Principiile Marketingului

Cuprins disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE 1
CAPITOLUL I: IMPORTANTA IMAGINII IN PROMOVAREA PRODUSELOR, SERVICIILOR SI FIRMELOR 3
1.1. Conceptul de imagine 3
1.2. Formarea imaginii intreprinderii 4
1.2.1. Componentele imaginii intreprinderii 4
1.2.2. Contruirea si consolidarea imaginii intreprinderii 5
CAPITOLUL II: PREZENTAREA GENERALA A CANALULUI DE TELEVIZIUNE EUFORIA LIFESTYLE 7
2.1. Specificul activitatii si grila de programe 7
2.2. Structura organizatorica si personalul societatii 8
2.3. Piata de referinta a postului 9
2.4. Evaluarea performantelor financiare ale firmei 9
2.4.1. Indicatori de profitabilitate 10
2.4.2. Indicatori de lichiditate si solvabilitate 11
2.4.3. Indicatori de rentabilitate 12
Capitolul III: Analiza mediului de marketing al canalului Tv Euforia Lifestyle 14
3.1. Mediul intern al firmei 14
3.2. Mediul extern al firmei 14
3.2.1. Micromediul 14
3.2.2. Macromediul 15
3.3. Analiza Swot 17
Capitolul IV: Cercetare de marketing privind imaginea canalului de televiziune Euforia 18
Lifestyle 18
4.1. Identificarea problemei decizionale 18
4.2. Scopul cercetarii 18
4.3. Stabilirea obiectivelor, ipotezelor si variabilelor cercetarii 18
4.3.1. Obiective 18
4.3.2. Ipoteze 19
4.3.3. Variabile 19
4.4. Definirea colectivitatii cercetate, a unitatii de cercetare si a unitatii de sondaj 20
4.5. Stabilirea metodei de recoltare a informatiilor 20
4.6. Stabilirea coordonatelor spatiale, temporale si modale ale cercetarii 20
4.7. Determinarea marimii esantionului 20
4.8. Alegerea metodei de esantionare 21
4.9. Chestionarul 21
4.10. Codificarea si centralizarea raspunsurilor 25
4.11. Analiza rezultatelor 25
4.11.1. Statistica fiecarei intrebari 25
4.11.2. Testarea ipotezelor cercetarii 33
CONCLUZII 36
BIBLIOGRAFIE 38
ANEXE 40


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Datorita faptului ca atat piata, privita ca notiune economica, cat si societatea in ansamblu, se afla intr-o continua si rapida schimbare, marketingul trebuie, de asemenea, sa-si modifice coordonatele pentru a face fata noilor provocari teoretice si practice. Cu toate acestea, marketingul ramane, in esenta, activitatea desfasurata de organizatii pentru a identifica nevoile si cerintele clientilor lor, pentru a determina careia dintre pietele vizate i se poate adresa in cele mai bune conditii si pentru a crea produse, servicii si programe corespunzatoare cu care sa se adreseze pietelor respective. Totusi, marketingul inseamna mai mult decat o functie izolata a organizatiei; el reprezinta o filozofie dupa care se ghideaza intreaga organizatie. Scopul marketingului este acela de a determina satisfacerea clientilor intr-un mod profitabil, construind relatii valoroase cu acestia. Oamenii de marketing nu pot indeplini singuri acest scop. Ei trebuie sa lucreze indeaproape cu alti oameni din organizatie si, de asemenea, cu alte organizatii din care este format lantul valorii, pentru a oferi o valoare superioara clientilor. Ca urmare, marketingul face apel la toti cei din cadrul organizatiei pentru a-i determina sa gandeasca ca si cum ar fi ei insisi clienti si sa faca tot ce le sta in putinta pentru a ajuta, astfel, la crearea si oferirea unei valori si a unei satisfactii superioare clientului. Aceasta reprezinta viziunea sustinuta in prefata cartii intitulata sugestiv ,,Principiile marketingului" ("Principles of Marketing") de cel care este considerat parintele marketingului modern, profesorul american Philip Kotler, si de ceilalti specialisti (Gary Armstrong, John Saunders, Veronica Wong) cu care a colaborat la elaborarea lucrarii.
Tot din perspectiva marketingului, un rol esential in viata cotidiana a oamenilor si, in acelasi timp, in activitatea organizatiilor il detine comunicarea. Ca urmare, succesul unei organizatii, atat din punct de vedere economic si financiar, cat si pe plan social, este conditionat si de modul in care managerii organizatiei abordeaza problemele legate de initierea si derularea procesului de comunicare, in general, si a demersului de natura promotionala, ca parte integranta a comunicarii in marketing, in special.
Motivul principal pentru care am ales sa tratez in aceasta lucrare aspecte referitoare la promovare, ca factor cu o influenta deosebita in activitate organizatiilor, cat si la programarea actiunilor corespunzatoare acestei variabile a mixului de marketing, l-a constituit tocmai dorinta de a evidentia, prin puterea exemplului, natura sa complexa. De asemenea, alegerea postului de televiziune Euforia Lifestyle, pentru a servi drept exemplu in ceea ce priveste desfasurarea activitatii promotionale, a reprezentat o provocare. Aceasta s-a datorat faptului ca Euforia Lifestyle este, pe de o parte, o organizatie, un actor al pietei serviciilor de televiziune, care se adreseaza prin ,,produsele" sale si prin anumite tehnici promotionale unui public-tinta, iar, pe de alta parte, este un canal nepersonal de comunicare, prin intermediul caruia decid si alte organizatii sa-si promoveze activitatea. De aici au rezultat particularitatile in programarea, operationalizarea si evaluarea demersurilor comunicationale atat pe termen scurt, cat si pe termen mediu si lung.
In structura lucrarii se regasesc patru capitole, o sectiune dedicata concluziilor si o alta sectiune alocata anexelor. In cele ce urmeaza va fi prezentat pe scurt continutul fiecarui capitol.
In cuprinsul primului capitol au fost tratate separat, atat din punct de vedere teoretic, cat si practic, aspecte referitoare la importanta imaginii in promovarea produselor, serviciilor si firmelor. 
Capitolul 2 este dedicat prezentarii generale a canalului de televiziune Euforia Lifestyle. In acest capitol este prezentata grila de programe a postului, structura organizatorica precum si performantele financiare ale postului.
In cel de-al treilea capitol este analizat mediul de marketing al canalului Tv Euforia Lifestyle, ce include mediul intern si extern al firmei. Un alt subpunct al acestui capitol il constituie analiza Swot asupra postului de televiziune.
Capitolul 4 reda, in linii generale, structura programului de marketing elaborat in scopul organizarii si desfasurarii unei viitoare campanii de promovare a imaginii postului de televiziune Euforia Lifestyle.
Lucrarea de fata este rodul unor continue acumulari si asimilari de cunostinte, al unui efort sustinut si sistematic de documentare si al unei indrumari corespunzatoare. De aceea, in final, doresc sa multumesc, pe aceasta cale, profesorului (numele prof. Crd.), coordonatorul stiintific al acestei lucrarii, pentru perspectiva oferita asupra marketingului si pentru contributia sa la realizarea lucrarii.
- CAPITOLUL I -
IMPORTANTA IMAGINII IN PROMOVAREA PRODUSELOR, SERVICIILOR SI FIRMELOR
1.1. Conceptul de imagine
Climatul concurential contemporan este, in prezent, deosebit de complex si aflat intr-o continua evolutie. Avand in vedere o oarecare stabilizare sau chiar diminuare a cererii de produse si servicii pe unele piete ca si costurile de distributie din ce in ce mai ridicate, este lesne de inteles de ce firmele arata un interes crescand pentru o orientare startegica a activitatii lor axata pe componenta promovarii.
In acest contex, tot mai multi manageri acorda o atentie sporita comportamentului consumatorilor, realizand ca informatiile retinute de acestia sub forma imaginilor de produs, de marca, de firma sunt, alaturi de pret, orientari importante in fundamentarea corecta a deciziilor strategice la orice nivel.
Importanta imaginii a crescut considerabil odata cu ce nevoile consumatorilor au ajuns in centrul preocuparilor organizatiilor, iar agentii economici au inceput sa comercializeze bunuri capabile sa satisfaca, pe langa nevoi de baza, si nevoi de ordin superior care tin de siguranta, respect de sine, autorealizare (Maslow). Pe masura ce nevoile consumatorilor devin din ce in ce mai complexe, iar decizia de cumparare este tot mai influentata de factori de natura afectiva si simbolica, imaginea capata un rol important in procesul de cumparare.
In anii '80 ai secolului trecut, capitalul imaginei devine unul dintre elementele fundamentale ale patrimoniului intreprinderii, managerii firmelor devenind constienti ca acesta poate influenta in mod hotarator bilantul si venitul organizatiei ca elemente esentiale in cresterea credibilitatii organizatiei.
De aceea, avand in vedere implicatiile pe care le are imaginea asupra activitatii de ansamblu a unei firme, este nevoie de o clasificare conceptuala si de continut a acestei notiuni si a diverselor forme pe care le aceasta le imbraca.
Imaginea este un atribut al vietii psiho-sociale, bazata pe capacitatea psihicului uman de a-si construi reprezentari mentale care ar putea influenta puterea de decizie a unui individ sau a unei colectivitati.
Din perspectiva marketingului, imaginea reprezinta un ansamblu de semnificatii sau opinii realiste, affective, simbolice, cu ajutorul carora sunt percepute produsele, marca sau firma. Cu alte cuvinte, imaginea presupune o reprezentare mentala a unui obiect care poate fi, tinand cont de sfera de preocupari a oamenilor de afaceri, un produs, un serviciu, o intreprindere sau ori ce alta organizatie. Ea este proiectarea unor atitudini, opinii sau prejudecati apartinand unei personae sau unui grup de personae fata de o organizatie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Principiile Marketingului.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!