Particularitati ale Gestiunii Financiare La o Firma Profilata pe Importuri

Cuprins disertatie Cum descarc?

CAP. I CONTINUTUL GESTIUNII FINANCIARE A FIRMEI 
1.1 Definirea si componentele gestiunii financiare 3
1.2 Obiectivele gestiunii financiare a firmei 9
1.3 Autonomia financiara, trasatura esentiala a gestiunii financiare
a firmelor in economia de piata 13
CAP. II PARTICULARITATI ALE ACTIVITATII DESFASURATE LA S.C. SSAB IMPEX S.A., BACAU
2.1 Prezentarea SC. SSAB IMPEX S.A.,BACAU 15
2.2 Constituirea capitalului la S.C. "SSAB IMPEX" S.A., BACAU 25
2.2.1. Constituirea capitalului pentru investitii in active imobilizate 25
2.2.2 Politica de investitii a firmei 29
2.2.3.Constituirea capitalului din activitatea de exploatare 32
CAP. III Analiza performantelor financiare ale gestiunii financiare la
S.C. SSAB IMPEX S.A., BACAU
3.1. Analiza rentabilitatii economice si financiare a firmei 40
3.2 Analiza echilibrului financiar 42
3.3 Ratele de solvabilitate 43
3.4 Ratele de lichiditate 44
CAP. IV 
Concluzii si propuneri 45


Extras din disertatie Cum descarc?

CAPITOLUL I
Continutul gestiunii financiare a firmei
1.1 Definirea si componentele gestiunii financiare
Gestiunea financiara poate fi definita ca totalitate a operatiunilor si metodelor care privesc fundamentarea deciziilor privind constituirea si utilizarea capitalurilor, in conditii de eficienta precum si obtinerea, repartizarea, folosirea rezultatelor financiare, toate aplicate intr-un cadru organizatoric dat, asigurand astfel infaptuirea obiectivelor firmei.
Gestiunea financiara constituie deci un ansmablu de metode de analiza si de tehnici operative care permit firmelor si altor organisme sa-si asigure patrunderea eficace in mediul lor financiar.
Continutul gestiunii financiare este legat nu numai de dezvoltarea sistemului financiar global, ci in egala masura, este determinat de insasi dezvoltarea firmei. 
Aspectele specifice ale gestiunii financiare in diferitele stadii ale dezvoltarii firmei
( lansare, crestere, maturitate, declin) pot fi puse in evidenta cu ajutorul modelului ciclului de viata al firmei.
In diferitele etape ale ciclului de viata, firmele se confrunta cu nevoi de finantare specifice, dar in acelasi timp ele degaja resurse.
In faza de lansare, firma nou infiintata cunoaste o crestere moderata si instabila, a productiei si vanzarilor. Pentru gestiunea financiara, probleme esentiala o reprezinta cautarea mijloacelor de finantare care sa permita mentinerea solvabilitatii si finantarii cheltuielilor cuvenite, cat si a investitiilor necesare inceperii activitatii.
In faza de crestere, firma cunoaste o crestere rapida a productiei si vanzarilor. Sub aspectul gestiunii financiare, faza cresterii ramane dominata de preocuparile echilibrului financiar si, in consecinta de grija acoperirii cresterii nevoilor de capital fix si circulant 
( cresterea nevoii de fond de rulment ) si obtinerii unor resurse externe suficiente pentru finantarea cresterii.
Faza de maturitate a firmei cunoaste o crestere lenta a productiei si vanzarilor. Nevoile de finantare suplimentare se reduc puternic, firma dispunand in continuare de investitiile in capitalul fix si circulant fara a mai intretine cresterea lor.
In faza de declin, productia, vanzarile si rezultatele financiare ale firmei se reduc. Pentru gestiunea financiara problema esentiala o reprezinta dezinvestirea si orientarea catre noi activitati.
Domeniul gestiunii financiare este deci foarte amplu, incluzand gospodarirea activelor fixe, colectarea capitalurilor si deciziile de intrebuintare a acestora pe anumite directii, definirea unei politici de rezultate si de crestere economica, etc. 
Firmele bazate pe gestiunea economica resimt direct rezultatele favorabile sau nefavorabile ale gospodaririi resurselor materiale, umane si financiare, dispunand de un cadru larg de mijloace si fonduri, de sarcini si raspunderi, fiind totodata cointeresate in obtinerea de rezultate superioare. 
Veniturile acestor unitati trebuie sa depinda de eforturile proprii, de nivelul de valorificare a potentialului economic. 
In vederea recuperarii cheltuielilor din veniturile proprii si obtinerea de profit, firma trebuie sa-si administreze rational resurselor, sa aplice un regim sever de economii, sa obtina produse si servicii superioare din punct de vedere cantitativ si calitativ.
Eforturile firmei trebuie dirijate spre minimizarea cheltuielilor si maximizarea rezultatelor, pentru a se putea realiza o latura si o functie importanta a gestiunii si anume autofinantarea, aceasta avand un rol important in aigurarea autonomiei financiare.
Gestiunea financiara este o componenta a gestiunii economice, individualizandu-se prin manifestarea fenomenului financiar generat de activitatiile firmei, urmarind protejarea patrimoniului pe baza unei bune administrari si a autocontrolului.
Relatia dintre gestiunea financiara si cea economica este de la parte (subsistem) la intreg(sistem) 
Diferentierea gestiunilor se datoreaza existentei deciziilor si operatiunilor de infaptuire a acestora privind domeniul respectiv si cadrul organizatoric adecvat.
In ceea ce priveste gestiunea financiara a firmei, intalnim trei elemente semnificative: deciziile financiare, operatiunile financiare si cadrul organizatoric al activitatii financiare.
1. Deciziile financiare reprezinta un proces rational de alegere, pe baza unei analize ample a situatiei, a celei mai bune solutii care sa duca la asigurarea si utilizarea eficienta a fondurilor in vederea obtinerii unei eficiente ridicate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Particularitati ale Gestiunii Financiare La o Firma Profilata pe Importuri.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!