Prezentarea de Albume Fotografice pe Web Folosind Generarea Automata a Paginilor Web cu Ajutorul Programului Access

Cuprins disertatie Cum descarc?

I)Introducere in limbajul HTML.pg 4
1)Origini si evolutie.pg4
2)Fundamentele HTML.pg6
3)Blocuri de text.pg9
4)Lucrul cu imagini.pg14
5)Tabele in HTML.pg18
6)Legaturi in HTML.pg22
II)Generarea automata a paginilor Web cu ajutorul programului 
Microsoft Access.pg25
1)Notiunea de baze de date.Tipuri de baze de date.pg25
2)Microsoft Access.Prezentare generala.pg26
3)Crearea tabelului continand datele necesare paginii Web.pg29
4)Crearea unei pagini asp. pg33
5)Crearea unei pagini "data access page". pg33
6)Generarerea automata a unei pagini html statice. pg38
7)Generarerea automata a paginilor html template.pg42
8)Editarea manuala a paginii cu albumul foto. pg47
III)Proiect Didactic:Generarea automata a paginilor web folosind 
programul Microsoft Access.pg49
Concluzii.pg51
Bibliografie.pg52


Extras din disertatie Cum descarc?

Argument
Paginile continand albume foto reprezinta astazi o mare atractie pentru utilizatorii internetului. Subiectele imaginilor sunt variate de la fotografie profesionala oferita spre vanzare pe internet la albume fotografice pe diverse teme( orase, oameni, peisaje) si in final site-urile despre comunitati virtuale, exemplul cel mai cunoscut fiind "myspace", ce permit inter-relationarea grupurilor de persoane pe baza unor interese sau caracteristici comune.
Plecand de la aceasta nevoie de relationare online sesizata deja in societatea actuala, si analizand site-urile specializate in astfel de albume am ajuns la ideea prezentului proiect: generarea automata a unei pagini web continand un album fotografic despre elevii scolii Rosia. In implementarea acestei aplicatii am avut in vedere ca pagina sa contina un tabel cu trei coloane :prima cu numerotarea, cea de a doua cu legaturile catre fisierele grafice iar ultima continand imaginile micsorate(thmbnails). De asemenea pagina urma sa fie referita de o pagina master ce urma sa fie si modelul template. 
Pentru generarea acestor pagini am ales programul Microsoft Acces din pachetul de programe Office intrucat are ca avantaje costul redus(este inclus in pachetul office), folosirea unei baze de date in care sa stocam fisierele grafice referite in pagina precum si integrarea cu celelalte programe din suita Office. Am considerat de asemenea important sa trec in revista pe scurt limbajul HTML insistand pe aspectele ce urmau sa fie folosite in definirea aplicatiei(tabele, imagini, ancore, formatare text si blocuri de text).De asemenea intrucat urma sa folosesc programul Access am considerat important sa trec in revista modul de utilizare al acestuia in Design View avand in vedere etapele de definire a aplicatiei (crearea de tabele, introducerea datelor, crearea de rapoarte,formulare precum generarea automata a paginilor web).
In final, avand in vedere utilitatea pedagogica a unei astfel de aplicatii, am elaborat un proiect care sa permita elevilor dintr-o clasa a VIII-a sa inteleaga modul de functionare a unei baze de date precum si etapele realizarii unei pagini web.
I. Introducere in limbajul HTML
1)Origini si evolutie
Unul din primele elemente, fundamentale de altfel, ale WWW (World Wide Web) este HTML (HyperText Markup Language), standard ce descrie formatul primar in care documentele sint distribuite si vazute pe Web. Multe din trasaturile lui, cum ar fi independenta fata de platforma, structurarea formatarii si legaturile hipertext, fac din el un foarte bun format pentru documentele Internet si Web. Primele specificatii de baza ale Web-ului au fost HTML, HTTP si URL.HTML a fost dezvoltat initial de Tim Berners-Lee la CERN in 1989. 
HTML este un limbaj bazat pe SGML (Standard Generalized Markup Language), o asa-numita aplicatie a acestuia. SGML este un standard international (ISO-8879) aprobat in 1986. HTML a fost initial vazut ca o posibilitate pentru fizicienii care utilizeaza computere diferite sa schimbe intre ei informatie prin mijlocirea Internetului. Erau prin urmare necesare cateva conditii esentiale: independenta de platforma, posibilitati hipertext si structurarea documentelor. Independenta de platforma semnifica faptul ca un document poate fi afisat in mod asemanator (sau aproape identic) de computere diferite (deci cu font, grafica si culori aidoma), lucru vital pentru o audienta numeroasa si extrem de variata. Hipertext se traduce prin faptul ca orice cuvint, fraza, imagine sau element al documentului vazut de un utilizator (client) poate face referinta la un alt document sau chiar la paragrafe din interiorul aceluiasi document, ceea ce usureaza mult navigarea intre partile componente ale unui document sau intre multiple documente. Structurarea riguroasa a documentelor permite convertirea acestora dintr-un format in altul precum si interogarea unor baze de date ingloband aceste documente.
Nascut in urma cu aproximativ 30 de ani, intr-o tentativa de a rezolva unele probleme ivite la transportul documentelor intre diferite computere, limbajul hipertext a evoluat incet. In primii ani de evolutie HTML a demarat lent in principal pentru ca ii lipseau posibilitatile de a reda publicatii electronice profesionale; limbajul permitea oarece control asupra fonturilor dar nu permitea inserarea graficii. In 1993, NCSA a imbogatit limbajul pentru a permite inserarea graficii si a construit primul navigator grafic: Mosaic. Au urmat apoi contributii ad hoc ale diverselor firme care au adus tot felul de adaugiri limbajului HTML astfel incat, in 1994, limbajul parea scapat de sub control. Urmarea a fost ca la prima conferinta WWW de la Geneva (Elvetia) s-a constituit un grup de specialisti (HTML Working Group) a carui prima misiune a fost formalizarea HTML, lucru care s-a concretizat in HTML 2.0. Importanta actiunii acestui grup consta in faptul ca, odata standardizat, limbajul a putut fi apoi extins intr-un mod mai controlat la alte nivele.
Standardizarea
Standardul oficial HTML este dat de World Wide Web Consortium (W3C), care este afiliat la Internet Engineering Task Force (IETF). W3C a enuntat cateva versiuni ale specificatiei HTML, printre care si HTML 2.0, HTML 3.0, HTML 3.2, HTML 4.0 si, cel mai recent, HTML 4.01. In acelasi timp, autorii de browsere cum ar fi Netscape si Microsoft, au dezvoltat adesea propriile "extensii" HTML in afara procesului standard si le-au incorporat in browserele lor. In unele cazuri (cum ar fi tagul Netscape), aceste extensii au devenit standarde de facto adoptate de autorii de browsere. Cind navigatorul incarca un document HTML, el "citeste" documentul in cautarea tag-urilor HTML, formateaza textul si imaginea si le afiseaza pe ecran. Este motivul pentru care acelasi document HTML apare usor diferit cind este privit utilizand navigatoare diferite.


Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea de Albume Fotografice pe Web Folosind Generarea Automata a Paginilor Web cu Ajutorul Programului Access.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!