Politici si Tratamente Contabile privind Evaluarea Initiala si Ulterioara a Imobilizarilor Corporale - IAS 16

Cuprins disertatie Cum descarc?

Cuprins
INTRODUCERE 3
CAPITOLUL I - STADIUL CUNOASTERII STANDARDULUI INTERNATIONAL DE CONTABILITATE IAS 16 ,,IMOBILIZARI CORPORALE"
1.1. Aria de definitie si aplicabilitate a IAS 16. Definitii si concepte 4
1.2. Referentialul contabil. Standarde si reglementari contabile 6
1.3. Sinteza din linteratura de specialitate 7
1.4. Recunoasterea si evaluarea elementelor, tranzactiilor si evenimentelor. Principiile si regulile evaluarii 12
1.5. Tratamente si practici contabile 23
1.5.1. Sistemul de conturi si contabilizare 28
1.5.2. Contabilitatea de raportare. Situatiile financiare 38
1.6. Interpretari si analize financiare 40
CAPITOLUL II - CONTRIBUTII PERSONALE. PROIECT DE PERFECTIONARE SI APROFUNDARE
2.1. Formularea de politici si optiuni contabile pentru sporirea relevantei si credibilitatii 46
2.2. Aplicarea pentru prima data a unui IFRS/IAS. Politici contabile adoptate 52
2.3. Adoptarea valorii juste 55
CONCLUZII 58
BIBLIOGRAFIE 60


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
In conditiile unei economii de piata, afacerile dezvolta obiectul unei tranzactii comerciale, astfel punandu-se problema stabilirii unei valori a afacerii intrucat situatiile financiare nu ofera valoarea respectiva. In evaluare totul se concentreaza pe stabilirea unei valori de ansamblu, de piata, pentru elementele patrimoniale caracteristice intreprinderii. Intre pret si valoare diferenta consta in faptul ca valoare este o opinie susceptibila a se modifica odata cu conditiile care au stat la baza formarii ei, in timp ce pretul este un fapt real, care ia nastere cu ocazia transferului efectiv al proprietatii.
Inceputul de an 2009 se marca prin mutatii semnificative in plan economic, avand ca radacina" principala zona surselor de finantare. Banii sunt din ce in ce mai rari si, in consecinta, mai scumpi, astfel incat strategiile financiare ale momentului sunt orientate spre cumpatare, optimizare si economisire. Tendinta reflexa a tuturor actorilor din mediul de business este de conservare a valorii. 
Pe baza fundamentelor teoretice ale evaluarii initiale si ulterioare ale imobilizarilor corporale, in primul capitol al lucrarii de disertatie, am identificat politicile si tratamentele contabile ce sunt reglementate in cadrul standardului de contabilitate IAS 16 "Imobilizari corporale", apoi urmand partea practica - am efectuat un studiu de caz privind practicile contabile vis-a-vis de imobilizarile corporale in cadrul S.C. Conpet S.A, finalizat cu o analiza economico-financiara a situatiilor financiare ale societatii cu ajutorul metodei ratelor. 
In cel de-al doilea capitol am incercat sa gasesc politici si optiuni contabile care sa conduca la sporirea relevantei si a credibilitatii situatiilor financiare ale companiei, am prezentat aplicarea pentru prima data a unui IFRS/IAS in Romania si care ar fi implicatiile acestuia asupra situatiilor financiare, incheind capitolul cu impactul asupra valorii societatii in urma adoptarii valorii juste. 
Lucrarea se finalizeaza cu concluziile, unde am incercat sa structurez principalele puncte forte, cat si punctele slabe ale societatii, cu ajutorul carora am reusit sa conturez o imagine de ansamblu asupra situatiei economico-financiara a S.C. Conpet S.A..
Faptul pentru care am ales domeniul imobilizarilor corporale il reprezinta motivatia ca acestea detin o pondere substantiala in cadrul multor societati, iar o buna cunoastere si intelegere a tratamentelor si politicilor contabile vor ajuta la gestionare cat mai corecta a acestora.
CAPITOLUL I. - STADIUL CUNOASTERII 
STANDARDULUI INTERNATIONAL DE CONTABILITATE
IAS 16 ,,IMOBILIZARI CORPORALE"
Reusita unei intreprinderi in realizarea de beneficii economice viitoare, depind de deciziile de investire luate in prezent. Din punct de vedere contabil o investitie consta in achizitia sau productia unui activ imobilizat fie corporal, necorporal sau financiar.
1.1. Aria de definitie si aplicabilitate. Definitii si concepte cheie.
Standardul International de contabilitate - IAS 16 "Imobilizari corporale" - descrie tratamentul contabil al imobilizarilor corporale, identificarea momentului de recunoastere a acestor active, valoarea contabila si amortizarea lor. 
Acest standard se aplica in contabilitatea imobilizarilor corporale, exceptand cazul in care un alt IAS prevede sau permite o abordare contabila diferita (exemplu IAS17 - Leasing, IAS40 -Investitii imobiliare).
Obiectivul acestui standard este descrierea tratamentului contabil pentru imobilizarile corporale, astfel incat utilizatorii situatiilor financiare sa fie informati cu privire la investitiile companiei in active corporale.
Problemele principale care sunt atinse in acest Standard sunt:
- valoarea la care se recunosc activele in patrimoniul societatii beneficiare la momentul initial al achizitiei;
- modalitatea de amortizarea a activului in functie de beneficiile viitoare;
- modificarea valorii activului in functie de evenimente ulterioare (reparatii, inlocuiri de elemente, reevaluare, schimb de active, etc.);
- inregistrarea activului in cazul vanzarii ulterioare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Politici si Tratamente Contabile privind Evaluarea Initiala si Ulterioara a Imobilizarilor Corporale - Ias 16.docx

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!