Procedura Falimentului privind Preluarea Bunului Societatii Comerciale Falite in Contul Creantei, Suportarea Cheltuielilor de Procedura

Cuprins disertatie Cum descarc?

REZUMAT 4
CAPITOLUL I 
PROCEDURA DE FALIMENT 5
1.1. Notiuni introductive despre Procedura de Insolventa 5
1.2. Caracterele Juridice ale Procedurii de Insolventa 6
1.2. Caracterele Juridice ale Procedurii de Insolventa 11
1.4. Organele competente pentru aplicarea procedurii de insolventa 12
1.5. Aspecte procedurale privind deschiderea procedurii de insolventa 16
CAPITOLUL II 
PRELUAREA BUNURILOR SOCIETATII IN CONTUL CREANTEI 17
2.1. Consideratii generale 17
2.2. Prescriptia dreptului de a cere executarea silita si a dreptului de a cere compensarea sau restituirea 20
2.3. Organele de executare silita 21
2.4. Executorul fiscal 24
2.5. Titlul executoriu in cazul creantelor fiscale 25
2.6. Bunurile supuse executarii 27
2.7. Preluarea bunurilor societatii 29
2.8. Suspendarea, intreruperea sau incetarea executarii silite 30
2.9. Modalitatile de executare silita a titlul executoriu in cazul creantelor fiscale 31
2.10. Valorificarea bunurilor sechestrate 39
2.11. Eliberarea si distribuirea sumelor realizate prin executare silita 44
2.12. Contestatia la executare silita 46
2.13. Stingerea creantelor fiscale prin alte modalitati 48
CAPITOLUL III
STUDIU DE CAZ: PROCEDURA FALIMENTULUI PRIVIND PRELUAREA BUNULUI SOCIETATII COMERCIALE FALITE S.C. A.B.R. S.A 49
Concluzii 53
Bibliografie 54


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Cuvinte cheie: procedura falimentului, societate comerciala, cheltuieli de procedura, insolventa.
Am ales sa analizez procedura falimentului privind preluarea bunului societatii, deoarece activez in domeniul contabil, astfel am ocazia sa asimilez noi cunostinte cu privire la tema analizata.
Abordarea temei proiectului a starnit interesul multor economisti, dar si magistrati, de-a lungul timpului. Totodata, trebuie mentionat ca aceasta tema prezinta un interes deosebit si la nivel macroeconomic, care se confruntata in prezent cu o criza profunda manifestata prin numeroase companii care intra in falimemt.
Prin aceasta lucrare imi propun sa analizez situatia economico-financiara, atat in perioada pre-falimentara, falimentara, dar si procedura de preluare a bunurilor firmei, conform Legii 85/2006.
Lucrarea "Procedura falimentului privind preluarea bunului societatii comerciale falite in contul creantei, suportarea cheltuielilor de procedura" este structurata pe trei capitole, fiecare avand rolul de a evidentia procedura falimentului privind preluarea bunului societatii comerciale falite in contul creantei precum si, suportarea cheltuielilor de procedura. 
Lucrarea a fost realizata folosind ca metode de cercetare: studiul bibliografic, cercetare analitica asupra societatii in cauza.
In primul capitol, prin Procedura de faliment, am acordat o atentie deosebita notiunilor si caracteristicilor procedurii de faliment, evidentiind toate elementele componente acestei proceduri.
Al doilea capitol, intitulat Preluarea bunurilor societatii in contul creantei am adus in prim plan premisele preluarii bunurilor societatii in contul creantei.
In al treilea capitol, Procedura falimentului privind preluarea bunului societatii comerciale falite S.C. A.B.R. S.A., este prezentat studiul de caz al lucrarii, unde este exemplificata procedura de faliment privind preluarea bunurilor si suportarea cheltuielilor de procedura in cadrul S.C. A.B.R. S.A.
CAPITOLUL I
PROCEDURA DE FALIMENT
1.1. Notiuni introductive despre Procedura de Insolventa
Notiunea de insolventa implica o situatie patrimoniala dificila sau de criza a unui comerciant, determinand imposibilitatea indeplinirii de catre acesta la termen si in bune conditii a obligatiilor de plata asumate. 
Conform Legii 85/2006 privind Procedura de insolventa, insolventa este ,,acea stare a patrimoniului debitorului, caracterizata prin incapacitatea vadita de plata a datoriilor exigibile cu sumele de bani disponibile" -Art1 alin (2) din Lege.
Afacerea, ca activitate, se defineste prin risc. Riscul, adica sansa de castig sau posibilitatea de pierdere, este un atribut esential al economiei de piata libera, functionala, atribut care justifica libera concurenta. in aceasta acceptiune, riscul defineste: 
- fapta de comert, care are aceasta natura juridica intrucat este facuta in vederea obtinerii de profit; fapta de comert este o afacere, intrucat are la baza ideea de risc, adica posibilitatea de castig sau pierdere; motivul determinant al incheierii actului de comert este acela al obtinerii de profit 
Autorul apreciaza ca "speculatiunea este caracterul esential al unei intreprinderi si al tuturor faptelor de comert, in general"; 
- intreprinderea, care este un complex de acte, fapte sau operatiuni comerciale, organizate de intreprinzator in vederea obtinerii de profit, pe risc economic propriu; simplificat spus, intreprinderea este o afacere pentru ca presupune un risc; 
- calitatea de comerciant, care se dobandeste in momentul in care persoana in cauza incepe sa desfasoare in mod obisnuit operatiuni de comert, in nume propriu si pe risc economic propriu; o persoana devine intreprinzator (comerciant) in momentul in care isi asuma un risc; 
- societatea comerciala, care se constituie in vederea obtinerii de beneficii de catre asociati sau a impartirii pierderilor ce ar putea rezulta; societatea comerciala este o forma de organizare a unei intreprinderi, deci a unui risc;
- concurenta comerciala, care este un joc al oportunitatilor de afaceri, in care hazardul este mai mult sau mai putin prezent; concurentii castiga sau pierd in defavoarea, respectiv, beneficiul celor cu care concureaza; concurenta loiala este cazul unic in care concurentul are un adevarat ,,drept de a-l prejudicia "pe celalalt concurent; 
- insolventa, care este esecul sau chiar catastrofa intreprinzatorului, starea, de cele mai multe ori iremediabila, pe care intreprinzatorul ar fi trebuit, dar nu a putut, sa o evite; procedura insolventei este modul in care legea si tribunalele organizeaza esecul in afaceri. 
1.2. Caracterele Juridice ale Procedurii de Insolventa
Una dintre cele mai vechi activitati umane o reprezinta comertul, el prinzand contur o data cu aparitia ideii de proprietate , cand omul a constientizat ca anumite bunuri sunt ale sale si ca acestea se delimiteaza de cele care apartin altor persoane.
Desi initial comertul a fost practicat sub forma schimbului (troc) doar pentru satisfacerea necesitatilor existentiale de zi cu zi ale oamenilor, odata cu aparitia banilor trocul a fost inlocuit cu vanzarea-cumpararea, comertul devenind o profesie practicata de un anumit grup specializat in aceasta activitate, care nu mai urmarea realizarea propriilor trebuinte, ci satisfacerea nevoilor altora si obtinerea de profit


Fisiere in arhiva (1):

  • Procedura Falimentului privind Preluarea Bunului Societatii Comerciale Falite in Contul Creantei, Suportarea Cheltuielilor de Procedura.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!