Posibilitati de Perfectionare a Managementului Proiectelor de Constructii

Cuprins disertatie Cum descarc?

Introducere.
1. Utilizarea metodei de diagnosticare si perfectionare a managementului proiectelor MProPerf.
2. Profesionalizarea managerilor de proiect.
3. Introducerea contractelor de management de proiect.
4. Elaborarea manualului de proceduri pentru managementul proiectelor.
5. Intarirea si dezvoltarea competentelor personalului in domeniul managementului proiectelor prin intermediul programelor de formare si perfectionare profesionala.
6. Imbunatatirea managementului informatiei in cadrul proiectelor de constructii.
7. Utilizarea unor metode adecvate pentru managementul riscurilor.


Extras din disertatie Cum descarc?

1. Utilizarea metodei de diagnosticare si perfectionare a managementului proiectelor MProPerf
Pe baza experientei dobandite prin realizarea cercetarii privind stadiul de aplicare al managementului proiectelor in firmele de constructii din Romania suntem in masura sa propunem o metodologie de diagnosticare si perfectionare a managementului proiectelor pentru aceasta categorie de firme, produs pe care l-am numit MProPerf.
In esenta metoda consta in identificarea stadiului de aplicare al managementului proiectelor si a principalelor puncte slabe si forte in domeniu din cadrul firmei analizate ceea ce permite formularea unor recomandari pentru trecerea la un stadiu superior de aplicare. Aceasta abordare, conform rezultatelor cercetarii noastre, poate genera un spor de profitabilitate in activitatea firmei (coeficientul de corelatie dintre stadiul de aplicare al managementului proiectelor si rata profitului fiind ridicat: 0,7719), asa cum rezulta din tabelul urmator :
Stadiul de aplicare al managementului proiectelor Rata medie a profitului (%)
Intuitiv 2,75
Incipient 3,61
Organizat 10,88
Condus 18,91
Adaptabil 18,85
Se constata ca cele mai importante sporuri ale ratei profitului se inregistreaza prin trecerea de la stadiul incipient la cel organizat (triplarea ratei profitului) si de la cel organizat la cel condus (dublarea ratei profitului). Trecerea de la stadiul condus la cel adaptabil nu produce efecte asupra ratei profitului, fiind insa posibil ca alti indicatori sa reflecte acest plus calitativ: satisfactia clientilor, motivatia sporita a echipei de proiect, etc.
Pentru culegerea informatiilor necesare diagnosticarii se va utiliza un chestionar (prezentat in finalul acestor consideratii). Completarea chestionarului va permite organizatiei:
- Sa identifice starea curenta in ceea ce priveste managementul proiectelor si sa determine prioritatile si directiile viitoare de actiune in domeniu;
- Sa efectueze comparatii cu realizarile altor organizatii similare (benchmarking ) si practici performante in domeniu;
- Sa isi monitorizeze in mod regulat progresul in aplicarea managementului proiectelor.
Punctarea criteriilor incluse in cadrul chestionarului trebuie realizata cu obiectivitate cat mai mare. In acest scop este indicata completarea chestionarului in mod independent de catre mai multi manageri din cadrul organizatiei (manager general, director tehnic, manageri de proiect - indiferent de denumirea pe care o poarta in cadrul firmelor respective) si purtarea ulterior a unor discutii intre acestia privind aspectele asupra carora exista perceptii diferite. Un aspect esential pentru buna utilizare a metodei il constituie intelegerea continutului fiecarui criteriu de apreciere a managementului proiectelor. In acest scop cooptarea in echipa de analiza a unui consultant de specialitate poate favoriza obtinerea unor rezultate mai relevante. O alta metoda poate fi cea in care completarea chestionarului este realizata de catre un consultant independent pe baza informatiilor furnizate de catre managerii intervievati, a documentelor studiate si a observarilor pe teren. Rolul consultantului (sau echipei de consultanti) este crucial si in etapa de formulare a recomandarilor pentru perfectionare.
In acordarea punctelor trebuie avut in vedere in ce masura fiecare aspect abordat in cadrul chestionarului este aplicat in mod:
- Sistematic (secvente planificate de evenimente in loc de reactii intuitive)
- Regulat (constituie modul normal de operare)
- Supus unor evaluari regulate in vederea perfectionarii
- Proactiv si nu reactiv.
Fiecare intrebare din cadrul chestionarului contribuie intr-o masura egala la scorul final, astfel incat se poate obtine rapid o imagine privind punctele forte si domeniile in care se pot aduce imbunatatiri. Decizia privind aspectele care trebuie perfectionate trebuie sa tina seama de un complex de factori, printre care foarte importanti sunt obiectivele strategice ale organizatiei si cultura organizationala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Posibilitati de Perfectionare a Managementului Proiectelor de Constructii.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!