Profilajul Criminal

Cuprins disertatie Cum descarc?

Rezumat
Introducere
Strategii de profilare 
Tehnici bazate pegeografie
Tipologii georgrafice
Categoria criminalului 
Categoria navetistului
Suport pentru tipologiile geografice
Metodologii geografice
Profilajul geografic
Psihologia de investigatie
Tehnici bazate pe psihologie
Tipologii pshihologice
Criminalul organizat
Criminalul dezorganizat
Alte tipologii bazate pe psihologie
Suport pentru tipologiile psihologice
Metodologii psihologice
Analiza investigativa criminala
Analiza probelor de comportament
Implicatii
Instruirea profilerului
Accesibilitatea profilerului
Utilitatea profilajului criminal
Recomandari
Concluzii
,,Iter criminis"
Bibliografie


Extras din disertatie Cum descarc?

Rezumat
Un obiectiv principal al politiei este de a asigura siguranta publica si, prin urmare, organele de aplicare a legii folosesc o serie de instrumente in eforturile lor de a prinde infractori. Profilajul criminal este un concept promovat in mare masura de catre mass-media, fiind una din tehnicile contemporane utilizate de politie atunci cand au parte de un caz dificil si de inalta profil. De obicei aplicat la cazurile de omucidere, anchetatorii cauta sprijinul unui profiler, care utilizeaza fie o strategie geografica sau de baza psihologica. Prin aplicarea tipologiilor geografice si psihologice in cadrul profilului geografic,a psihologie de urmarire, a analizei de urmarire penala, precum si analiza probelor de comportament, un profil este creat si izoleaza caracteristicile infractorului. Dupa examinare, aceste tipologii sunt eronate, ca si procesele lor practice de aplicare, si au implicatii in domeniul formarii, accesibilitatii, si utilitatii.Abordarile existente nu produc in prezent, un produs care este atat de util si corect, dar folositor in aplicarea legii.O examinare suplimentara a potentialului de profilaj este necesara, ca si o revizuire pentru ca mass-media sa vada tehnicile, pentru a se tabili abordarea cea mai precisa si de incredere.
Introducere
Unul dintre obiectivele de aplicare a legii este de a asigura siguranta publica si de a retine infractorii. Prin urmare, o varietate de abordari sunt introduse pentru investigatii, inclusiv ideea ca o scena a crimei poate oferi anumite detalii cu privire la infractiunea si, eventual infractor. Aceasta premisa este o fundatie de tehnici cunoscute ca profilaj criminal. Desi profilulajul este adesea prezent in mass-media fictive, este de asemenea folosit in cazurile existente, in special cele care sunt dificil de rezolvat. Aceste cazuri implica in mod traditional omor, dar profilajul este folosit in cazuri de agresiune sexuala si incendiere. 
Profilajul, pot fi urmarit la personajul de Sherlock Holmes, dupa cum a aplicat rationamentul logic pentru construirea detaliilor unei scene prin urmare, a aplicat o cronologie a evenimentelor. Acesta a intrat in sfera practica in timpul cautarii lui Jack Spintecatorul. La momentul anchetei, dr. Thomas Bond si Dr. George Phillips, ambii medici, au elaborat o lista de caracteristici posibile, au teoretizat ca infractorul ar fi din punct de vedere fizic puternic, dar pare inofensiv si ca, din cauza cantitatii de sange prezent , autorul ar trebui sa poarte o haina sau pelerina supradimensionat in scopul de a ascunde hainele sale, dupa crima.
Profilajul criminal , a fost folosit mai tarziu in timpul celui de -al II Razboi Mondial, atunci cand Biroul de Servicii Strategice a comandat psihanalistului Dr. Walter Langer sa detalieze posibile reactii ale lui Adolf Hitler, daca Germania ar pierde razboiul. Poate cazul cel mai bine-cunoscut de profilaj este acela al psihiatrului Dr. James Bruxelles asa numitul New York Mad Bomber.Elementul de neuitat a acestui caz a fost afirmatia lui ca Bruxelles,ca autorul ar fi purtat un costum in doua randuri, cu toate butoanele fixate in mod corespunzator. In urma unei investigatii, politia a ajuns la casa lui George Metesky in cazul in care, dupa ce ofiterii l-au rugat sa se imbrace, el sa intors purtand un costum de dublu cu nasturi la piept. In timp ce Bruxelles a procedat pentru a servi ca un consultant pentru Politie din New York si a lucrat la caz Boston Strangler, profilare din nou a devenit obiectul de lucrari fictive.
Acum profilajul este popularizat de mass-media, o miscare mai ales starnita de romanul lui Thomas Harris, The Silence of the Lambs. Acest lucru nu numai ca a integrat profilajul si cultura cunoscuta, dar a juxtapus Biroul Federal de Investigatii (FBI), cu aceasta tehnica. In timp ce popularitatea profilajului criminal continua sa creasca in masa, inca exista problema de utilitate in aplicarea legii.
Este necesar sa se examineze strategiile actuale geografice si psihologice de profilaj, precum si tipologiile pe care metodele se bazeaza, pentru a determina formarea, accesibilitatea, precum si implicatiile utile, care decide in final daca o astfel de tehnica are un rol viabil in aplicarea legii, in special in investigatiile de omucidere.


Fisiere in arhiva (1):

  • Profilajul Criminal.docx

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!