perioada se propune de a majora cu aproximativ 14 la suta volumul producerii si comercializarii brandy si altor bauturi tari.


Fisiere in arhiva (1):

  • Obtinerea Vinurilor Spumante.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!