Prima Casa

Cuprins disertatie Cum descarc?

Capitolul I Notiuni Generale.2
1.1 Managementul Organizatiei, Managementul Echipei.3
1.2 Relatiile de management.7
1.3 Programul.8
1.4 Proiectul.10
1.5 Caracteristicile Proiectelor.12
1.6 Surse si decizii de finantare.16
1.7 Costurile si decontarea proiectelor.23
1.8 Contractarea finantarii proiectelor.27
Capitolul II Programul ,, Prima Casa" forma de creditare in baza relansarii economice in perioada de criza.28
2.1 Ce este Programul Prima Casa?.28
2.2 Cine beneficiaza de Programul Prima Casa?.31
2.3 Ce conditii trebuie sa indeplineasca beneficiarii Programului Prima Casa?.32
2.4 Ce se poate achizitiona prin Programul Prima Casa?.35
Capitolul III Studiu de caz. Credite pentru achizitionarea de locuinte in cadrul Programului Guvernamental ,, Prima Casa" contractate de la Banca X S.A.37
3.1 Analiza SWOT.37
3.2 Etapa de informare.38
3.3 Etapa de intocmire a dosarului de credit.40
3.4 Etapa de analiza si decizie.41
3.5 Evaluarea imobilului si avizul juridic.43
3.6 Etapa de obtinere a acordului de garantare din partea FNGCIMM.44
3.7 Etapa de semnare a contractelor.45
3.8 Analiza critica.46
Capitolul IV Concluzii.51
Glosar de termeni.54
Bibliografie:.57


Extras din disertatie Cum descarc?

Capitolul I 
Notiuni generale; 
Managementul este un termen provenit din limba engleza si adoptat ca atare, cu o semantica foarte complexa, care desemneaza stiinta conducerii organizatiilor si conducerea stiintifica a acestora. Managementul poate fi incadrat in totalitatea activitatilor de organizare si conducere a unei activitati in vederea obtinerii unor rezultate performante.
Termenul de .management. s-a impus in sfera economica dupa anii '50 ai secolului trecut, datorita lucrarii lui James Burnham The Managerial Revolution, publicata prima oara la New York, in anul 1941. Ideea pusa in circulatie de Burnham este aceea ca orice societate, indiferent de regimul ideologic, juridic sau politic are nevoie de manageri, daca vrea ca economia ei sa prospere in ritm inovator si creator.
Profesorii O.Nicolescu si I. Verboncu cosidera ca:"Managementul firmelor rezida in studierea proceselor si relatiilor de managemant din cadrul lor, in vedera descoperiri legitatilor si princiipilor care le guverneaza, a coceperii de noi sisteme, metode, technici si modalitati de conducere , de natura sa asigure obtinerea si cresterea competitivitatilor." 
Fara a face o prezentare exhaustiva a conceptului de management, se poate constata ca exista pareri diferite in ceea ce priveste definirea managementului: unii autori sustinand ca managementul este stiinta conducerii ,altii ca managementul reprezinta arta conducerii, iar a treia categorie defineste managementul ca stiinta si arta de a conduce.
Baza obiectiva a managementului o constituie activitatea umana, managementul fiind un proces de dirijare si orientare a activitatii resurselor umane in scopul realizarii unor obietive. ,,Managementul este ansamblul tehnicilor de organizare si administrare, de previzionare si modernizare a structurilor organizationale, acceptand noile provocari privind competivitatea, reglementarile, exigentele sociale, nevoile multiple ale utilizatorilor, restrictiile cu privire la mijloace ".
Managementul presupune:
A obtine rezultate prin altii, asumandu-se responsabilitati pentru aceste rezultate;
A fi orientat spre mediul inconjurator;
A lua decizii privind finalitatea organizatiei;
A avea incredere in personal, incredintandu-le responsabilitati pentru rezultatele propuse a fi obtinute;
A descentraliza sistemul organizatoric si a aprecia salariatii in functie de rezultatele obtinute.
Managementul reprezinta ansamblul interventiilor, metodelor si tehnicilor de programare, organizare, alocare de resurse, control si activare prin care se asigura realizarea obiectivelor propuse.
Definitia managementului din punct de vedere la managerului :
Procesul de coordonare a resurselor umane, financiare, fizice si informationale in vederea realizarii scopurilor organizatiei;
Procesul de obtinere si combinare a resurselor umane, fizice si financiare in scopul indeplinirii obiectivelor primare ale organizatiei: produse si servicii dorite de un anumit segment al societatii.
Din punct de vedere al stiintei: stiinta tehnicilor de conducere a intreprinderii. 
Succesul in management al unei organizatii, indiferent de profilul si activitatea acesteia este conturat si sustinut de promovarea managementului strategic.
1.1 Managementul Organizatie. Managementul echipei.
Conceptul de organizatie bazata pe cunostinte a aparut in 1984 odata cu parerea exprimata de Huber care a sesizat necesitatea unui model organizational propriu noului tip de societate ce ii succede celei industriale. Mai apoi Holsapple si Whinston au considerat firma bazata pe cunostinte drept o colectivitate de muncitori cu munca de conceptie, interconectati printr-o structura computerizata.
O alta abordare importanta, dintr-o perspectiva manageriala, a fost propusa de Drucker, care trateaza organizatia bazata pe informatii ca reprezentand modelul organizational al secolului al 21-lea, oferind cu aceasta ocazie si un numar de caracteristici proprii modelului: numarul redus al nivelurilor intermediare de conducere ierarhica, componenta dominata de profesionisti, asigurarea coordonarii prin mijloace de factura neautoritara. 
Diversitatea punctelor de vedere si a abordarilor conceptuale a avut ca rezultat utilizarea mai multor termeni care practic se refera cam la acelasi continut:organizatie inteligenta, organizatie centrata pe memorie, organizatie intellectual intensiva etc.
In finalul secolului al 20 -lea s-a realizat o convergenta a doua abordari, cea tehnologica si cea manageriala, prin punerea in legatura a necesitatilor organizatiilor cu facilitatile solutiilor de asistare informatica. Aceasta evolutie in planul abordarilor a plasat organizatia bazata pe cunostinte ca alternativa la organizatia bazata pe control si autoritate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Prima Casa.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!