Proiect de monitorizare a obiectivelor calității în cadrul SC Smart Logistics SRL

Cuprins disertație Cum descarc?

INTRODUCERE 3
CAPITOLUL I. Standardele ISO 9000
1. Istoricul și originile ISO 9000 6
2. ISO 9001:2000 11
CAPITOLUL II. Prezentarea de ansamblu a S.C. SMART LOGISTICS S.R.L.
1. Privire generală a S.C. SMART LOGISTICS S.R.L 13
2. Cunoaşterea şi studiul principalelor activităţi şi unităţi Componente 17
3. Tratarea principalelor problemele de specialitate 23
CAPITOLUL III. Proiect de monitorizare a obiectivelor calității în cadrul S.C. SMART LOGISTICS S.R.L.
1. Prezentarea obiectivelor generale şi specifice ale calităţii 27
2. Proces de monitorizare a satisfacției clienților 29
3. Proces de monitorizare a resurselor umane 33
CONCLUZII 40BIBLIOGRAFIE 42ANEXE 43


Extras din disertație Cum descarc?

INTRODUCERE
Pentru a avea succes o firmă trebuie să aducă pe piaţă produse sau servicii care au o necesitate, o utilitate sau un scop bine definit, satisfac aşteptările clientului, sunt produse în conformitate cu standardele şi specificaţiile aplicabile şi sunt furnizate la un cost ce îi va da posibilitatea să obţină un anumit profit. 
Pentru a-şi atinge obiectivele trebuie să organizeze factorii tehnici, administrativi şi umani, astfel incat să aibă loc reducerea, eliminarea şi cel mai important, prevenirea deficienţelor calitative. 
Aşadar, există părerea larg răspandită potrivit căreia îmbunătăţirea calităţii produselor şi serviciilor determină îmbunătăţirea poziţiei firmei pe piaţă 
În acest scop este necesară implementarea şi dezvoltarea unui sistem de conducere a calităţii pentru realizarea obiectivelor definite de politica în domeniul calităţii a unei firme, care trebuie corelat cu necesităţile şi asteptările clientului, dar servind în acelaşi timp la protejarea intereselor companiei.
În limbaj comun, noţiunea de calitate este adesea asociată ideii de excelenţă. Produsele de înaltă calitate sunt considerare cele mai bune de pe piaţă şi in mod inevitabil sunt şi cele mai scumpe şi exclusive, produse de specialişti de înaltă clasă, pentru un segment foarte mic de piaţă. 
O societate care lucrează in cadrul unui sistem de management al calităţii se apreciază că este „orientată către calitate”. 
Pentru a se putea aprecia orientarea către calitate a firmei, măsura în care lucrează în cadrul unui sistem de management al calităţii, s-au dezoltat o serie de standarde (din familia ISO 9000. Standardele din familia ISO 9000 conţin o serie de cerinţe referitoare la managementul calităţii şi se constituie ca referenţiale ale aprecierii orientării către calitate a organizaţiei.
Conceptul de calitate. asa cum reiese el în standardul ISO 9000 este foarte diferit de termenul uzual, reprezentând „aptitudinea de utilizare potrivită şi valoarea oferită pentru banii cheltuiți și mai presus de toate acestea, satisfacerea nevoilor clienților”.
Standardul 9001:2000 este un standard specific care poate fi aplicat tuturor societatilor, produselor şi serviciilor şi care poate fi folosit pentru certificarea sistemelor management al calităţii. Poate fi deasemenea o baza contractuală. 
Avantajele implementării standardului ISO 9001:2000 sunt: scăderea pierderilor de produs, creşterea calităţii produsului, creşterea profitului, reducerea costurilor, îmbunătăţirea productivităţii, reducerea reprelucrărilor şi rebuturilor, îmbunătăţirea poziţiei competitive, îmbunătăţirea consecinţelor calităţii, realizarea unui lucru mai bun în echipă şi a unei cooperări mai bune între angajaţi, îmbunătăţirea încrederii clienţilor, satisfacerea cerinţelor contractuale ale clienţilor. 
Sistemul de management al calităţii, eficient şi flexibil este un instrument util managementului de top al organizaţiei, precum şi întregului staff managerial, pentru a ţine sub control calitatea produselor şi serviciilor furnizate.
CAPITOLUL I. Standardele ISO 9000
1. Istoricul și originile ISO 9000.
Iniţial au fost standardele NATO AQAPl, AQAP4 şi AQAP9 care au fost prelucrate ulterior de Ministerul Britanic al Apărării şi au fost publicate sub denumirea Def Stan 05-21, 05-24 şi 05-29, iar mai târziu, în 1979, au devenit BS 5750 Pts 1, 2 si 3, rămânând neschimbate până la apariţia ISO 9001:2000. 
În 1959, Statele Unite ale Americii dezvoltă aşa numitele Cerinţe pentru Program de Calitate, un standard de calitate pentru aprovizionare în domeniul alimentar, prezentând în detaliu ce trebuie să facă furnizorii pentru a realiza performanţa.
În 1962 NASA dezvoltă propriul Sistem de Cerinţe de Calitate pentru furnizorii săi. În 1968 NATO adopta AQAO l (Proceduri de Asigurarea Calităţii pentru Aliaţi) în care sunt specificate cerinţele pentru achiziţionarea echipamentului NATO. 
Standardul ISO referitor la calitate a înlocuit multe standarde militare şi de stat, cum ar fi AQAP (Publicaţii despre Asigurarea Calităţii pentru Aliaţi) cel pe baza căruia a fost creat de fapt. Seriile de standarde ISO 9000 au fost introduse iniţial în industria aeronautică și în cadrul armatei.


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiect de Monitorizare a Obiectivelor Calitatii in Cadrul SC Smart Logistics SRL.docx

Imagini din acest disertație Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această disertație cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!