Perspective de Dezvoltare a Activitatiilor Comerciale Carasene

Cuprins disertatie Cum descarc?

Introducere 4
Capitolul 1. Aspecte teoretice privind activitatea de comert 5
1.1. Principii calauzitoare in afacerile de comert 6
1.2. Strategii in afacerile de comert 7
Capitolul 2. Afacerea de comert in conceptia agentilor economici 20
2.1 Aspecte privind activitatea de comert 20
2.2 Globalizare si comert 20
Capitolul 3. Perspectivele de dezvoltare a activitatii de comert in Municipiul Resita - Studiu de caz 28
3. 1. Prezentarea generala a cercetarii 28
3.2. Studiul calitativ 29
3.2.1. Prezentarea generala a structurii studiului calitativ 29
3.2.2. Realizarea studiului calitativ 30
3.3. Interpretarea rezultatelor studiului calitativ 42
Capitolul 4. Cercetarea 36
Concluziile studiului 47
Concluzii 49
Anexe 50
Bibliografie 71


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Nici un domeniu de activitate nu presupune o motivatie mai profunda si o finalitate mai complexa, o investitie mai mare de profesionalism si creativitate, o previziune mai realista a efectelor sale, ca domeniul afacerilor de comert.
Dictionarele de referinta in limba roman definesc acest termen de afacere, asociindu-l cu ,,specula si speculatii", cu sensul de profit ilicit, alaturi de care se propune definitii de o maxima generalitate de genul ,,actiune importanta, indeletnicire treaba, ocupatie, intreprindere cu rezultat favorabil" etc.
Si sensurile inserate in dictionarele limbilor de circulatie internationala sunt limitative in raport cu bogatia semantica a notiunii accentuand fie ideea de ,,interes al intreprinzatorului, fie de finalitate in a castiga bani".
Capitolul I Aspecte teoretice privind activitatea de comert, prezinta principiile calauzitoare in afacerile de comert precum si strategii in afacerile de comert. 
In capitolul II, este prezentata afacerea de comert in conceptia agentilor economici, aspecte privind activitatea de comert si globalizarea si comert.
Capitolul 3. Perspectivele de dezvoltare a activitatii de comert in Municipiul Resita - Studiu de caz, prezinta cercetarea, studiul calitativ si interpretarea rezultatelor studiului calitativ.
In final sunt prezentate concluziile si concluziile studiului.
CAPITOLUL I 
ASPECTE TEORETICE PRIVIND ACTIVITATEA DE COMERT
Nici un alt domeniu de activitate nu presupune o motivatie mai profunda si o finalitate mai complexa, o investitie mai mare de profesionalism si creativitate, o previziune mai realista a efectelor sale, ca domeniul afacerilor de comert.
Dictionarele de referinta in limba roman definesc acest termen de afacere, asociindu-l cu ,,specula si speculatii", cu sensul de profit ilicit, alaturi de care se propune definitii de o maxima generalitate de genul ,,actiune importanta, indeletnicire treaba, ocupatie, intreprindere cu rezultat favorabil" etc.
Si sensurile inserate in dictionarele limbilor de circulatie internationala sunt limitative in raport cu bogatia semantica a notiunii accentuand fie idea de ,,interes al intreprinzatorului, fie de finalitate in a castiga bani".
Unele lucrari de specialitate dau notiunii ,,afacere" acceptiuni care exprima conceptia autorilor lor in aceasta problema, altele trateaza functii, factori, etape, tipologii, conduite, stiluri, efecte ale afacerilor, fara a defini explicit sensul conceptului. Sintetizand ideile esentiale cuprinse intr-o serie de lucrari elaborate de reputati specialisti, acestia inteleg prin afacere initiativa unui intreprinzator, concretizata intr-o relatie contractuala si avand o finalitate economico-financiara precizata corespunzatoare unui anumit scop. Spre deosebire de conceptia potrivit careia finalitatea afacerilor este exclusiv economico-financiara se poate sublinia ca o adevarata afacere este doar aceea care solutioneaza nevoi materiale sau spirituale care ofera solutii la problemele membrilor societatii si produce implicit profituri financiare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Perspective de Dezvoltare a Activitatiilor Comerciale Carasene.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!