Proiectarea si Managementul Carierei Functionarului Public Prezent si Perspective

Cuprins disertatie Cum descarc?

CAPITOLUL 1 3
1.1 DEFINIREA CARIEREI 3
1.2. DIFERENTE INDIVIDUALE IN ORIENTAREA CARIEREI 3
1.3.TEORII PRIVIND TIPURILE DE CARIERA SI IMPLICATIILE MANAGERIALE ALE ORIENTARII CARIEREI 4
1.4. CARIERA SI STADIILE VIETII ADULTE 6
1.5. PLANIFICAREA CARIEREI 9
1.6. DEZVOLTAREA CARIEREI 9
1.7. DEZVOLTAREA UNEI CARIERE ELASTICE 11
CAPITOLUL 2 14
2.1. DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE (DGFP) - ARGES 14
2.1.1. Rolul institutiei 14
2.1.2.Atributii specifice 14
2.1.3. Structura institutiei 14
2.1.3. Organele teritoriale subordonate 15
2.2. Serviciul Tehnologia Informatiei 15
2.2.1. Misiunea sistemului T.I. 16
2.2.2. Particularitati ale proceselor de munca 17
2.2.3. Obiective strategice specifice 18
CAPITOLUL 3 20
3.1. CORPUL FUNCTIONARILOR PUBLICI 20
3.2. INSTITUTII PUBLICE IMPLICATE IN SUSTINEREA SI PROMOVAREA CARIEREI FUNCTIONARILOR PUBLICI 21
3.3. CARIERA PROFESIONALA IN CADRUL D.G.F.P. ARGES 22
CAPITOLUL 4 46
PROPUNERI PENTRU PERFECTIONAREA SISTEMULUI DE DEZVOLTARE A CARIEREI FUNCTIONARULUI PUBLIC 46
BIBLIOGRAFIE 52


Extras din disertatie Cum descarc?

Capitolul 1
1.1 Definirea carierei
In sens larg cariera inseamna : dezvoltare, avansare, progres.
Cariera este o succesiune de activitati si pozitii profesionale pe care le atinge o persoana , precum si atitudinile , cunostintele si competentele asociate , care se dezvolta de-a lungul timpului 
Pentru definirea carierei sunt necesare trei elemente:
- Cariera inseamna miscare in timp de-a lungul unui drum care are doua laturi : o latura este succesiunea obiectiva de pozitii in ierarhie sau cariera externa, cealalta latura este interpretarea individuala , subiectiva a unor experiente profesionale sau cariera interna. 
-Cariera este interactiunea dintre factorii organizationali si cei individuali : reactia oamenilor la un post depinde de concordanta intre conceptul ocupational despre sine ( combinatia de nevoi, aptitudini, preferinte) si tipul de constrangeri , ocazii si solicitari pe care le ofera rolurile lor in organizatii.
-Cariera ofera o identitate ocupationala, in societatea moderna, munca oamenilor este elementul cheie. 
Orientarea in cariera este un tipar al talentelor , valorilor, atitudinilor si activitatilor ocupationale preferate. Schema urmatoare prezinta elementele care concura la orientarea in cariera si consecintele sociale:
1.2. Diferente individuale in orientarea carierei
1.3.Teorii privind tipurile de cariera si implicatiile manageriale ale orientarii carierei
Teoria lui Holland
Conform acestei teorii exista 6 tipuri de cariera : conventional, artistic, realist, social, intreprinzator, investigativ si pot fi reprezentate ca fiind varfurile unui hexagon:
In tipul de cariera Conventional se incadreaza persoanele care prefera activitati ordonate, supuse regulilor, care presupun in general organizarea informatiei scrise sau numerice , analiza rezultatelor cu un set de proceduri neambigue.
In tipul de cariera Artistic se incadreaza persoanele care prefera activitatile ambigue si nesistemice, care antreneaza crearea unor forme expresive de scriere si exprimare verbala sau vizuala.
In tipul de cariera Realist se incadreaza persoanele care prefera activitatile care cer manipularea fizica a obiectelor intr-un mediu profesional bine ordonat , cu putine cerinte sociale.
In tipul de cariera Social se incadreaza persoanele care prefera activitatile ce implica informarea, ajutorarea si dezvoltarea altora si le satisfac mediile profesionale bine ordonate si sistematizate.
In tipul de cariera Intreprinzator se incadreaza persoanele care prefera sa lucreze cu oameni , dar isi concentreaza energia in a-i conduce si controla pe ceilalti (fara a-i ajuta sau a-i intelege) pentru a atinge obiectivele organizationale sau a obtine beneficii economice.
In tipul de cariera Investigativ se incadreaza persoanele care prefera activitatile care implica observarea si analiza fenomenelor pentru a-si dezvolta cunoasterea si intelegerea 
Nu toti oamenii pot fi incadrati in aceste 6 tipuri de cariera. Oamenii sunt o combinatie a doua sau trei tipuri de cariera. Combinatiile cele mai frecvente sunt cele din varfurile invecinate ale hexagonului in timp ce, orientarile de cariera sau tipurile plasate in varfurile opuse ale acestuia sunt cel mai putin compatibile.
Teoria ancorelor carierei a lui Schein
Ancorele carierei apar si se dezvolta in urma unor incercari succesive , a unor experiente profesionale ale unei persoane. Ele tin individul centrat pe anumite tipuri de activitati 
Sunt evidentiate cinci tipuri de ancore :
Competenta tehnica/functionala. Pentru oamenii cu aceasta ancora , considerentul primordial in alegerea carierei si in decizii este continutul efectiv al muncii depuse. Sensul identitarii lor este legat de capacitatea de a-si exercita competentele intr-un mediu de munca. Posibilitatea de a se transfera intr-un post care ii indeparteaza de domeniul tehnic sau functional nu ii atrage.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea si Managementul Carierei Functionarului Public Prezent si Perspective.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!