Organizarea Unui Eveniment in Domeniul Turistic

Extras din disertatie Cum descarc?

In aceste vremuri in care unitatile turistice inca se chinuie sa supravietuiasca recesiunii economice, unele hoteluri care detin si restaurante in cadrul acestora isi concentreaza activitatea catre organizarea turismului de evenimente. Printre aceste hoteluri se numara si hotelul in care activitatea de restaurant detine cea mai mare pondere. 
Am decis sa aleg aceasta tema deoarece aceasta activitate de restaurant bazata pe evenimente speciale este o alternativa buna pentru hotelurile care se confrunta cu sezonalitatea, hotelul si restaurantul la care voi face referire situandu-se intr-o statiune montana.
In elaborarea acestei lucrari disertatie au fost stabilite cateva obiective si anume analiza produsului turistic al hotelului si restaurantului, descrierea modalitatii de organizare a evenimentelor din cadrul restaurantului si partea finala, analiza atitudinilor si opiniilor clientilor restaurantului. 
Lucrarea de fata este structurata in patru capitole derulata conform obiectivelor de mai sus.
In primul capitol al lucrarii am avut in vedere definirea si clarificarea conceptelor de produst turistic de orgazinare de eveniment.
Cel de-al doilea capitol consta in analiza produsului turistic si oferta firmei. 
In ziua de astazi este foarte important pentru conducerea unei unitati turistice de cazare si nu numai sa cunoasca nemultumirile clientilor sai pentru a le putea solutiona. De aceea, in cadrul celui de-al treilea capitol a fost realizat organizarea si desfasurarea unui eveniment in cadrul firmei de turism.
1.Notiuni teoretice si concept de organizarea unui eveniment in domeniul turismului
1.1 Conceptul de organizare a activitatii in domeniul turismului
Turismul - ramura a economiei nationale, cu functii complexe, ce reuneste un ansamblu de bunuri si servicii oferite spre consum persoanelor care calatoresc in afara mediului lor obisnuit pe o perioada mai mica de un an si al caror motiv principal este altul decat exercitarea unei activitati remunerate in interiorul locului vizitat 
Organizarea activitatilor de turism necesita un proces de ordonare a comportamentului aparatului turistic asa in cat sa se asigure functionarea ansamblului si obtinerea unui profit. Se urmareste sincronizarea si corelarea acestui domeniu cu celelalte ramuri si activitati precum si stabilirea unor verigi si a atributelor acestora astfel incat sa se asigure desfasurarea activitatii turistice .
Organizarea atributelor conducerii activitatii ecomonice ce se manifesta la nivel macro si micro economi, presupune un ansamblu de masuri, forme, metode si mijloace cu carcter social-economic si tehnico-organizational, avand un scop bine definit 
Organizarea este un atribut al managementului modern si cuprinde masuri, metode,tehnici cu caracter social, economic si tehnico+organizatoric, acesta fiind utilizator pentru realizarea unui scop definit..
Turismul, ca oricare domeniu de activitate, pentru a evolua coerent, fara convulsii,eficient, are nevoie de un cadru institutional corespunzator cu un ansamblu de verigi, binedefinite cu un sistem de relatii functionale intre acestea si un sistem informational adecvat.Trasaturile specifice in organizarea turismului sunt determinate de urmatorii factori:
a) sfera larga de activitate 
b) pe continutul eterogen
c) dinamism inalt
d) dependenta de sectoarele economiei nationale
e) numarul mare de ofertanti si de clienti.In consecinta, procesul de organizare ar trebui sa includa:
1.structuri organizatorice in turism;
2.forme de integrare;
3.rolul statului;
4.lantul de distributie al produselor turistice;
Structuri organizatorice in turism
Diversificarea activitatilor component ale industriei turismului se reflecata in varietatea celor implicati in organizarea si derularea calatoriilor. Acestia se pot fi din sectorul public, societati comerciale organism cu arie locala, regional, nationala, internationala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Organizarea Unui Eveniment in Domeniul Turistic.docx

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!