Plan de Marketing SC Eva Plant SRL

Cuprins disertatie Cum descarc?

Cap. 1. Rezumat executiv - pg. 3
Cap. 2. Analiza situatiei - pg. 3
Cap. 3. Analiza SWOT - pg. 5
Cap. 4. Ipoteze - pg. 7
Cap. 5. Scopuri si obiective de marketing - pg. 7
Cap. 6. Strategia de marketing - pg. 7
Cap. 7. Implementarea planului de marketing - pg. 9
Cap. 8. Evaluare si control - pg. 10
Bibliografie - pg. 11


Extras din disertatie Cum descarc?

Cap. 1. Rezumat executiv
S. C. Eva Plant S.R.L a fost infiintata in anul 2005 de doamna Eva Nistor care a fost pasionata inca din copilarie de plantele medicinale. Dupa terminarea liceului s-a hotarat sa isi cultive aceasta pasiune, asa ca a urmat o facultate cu profil agronomic si a acumulat cunostinte solide in domeniu, iar in 2005 a reusit sa demareze afacerea visata, amenajand un mic magazin cu produse naturale intr-un apartament din centrul Buzaului.
L-a numit "Eva Plant", nume sub care a dezvoltat apoi alte cateva afaceri inrudite, printre care si o ceainarie.
Eva Plant vrea sa fie ceva folositor, ceva care sa vina in sprijinul omului din toate mediile si din toate categoriile sociale.A inceput cu vinzarea de ceaiuri medicinale, afacere care in primul an, a avut un rulaj de 18000 RON, o cifra foarte promitatoare pentru un magazin aflat la inceput de drum. 
Punctul de plecare a afacerii a fost un apartament proprietate personala situat in zona centrala a orasului Buzau. Costurile amenajarii lui au fost de circa 50 de milioane de lei vechi, primul fond de marfa a costat 30 de milioane,iin total a fost vorba de circa 100 milioane lei, bani pe care i-a imprumutat de la prieteni. A reusit insa sa restituie aceasta suma in primele doua luni de activitate. Succesul nu a venit de la sine, ci pentru ca s-a muncit foarte mult si afacerea a fost atent si serios condusa. 
Cap. 2. Analiza situatiei
Activitatea de producere si comercializare a plantelor medicinale cultivate din flora spontana a devenit o activitate economica de amploare, fiind o sursa de venituri pentru producatori, comercianti, dar si pentru diversii procesatori.
Resursele Romaniei in acest domeniu sunt foarte diversificate. In flora spontana vegeteaza 3.700 specii recunoscute cu actiune fitoterapeutica, din care 800 specii au proprietati fitoterapeutice determinate, iar 370 specii au insusiri recunoscute ca avand efecte farmacodinamice. 
De aceea, este important ca aceasta activitate sa se desfasoare conform principiilor liberei concurente, in conditiile respectarii normelor tehnice de producere si de comercializare. 
Gestionarea pietei plantelor medicinale, atat a celor din cultura, dar si a celor recoltate din flora spontana, trebuie sa se realizeze pe baza unor instrumente care sa asigure implementarea unei politici agricole coerente de piata. 
Punerea in aplicare a Legii nr. 491/2003 a plantelor medicinale si aromatice se realizeaza prin ghiduri de buna practica privind cultivarea, achizitionarea si prelucrarea plantelor medicinale si aromatice care se aproba prin ordine ale ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale si/sau ordine comune ale ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, ministrului economiei si comertului si ministrului sanatatii. 
Aceste ghiduri au in vedere normele tehnice de producere, prelucrare, procesare a plantelor medicinale si aromatice. 
Pentru stabilirea masurilor de gestionare a pietei si de punere in valoare a resurselor nationale din sector se infiinteaza un Comitet tehnic interministerial al plantelor medicinale si aromatice format din experti ai institutiilor centrale, cercetatori si cadre didactice. 
Activitatea de elaborare a actelor normative din acest sector are la baza o stransa legatura cu << Asociatia producatorilor, prelucratorilor si procesatorilor de plante medicinale si aromatice >> si Patronatul << Planta Romanica >>. 
In flora spontana a Romaniei se regasesc o parte din speciile existente in flora spontana din Europa. Ca planta reprezentativa pentru Romania este << Arnica montana >> care creste in zonele inalte ale Muntilor Carpati. Aceasta specie a fost recoltata in mod neorganizat astfel ca poate fi incadrata in lista plantelor in pericol de disparitie. Din acest motiv, aceasta urmeaza a fi cultivata in zonele in care specia are conditiile optime de crestere si dezvoltare.
Cele mai cultivate plante medicinale din Romania sunt Coreandrul, Chimionul si Feniculul. Terapiile naturiste bazate pe miraculoasele plante medicinale castiga tot mai mult teren, fiind deci o afacere de perspectiva. Sa nu uitam ca plantele medicinale reprezinta de asemenea o importanta sursa de materii prime pentru producerea unor medicamente si cosmetice naturale.
Aplicarea unei idei de afaceri atat de placuta si foarte profitabila se poate face si mai usor in conditiile primirii de subventii de la stat. In 2008 s-au acordat 7.200.000 lei pentru sustinerea productiei de plante medicinale si aromatice, si se vor acorda pana in 2013.
Exista o cerere permanenta de sute de tone de plante medicinale (musetel si menta) pentru export in Germania. Firmele de profil din Europa de Vest se orienteaza spre tarile cu grad redus de poluare, cum este Romania, de unde isi importa materia prima (plantele medicinale).
Bulgaria exporta mii de tone de menta inca din 1955, firme mari producatoare de suplimente alimentare din SUA solicita cantitati foarte mari de plante medicinale si plante aromatice. 
Firma noastra asigura serviciile unei numeroase clase de clienti reprezentand piata judetului Buzau in proportie de 90%, precum si in afara judetului.
Pe piata din Romania sunt in acest moment cateva firme importante care au ca domeniu de activitate producerea de ceaiuri terapeutice, cum ar fi: Plafar Brasov, Larix Sovata, Kalpo, care sunt destul de puternice si care si-au format proprii clienti si un renume. Dar piata fiind in plina expansiune suntem siguri ca ne putem integra in aceasta afacere si ajunge lideri in scurt timp.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Marketing SC Eva Plant SRL.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!