Profesionalismul si Etica in Managementul Activitatilor Sportive

Cuprins disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE .4
CAPITOLUL I. ASPECTE TEORETICE ALE 
MANAGEMENTULUI IN ACTIVITATILE SPORTIVE .9
1.1. Conceptul de management .9
1.2. Functiile procesului de management .10
1.2.1. Functia de previziune .11
1.2.2. Functia de organizare .13
1.2.3. Functia de coordonare .15
1.2.4. Functia de antrenare .17
1.2.5. Functia de control - evaluare .22
1.3. Abordarea sistemica in managementul 
antrenamentului sportiv .24
1.3.1.Aspecte teoretice .24
1.3.2.Subsistemul organizatoric .25
1.3.3.Subsitemul decizional.27
1.3.4. Subsistemul informational .30
CAPITOLUL II. PROFESIONALISMUL SI ETICA IN 
MANAGEMENTUL ACTIVITATILOR SPORTIVE.32
2.1. Diversitatea si profesionalismul participantilor la activitatile sportive
in Romania.32
2.2. Formarea personalului cu functii de conducere in organizatiile sportive.41
2.3. Etica in managementul activitatilor sportive.43
2.4. Etica in sport vs. etica in afaceri.52
CAPITOLUL III. ANALIZA SWOT IN CADRUL MANAGEMENTULUI OPRATIONAL LA NIVELUL ANTRENAMENTULUI SPORTIV
ASUPRA UNEI ECHIPE DE FOTBAL DIN DIVIZIA A -Universitatea Cluj.54
CONCLUZII.60
PROPUNERI.61
REZUMAT IN LB. ENGLEZA.62
BIBLIOGRAFIE.63


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
,,Natura este dreapta cu oamenii.Le rasplateste straduintele
si ii face sa fie harnici, pentru ca rasplata este cu atat mai 
mare cu cat munca e mai importanta.Dar daca o putere
arbitrara inlatura rasplata naturii, munca devine
neplacuta, iar inactiunea apare ca singurul lucru potrivit"
(Montesquieu,1748/1989)
Am dorit sa studiez si sa-mi perfectionez cunostintele in domeniul managementului tocmai datorita faptului ca managementul activitatii sportive este una dintre cele mai importante componente ale procesului de rafinare a gandirii si interpretarii procesului de management intr-o maniera moderna.
Sursele bibliografice consultate au evidentiat preocupari pentru abordarea managementului ca stiinta a conducerii in general, ori pe ariile si nivelele de actionare ale acestuia. In ceea ce priveste managementul in activitatea sportiva activitatea din domeniu este la inceput de drum si inca nu se cunosc si nu se aplica cu consecventa caile de promovare si valorificare a resurselor managementului, a metodelor si tehnicilor de management in cadrul activitatilor sportive.
Amploarea si diversitatea activitatilor sportive, specificitatea si diversitatea conditiilor de organizare, conducere, desfasurare si evaluare impun ca o necesitate perfectionarea activitatii de conducere, abordarea dupa preceptele stiintei managementului care influenteaza pozitiv exprimarea valorii pregatirii sportive prin implicarea si valorificarea in conditii de eficienta tehnica si economica a resurselor managementului printr-un act managerial performant.
Motivatii de alegere a temei:
Nomologice. Activitatile sportive se desfasoara intr-un cadru institutionalizat, se realizeaza pe baza unor principii, cerinte si reguli cu caracter pedagogic, psihologic si biologic, care creeaza un cadru normativ original concretizat de regula in programe pe termen scurt sau lung .Profesionalismul si etica sunt principalele valori care guverneaza activitatile sportive.
CAP. I ASPECTE TEORETICE ALE MANAGEMENTULUI IN ACTIVITATILE SPORTIVE
1.1. Conceptul de management
Din punct de vedere etimologic, cuvantul management deriva din latinescul "manus" si semnifica "manevrarea" ceea ce conduce la intelegerea ca managerul este cel care se ocupa direct de conducere. In limba engleza cuvantul il gasim sub forma verbului "to mange" cea ce inseamna a administra, a conduce. Din englezescul "to mange" au aparut cuvintele derivate manager si management cu semnificatia de conducator si conducere.
In Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, regasim o tripla semnificatie a notiunii de management: "activitatea si arta de a conduce", "ansamblul activitatilor de organizare, de conducere si gestiune a intreprinderilor" si de "stiinta si tehnica organizarii si conducerii unei intreprinderi".
In literatura de specialitate se regasesc definitii care trateaza pragmatic managementul dar si abordari ale managementului ca stiinta .
Astfel O. Nicolescu si I. Verboncu arata ca: "managementul firmelor rezida in studierea proceselor si relatiilor de management din cadrul lor, in vederea descoperirii legitatilor si principiilor care le guverneaza si a conceperii de noi sisteme, metode, tehnici si modalitati de conducere de natura sa asigure cresterea si obtinerea competitivitatii". Dupa Henri Fayol in lucrarea ,,Administratia generala si industriala" a definit managementul prin "a prevedea si planifica, a organiza, a conduce si a controla". Fara indoiala ca stiinta managementului a evoluat timp de un secol dar principiile lui Fayol raman si astazi valabile.
Iulian Ceausu este de parere ca: "managementul reprezinta ansamblul interventiilor, metodelor si tehnicilor de programare, organizare, alocare de resurse, control si activare prin care se asigura realizarea obiectivelor propuse".
In sinteza celor prezentate mai sus putem trage concluzia ca procesul de definire a managementului a constat intr-o sedimentare succesiva a contributiilor unor curente diferite de gandire, ale unor personalitati ale vietii practice si stiintifice, in jurul carora sau construit scoli si miscari care au o baza larga de apreciere a notiunii de management.
Daca istoria ne da transformarea in procesul general al cunoasterii, al trecerii managementului din arta in stiinta, nu mai putin adevarat este faptul ca managementul contemporan este deopotriva, o arta si o stiinta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Profesionalismul si Etica in Managementul Activitatilor Sportive.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!