Profilajul Criminal

Cuprins disertație Cum descarc?

Rezumat
Introducere
Strategii de profilare 
Tehnici bazate pegeografie
Tipologii georgrafice
Categoria criminalului 
Categoria navetistului
Suport pentru tipologiile geografice
Metodologii geografice
Profilajul geografic
Psihologia de investigatie
Tehnici bazate pe psihologie
Tipologii pshihologice
Criminalul organizat
Criminalul dezorganizat
Alte tipologii bazate pe psihologie
Suport pentru tipologiile psihologice
Metodologii psihologice
Analiza investigativa criminala
Analiza probelor de comportament
Implicatii
Instruirea profilerului
Accesibilitatea profilerului
Utilitatea profilajului criminal
Recomandari
Concluzii
„Iter criminis”
Bibliografie


Extras din disertație Cum descarc?

Rezumat
Un obiectiv principal al poliţiei este de a asigura siguranţa publică şi, prin urmare, organele de aplicare a legii folosesc o serie de instrumente în eforturile lor de a prinde infractori. Profilajul criminal este un concept promovat în mare măsură de către mass-media, fiind una din tehnicile contemporane utilizate de poliţie atunci când au parte de un caz dificil şi de înaltă profil. De obicei aplicat la cazurile de omucidere, anchetatorii caută sprijinul unui profiler, care utilizează fie o strategie geografică sau de baza psihologica. Prin aplicarea tipologiilor geografice şi psihologice în cadrul profilului geografic,a psihologie de urmărire, a analizei de urmărire penală, precum şi analiza probelor de comportament, un profil este creat si izolează caracteristicile infractorului. După examinare, aceste tipologii sunt eronate, ca si procesele lor practice de aplicare, şi au implicaţii în domeniul formării, accesibilitatii, şi utilitatii.Abordările existente nu produc în prezent, un produs care este atât de util şi corect, dar folositor in aplicarea legii.O examinare suplimentară a potenţialului de profilaj este necesara, ca si o revizuire pentru ca mass-media sa vada tehnicile, pentru a se tabili abordarea cea mai precisă şi de încredere.
Introducere
Unul dintre obiectivele de aplicare a legii este de a asigura siguranţa publică şi de a reţine infractorii. Prin urmare, o varietate de abordări sunt introduse pentru investigatii, inclusiv ideea că o scena a crimei poate oferi anumite detalii cu privire la infracţiunea şi, eventual infractor. Această premisă este o fundaţie de tehnici cunoscute ca profilaj criminal. Deşi profilulajul este adesea prezent în mass-media fictive, este de asemenea folosit în cazurile existente, în special cele care sunt dificil de rezolvat. Aceste cazuri implică în mod tradiţional omor, dar profilajul este folosit în cazuri de agresiune sexuală şi incendiere. 
Profilajul, pot fi urmărit la personajul de Sherlock Holmes, după cum a aplicat raţionamentul logic pentru construirea detaliilor unei scene prin urmare, a aplicat o cronologie a evenimentelor. Acesta a intrat în sfera practică în timpul căutarii lui Jack Spintecatorul. La momentul anchetei, dr. Thomas Bond şi Dr. George Phillips, ambii medici, au elaborat o listă de caracteristici posibile, au teoretizat că infractorul ar fi din punct de vedere fizic puternic, dar pare inofensiv şi că, din cauza cantităţii de sânge prezent , autorul ar trebui să poarte o haina sau pelerina supradimensionat în scopul de a ascunde hainele sale, după crimă.
Profilajul criminal , a fost folosit mai târziu în timpul celui de -al II Război Mondial, atunci când Biroul de Servicii Strategice a comandat psihanalistului Dr. Walter Langer sa detalieze posibile reacţii ale lui Adolf Hitler, dacă Germania ar pierde războiul. Poate cazul cel mai bine-cunoscut de profilaj este acela al psihiatrului Dr. James Bruxelles aşa numitul New York Mad Bomber.Elementul de neuitat a acestui caz a fost afirmaţia lui că Bruxelles,ca autorul ar fi purtat un costum in două rânduri, cu toate butoanele fixate în mod corespunzător. În urma unei investigaţii, poliţia a ajuns la casa lui George Metesky în cazul în care, după ce ofiţerii l-au rugat să se îmbrace, el sa întors purtând un costum de dublu cu nasturi la piept. În timp ce Bruxelles a procedat pentru a servi ca un consultant pentru Poliţie din New York şi a lucrat la caz Boston Strangler, profilare din nou a devenit obiectul de lucrări fictive.
Acum profilajul este popularizat de mass-media, o mişcare mai ales stârnita de romanul lui Thomas Harris, The Silence of the Lambs. Acest lucru nu numai ca a integrat profilajul şi cultura cunoscuta, dar a juxtapus Biroul Federal de Investigaţii (FBI), cu aceasta tehnica. In timp ce popularitatea profilajului criminal continuă să crească în masă, încă exista problema de utilitate în aplicarea legii.
Este necesar să se examineze strategiile actuale geografice şi psihologice de profilaj, precum şi tipologiile pe care metodele se bazează, pentru a determina formarea, accesibilitatea, precum şi implicaţiile utile, care decide în final dacă o astfel de tehnică are un rol viabil în aplicarea legii, în special in investigatiile de omucidere.


Fisiere în arhivă (1):

  • Profilajul Criminal.docx

Imagini din acest disertație Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această disertație cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!