Organizarea si Exercitarea Controlului Financiar - Propriu

Cuprins disertatie Cum descarc?

REZUMAT 4
CAPITOLUL I. 5
CONTROLUL FINANCIAR PROPRIU - CONCEPT, FORME, PRINCIPII DE ORGANIZARE SI EXERCITARE. 5
1.1. Conceptul general de control financiar. 5
1.2. Locul, rolul si functiile controlului financiar propriu. 6
1.3. Organizarea si functionarea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Caras-Severin 7
CAPITOLUL II. 12
CONTROLUL FINANCIAR PROPRIU AL INSTITUTIILOR PUBLICE - ORGANIZARE, METODOLOGIE, EXERCITARE. 12
2.1 Controlul si auditul intern la institutiile publice - obiective, reglementari 12
2.2 Controlul financiar de gestiune. 13
2.3 Controlul financiar preventiv - obiect, continut, organizare, exercitare. 15
CAPITOLUL III 19
ORGANIZAREA SI EXERCITAREA CONTROLULUI FINANCIAR PROPRIU IN CADRUL AGENTIEI JUDETENE PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA CARAS - SEVERIN. 19
3.1. STUDIU DE CAZ 19
3.2.Organizarea activitatii de informatica si interferenta acesteia cu activitatea economica in cadrul A.J.O.F.M.C-S 38
CAPITOLUL IV. 42
CONCLUZII SI PROPUNERI 42
BIBLIOGRAFIE: 45
ANEXE 47


Extras din disertatie Cum descarc?

REZUMAT
Lucrarea de fata se intituleaza "Organizarea si exercitarea controlului financiar propriu in cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Caras - Severin" si trateaza organizarea si functionarea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Caras - Severin, modul de organizare si functionare a controlului financiar propriu, a controlului financiar de gestiune, organizarea activitatii de informatica si interferenta acesteia cu activitatea economica.
Lucrarea este structurata pe patru capitole si cuprinde:
Capitolul I prezinta controlul financiar propriu, respectiv conceptul general de control financiar, locul, rolul si functiile controlului financiar propriu, organizarea si functionarea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Caras - Severin.
Capitolul II trateaza controlul financiar propriu la nivelul institutiilor publice, organizarea, metodologia si exercitarea acestuia.
Capitolul III analizeaza modul de organizare si exercitare a controlului financiar propriu in cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Caras - Severin, aplicarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 119/1999 privind auditul intern si controlul financiar preventive. In acest capitol se prezinta studiul de caz in cadrul AJOFM Caras Severin asupra modului de organizare si conducere a evidentelor contabile, tehnic-operative si statistice, de intocmire si circulatie a documentelor justificative. 
Capitolul IV prezinta constatari privind organizarea si exercitarea controlului financiar propriu la institutiile publice, propuneri privind imbunatatirea performantelor economico - financiare, a structurilor functionale si IT., precum si pentru prevenirea si combaterea disfunctionalitatilor la nivelul AJOFM CARAS - SEVERIN, concluzii si propuneri la adresa compartimentului IT. 
Cuvinte cheie:
- control financiar preventiv
- control de gestiune
- audit propriu
- organizare
- informatica.
CAPITOLUL I.
CONTROLUL FINANCIAR PROPRIU - CONCEPT, FORME, PRINCIPII DE ORGANIZARE SI EXERCITARE.
Reforma institutionala in Romania care vizeaza dezvoltarea si perfectionarea serviciilor si institutiilor publice constituie o necesitate obiectiva, esentiala pentru tranzitia de la o economie de piata si pentru a asigura convergenta cu tarile democratice din europa si din intreaga lume.
Ca parte a acestui proces, perfectionarea controlului asupra modului de utilizare a resurselor publice prezinta o importanta deosebita, scopul acestui control fiind cresterea eficientei globale si a eficacitatii economiei romanesti, limitarea risipei de resurse si a posibilitatilor de frauda si de coruptie, toate acestea in scopul de a crea relatii de incredere.
Una dintre prioritatile procesului de reformare a controlului si poate cea mai importanta este dezvoltarea controlului de performanta si alinierea lui la standardele moderne de control utilizate in institutiile similare din europa si din alte continente, avansate in acest domeniu.
Intr-o acceptiune generala, prin controlul de performanta cunoscut in lume ca un control al rezultatelor, institutiile supreme de control urmaresc daca structurile guvernamentale si alte unitati au utilizat cu economicitate, eficienta si eficacitate resursele publice (materiale, umane, financiare si alta natura)puse la dispozitia acestora de catre societate pentru indeplinirea responsabilitatilor pe care le au, precum si daca prin aplicarea programelor finantate din fondurile publice au fost obtinute rezultatele si / sau beneficiile dorite.
1.1. Conceptul general de control financiar.
Doctrina economico - financiara a statornicit ca una din functiile finantelor o reprezinta functia de control.
Controlul este o necesitate obiectiva si subiectiva dar nu este un scop, ci un mijloc de perfectionare a activitatii executive, inclusiv a procesului de conducere a acesteia.
Controlul are urmatoarele directii esentiale:
- organizarea mai buna a muncii
- intarirea disciplinei si ordinii in organizarea si desfasurarea activitatii economice
- gospodarirea mai eficienta a mijloacelor de munca materiale si financiare
- descoperirea operatiilor nereale, neeconomice si nelegale
- preintampinarea aparitiei deficientelor, neregulilor si pagubelor
- evaluarea eficientei rezultatelor obtinute
- recuperarea abaterilor constatate si perfectionarea activitatii viitoare.


Fisiere in arhiva (2):

  • Organizarea si Exercitarea Controlului Financiar - Propriu.doc
  • pagina 1 - 2.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!