Program de Marketing Privind Promovarea Cadurilor pe Piata Bancara

Cuprins disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE 
CAPITOLUL I. REALIZARI IN DIVERSIFICAREA SERVICIILOR BANCARE SI MUTATII IN CIRCULATIA BANILOR PE PLAN EXTERN- ROLUL CARDURILOR IN OPERATIUNILE DE DECONTARE. 
1.1. SISTEMUL ELECTRONIC DE TRANSFER AL FONDURILOR;
1.2. UTILIZAREA MONEDEI ELECTRONICE DE CATRE CLIENTI SI BANCI COMERCIALE EXTERNE;
1.3. NOTIUNEA DE CARD SI TIPURI DE CARDURI;
1.4.
1.5.
EFECTELE SI AVANTAJELE ACESTUI PROCES PE PIATA EXTERNA;
MODUL DE UTILIZARE AL CARDURILOR.
CAPITOLUL II. PRINCIPALELE TIPURI DE CARDURI UTILIZATE DE BANCOREX SI DE ALTE BANCI COMERCIALE.
2.1. PRINCIPALELE TIPURI DE CARDURI UTILIZATE
DE ALTE BANCI COMERCIALE ROMANESTI;
2.2. POLITICA BANCOREX PRIVIND ELIBERAREA DE NUMERAR IN LEI SI VALUTA LA GHISEELE BANCII CU AJUTORUL CARDURILOR;
2.3. STUDIUL DE CAZ PRIVIND MODUL DE OBTINERE AL UNUI CARD PRECUM SI MODUL DE UTILIZARE AL ACESTUIA;
2.4. EVALUAREA RISCURILOR CE POT SA APARA IN OPERATIUNILE CU CARDURI.
CAPITOLUL III. POLITICA DE MARKETING A UNUI NOU PRODUS 
- "EXPRESSCARD" -
CAPITOLUL IV. AVANTAJELE CREDIT CARDULUI SI DEBIT CARDULUI PE PIATA ROMANEASCA.
4.1. CONCLUZII SI PROPUNERI PRIVIND UTILIZAREA EFICIENTA A CARDURILOR PE PIATA ROMANEASCA.


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Raspandite in lumea intreaga, peste jumatate din tranzactiile bazate pe carduri sunt preluate prin utilizarea Visa card, facand din Visa International principalul sistem de plata international.
Visa International este dedicata sa mentina aceasta pozitie predominanta, dezvoltand sisteme de transfer flexibile, competitive si totodata profitabile.
Indeplinirea acestor obiective va asigura succesul si prosperitatea Visei card.
Institutiile financiare cauta instrumente active care sa inlocuiasca sistemele traditionale- bazate pe mijloace de plata cu costuri mult mai mari.
In majoritatea pietelor, numerarul ramane forma de decontare extrem de utilizata si acceptata, rezumandu-se totusi la un volum restrans de tranzactii. Astfel, atat bancile cat si institutiile financiare au cautat sa modifice acest sistem de plati traditionale in vederea sporirii numarului de clienti precum si maximizarea castigurilor sale reale.
Tranzactiile cu carduri prezinta un numar major de avantaje fata de mijloacele de plata traditionale atat pentru posesorii de carduri cat si pentru comercianti si banci comerciale.
Din punctul de vedere al clientilor, utilizarea cardurilor este o metoda mult mai avantajoasa si rapida privind accesul la fondurilor clientilor.
Pentru comercianti, cardurile ofera plati garantate, mai multa siguranta asupra fondurilor lor, reducand costurile de prelucrare .
Pentru banci, utilizarea cardurilor furnizeaza progrese insemnate in administrarea conturilor si realizari legate de reducerea costurilor de prelucrare.
Utilizarea zilnica a smart cardului , asemanator acceptarii oricarei noi tehnologii, va fi strans urmata de asteptarea consumatorilor la unul dintre cele mai bune tehnologii. In lume exista multe organizatii cu o experienta importanta in tranzactiile financiar electronice, care vin sa sprijine sistemul smart carduri.
Unul dintre aceste organizatii este Keycorp. Keycorpul a dezvoltat - Operating System for Smart Card Applications ( Sistemul operational pentru Aplicatiile Smart Carduri ) OSSCA care permite cea mai noua generatie de smart carduri care sa ajunga la un sir divers de aplicatii pe un singur card. De exemplu - achizitiile utilizeaza cashul electronic, obligatia elementelor de program, informatii de stocare privind identificarea si personale.OSSCA da posibilitatea smart cardurilor sa faca salturi prin introducerea unor tehnologii sub dezvoltarea unor instrumente de piata capabile sa produca un castig semnificativ.
Optiunile de plata se schimba la o rata inalta. Sa stai inaintea competitiei, este sa fi capabil sa furnizezi noi optiuni cum ar fi smart cardurile, transmiterea prin radio, identificarea semnaturii, cand este nevoie de ele. Este nevoie de rezultate ( produse ) din inovatiile recunoscute.Industria smart cardurilor a atins un punct al tranzitiei.Avansurile majore au fost facute de companii individuale - mergand de la sine, doritoare de pionierat, aceste companii au preluat riscurile aferente si castigurile rezultate din aceste operatii. Atat efortul cat si succesul lor au stabilit stadiul elementului critic precum si nevoia la atingerea unui nou succes. 
" Chip cardurile " sunt sisteme viitoare de plati si Visa, care conduc la efectuarea de cheltuieli. Visa are cel mai ridicat numar de chip carduri in circulatie - peste 21 milioane in intreaga lume. Astfel spus, au fost instalate peste 70 de chip programe in 30 de tari. Aceasta situatie poate fi considerata un inceput. Valoarea potentiala a chip cardurilor este esalonata. Microprocesorul chip permite stocarea de o mie de ori mai multe informatii decat poate accesul pe un card magnetic conventional. Din valoarea stocurilor, credit, debit si deschiderea platformei la comertul electronic si la o multitudini de aplicatii de proprietate, Visa dezvolta un sir de aplicatii pentru aceasta tehnologie revolutionara.
Solicitarile pentru cardurile promovate sunt in crestere. Sa fi in pas cu ultimele performante este nevoie sa cheltuiesti timpul afectat acestor operatii.
In decursul ultimilor 30 ani, plastic card a devenit parte integrala din sistemul general al platilor. Institutiile financiare au creat produse de plati care au condus la cresterea veniturilor si a relatiilor de consum. Remarcabil este ca, fiecare institutie financiara a adaugat in timp noi functionalitati ale cardurilor. Smart cardurile au fost construite pe acest concept, dand posibilitatea institutiilor financiare sa-si imbogateasca produsele utilizand noi tehnologii. 
Inaintea fiecarui pas, Visa a fost considerat ca suport al institutiilor financiare in urmarirea telurilor sale- cu produse, standarde, programe de piata, instrumente suport si prelucrarea infrastructurii care sa grabeasca intrarea lor pe piata si intensificarea satisfactiilor .
Scopul institutiilor financiare este sa sprijine aceste organizatii in continuarea obiectivelor propuse privind pastrarea si cresterea relatiilor cu clientii, precum si atragerea de noi clienti .
Toti pasii facuti de institutiile financiar- bancare au fost prezentati in cuprinsul acestui proiect pe parcursul a IV capitole. Cele mai importante capitole sunt capitolele II. si III unde este prezentat un caz practic de emitere a unui card de catre BANCOREX precum si prezentarea unui produs de marketing. 
CAPITOLUL I
REALIZARI IN DIVERSIFICAREA SERVICIILOR BANCARE SI MUTATII IN CIRCULATIA BANILOR 
PE PLAN EXTERN - ROLUL CARDURILOR IN OPERATIUNILE DE DECONTARE.
ISTORICUL CARDURILOR.
Transferul electronic al fondurilor (EFT-POS) este o metoda prin care un cumparator de bunuri intr-un sistem "retail"-comert cu amanuntul este capabil sa plateasca casierului cu " plastic card" ( credit cardul, debit sau ATM cardul) . Casierul trece cardul prin terminalul EFT-POS, care preia informatiile electronice in cadrul unei benzi magnetice, impreuna cu suma aferenta, apoi aceasta este utilizat la debitarea automata a contului clientului si creditarea contului de "retail".
Intrucat aceasta metoda de decontare a datoriei nu este inca operationala in intregime dar este posibil sa devina operativa intr-un viitor foarte apropiat, totusi merita privita la istoria sa scurta. In 1970 a crescut in mod evident, influientand existenta suportului- hartie, bazat pe compensatii de debit si credit .
In mod regretabil, tehnologia nu a fost disponibila sa introduca in acelasi timp un astfel de sistem , cu toate avansarile majore aparute din utilizarea noii tehnologii aparute. Aceasta a condus la diferite anunturi din partea unor comitete din diferite tari care au inceput sa utilizeze aceste tehnologii- in care majoritatea bancilor si-au reconsiderat srijinul la dezvoltarea EFT-POS.


Fisiere in arhiva (1):

  • Program de Marketing Privind Promovarea Cadurilor pe Piata Bancara.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!