Performantele Managementului Firmei

Cuprins disertatie Cum descarc?

Rezumat 4
CAPITOLUL I. ELEMENTE FUNDAMENTALE IN MANAGEMENT 5
1.1 Obiectul de studiu 5
1.1.1. Definirea stiintei managementului 5
1.1.2. Procesele de management 7
1.1.3. Relatiile de management 8
1.2. Functiile managementului firmei 9
1.3. Principii generale ale managementului firmei 11
1.4. Sistemul de management al firmei 12
CAPITOLUL II. PERFORMANTE MANAGERIALE 14
2.1. Conceptul de performanta 14
2.2. Conditionarile performantelelor manageriale 18
2.3. Parghiile economico-financiare, instrumente manageriale pentru cresterea performantelor 26
2.4. Formele de manifestare ale performantelor manageriale 27
CAPITOLUL III. PERFORMANTELE MANAGEMENTULUI S.C. PREMIANT 1 S.R.L 40
3.1. Scurta prezentare a firmei 40
3.2. Analiza performantelor managementului SC PREMIANT 1 SRL 40
Concluzii 53
Bibliografie 58


Extras din disertatie Cum descarc?

CAPITOLUL I.
ELEMENTE FUNDAMENTALE IN MANAGEMENT
1.1. Obiectul de studiu 
1.1.1. Definirea stiintei managementului
Managementul reprezinta stiinta de a conduce munca altora. Ca stiinta s-a cristalizat relativ recent ca raspuns la stringentele necesitati ale practicii sociale 
Ca obiect de studiu, managementul firmelor studiaza procesele si relatiile de management in vederea descoperirii legilor, a principiilor care le guverneaza, a conceperii de noi sisteme, metode, tehnici si modalitati de conducere de natura sa asigure obtinerea si cresterea competitivitatii.
Managementul - este actiunea intreprinsa de una sau mai multe persoane, pentru coordonarea activitatilor altor persoane in scopul obtinerii rezultatelor nerealizabile de nici o persoana care actioneaza singura. 
Managementul nu este doar o coordonare a activitatilor de afaceri in scopul atingeri profiturilor, el este coordonarea ,,orcarei" activitati din care rezulta profit.
Managementul a fost considerat o activitate importanta si de aceea a fort studiat o lunga perioada de timp. Acest capitol cuprinde studierea managementului incepand cu abordarea clasica, timpurie, trecand de-a lungul celor doua scoli ale abordarii comportamentale, continuand de-a lungul abordarii stiintifice a managementului si in final aruncand o privire la cele doua eforturi de a integra aceste trei abordari in mod specific: abordarea sistemelor si abordarea probabilistica. Cu privire la abordarea obiectului managementului este in general acceptat ca procesul de management implica performantele a cinci functii importante ale managerilor, si acestea cinci sunt: planificarea, organizarea, conducerea , decizia si controlul. Managementul are diferite intelesuri.
Termenul management poate avea diferite intelesuri depinzand de perspectiva din care este vazut Definit ca proces, putem spune ca managementul implica anumite functii si activitati pe care managerii trebuie sa le indeplineasca (ne putem referi la o persoana care practica managementul cu abilitate). Definit ca disciplina, vedem managementul ca o acumulare a unui flux de informatii ce poate fi invatat (astfel, ca studenti, va puteti specializa in management). Definit ca populatie, sunt indivizi care conduc, aceasta daca ne referim la actiunile unor organizatii de management sau daca vorbim despre deciziile managementului superior. Definit ca o cariera il vedem ca o profesie. De exemplu, multi dintre noi, dupa absolvire, putem urma cariere legate de management. Se poate spune ca managementul are aproape tot atat de multe definitii pe cat practicanti. Anual, presedintii firmelor specializate care se pensioneaza ii dau cate o definitie proprie.
Iata, de exemplu, doua definitii clasice:
1) Cercetarea operatiilor (managementul) reprezinta aplicarea metodelor stiintifice, tehnicilor si instrumentelor in rezolvarea problemelor care presupun operatii de sisteme, astfel incat sa puna la dispozitia celor care conduc operatia solutiile optime.
2) Aplicarea metodelor stiintifice la studiul functionarii activitatilor complexe.
In acest text managementul este definit ca: Aplicarea metodelor stiintifice la analiza si solutionarea problemelor de decizie manageriala. Retineti ca sintagma ,,cercetarea operatiilor" este utilizata aproape sinonim cu managementul. Alti termeni folositi pentru a desemna mai mult sau mai putin acelasi domeniu sunt ,,cercetare functionala"; ,,analiza functionarii"; ,,analiza cantitativa"; ,,metode cantitative"; ,,analiza sistemelor" si ,,analiza decizionala". Motivul existentei atator denumiri este ca acest domeniu este relativ nou, neexistand inca un acord unanim asupra corpului de cunostinte de care se ocupa.
Specific managementului sunt procesele si relatiile de management care se confunda cu cele economice. Telul managerului este de a produce un surplus, de a realiza un castig.
Elementele activitatii manageriale:
Telul acesteia - cu care incepe orice actiune manageriala. Daca telul este fixat, este usor de stabilit daca acesta a fost atins.
Timpul care reprezinta o cantitate limitata si odata pierdut nu mai poate fi recuperat.
Know-how-ul - a sti cum se face adica managerul trebuie sa aiba cunostinte in mai multe domenii (tehnic, economic, juridic), sa inteleaga interactiunea intre domeniile de specialitate si piata de desfacere, sa stie sa lucreze cu oamenii, cu opinia publica, sa cunoasca obiceiurile si legile tarii in care lucreaza, adica sa invete continuu.
Banii - capitalul - se pot inmulti sau cumpara, imprumuta. Capitalul este elementul esential ale oricarei activitati. El face posibila orice activitate si asigura conditiile de desfasurare a oricarei activitati. Romania trece printr-o faza in care duce lipsa de aceste elemente.
Telul economic - care este trecerea la economia de piata, este privit partial cu neancredere, deci dorinta de a-1 atinge intr-un timp scurt lipseste.
Know-how - este disponibil intr-o unica masura.


Fisiere in arhiva (5):

 • Performantele Managementului Firmei
  • Abrevieri, fila 4.doc
  • Capitole, concluzii, bibliografie fila 6.doc
  • Coperti filele,1-2.doc
  • Cuprins, fila 3.doc
  • Rezumat, fila 5.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!