Proiectarea si Modelarea Retelelor de Calculatoare

Cuprins disertatie Cum descarc?

1. Introducere 3
2. Notiuni generale despre retele de calculatoare 5
2.1. Consideratii generale 5
2.2. Arhitectura retelelor de calculatoare 7
2.3. Elemente componente ale retelelor de calculatoare 23
2.4. Clasificare topologica a retelelor de calculatoare 25
2.5. Cerinte impuse retelelor de calculatoare 28
3. Activitatea de proiectare si modelare a retelelor de calculatoare 30
3.1. Programe de proiectare si modelare a retelelor 
de calculatoare 32
4. Realizarea practica a unui model de retea 41
5. Consideratii finale 51
Bibliografie


Extras din disertatie Cum descarc?

1. CRITERII DE APROXIMARE A FUNCTIILOR
1.1. Introducere
In foarte multe aplicatii practice apare necesitatea aproximarii unei functii f:?a,b ->R printr-o alta functie F(x) relativ simpla, astfel ca pentru orice valoare a lui x, valoarea lui F(x) sa fie "suficient de aproape" de valoarea lui f(x).
Vom scrie f(x)?F(x), x EUR ?a, b .
Exista in special doua cazuri in care se impune aproximarea functiei f(x). Primul este acela in care functia f(x) are o expresie complicata sau este dificila de evaluat sau de manipulat in calcule. Astfel, de exemplu, pentru evaluarea functiei cos(x) prin operatii aritmetice se impune mai intai aproximarea functiei printr-o suma partiala a seriei de puteri: cos x ? 1 - x2 + x4 - (-1)n x2n 
2! 4! (2n)!
Al doilea caz in care se impune aproximarea functiei f(x) este acela in care aceasta este data printr-o tabela de valori, obtinuta, de exemplu, ca urmare a unor masuratori:
xk x0 x1 xn 
f(xk) f(x0) f(x1) f(xn) 
In aceasta situatie se aproximeaza functia data tabelar printr-o expresie analitica, care sa permita interpolarea in tabela de valori, cu alte cuvinte estimarea valorilor f(x) pentru x != xk.
Fie M - { f / f: ?a,b -> R } un spatiu vectorial si fie o multime de functii ?0(x), ?1(x), ?k(x), apartinand lui M, liniar independente, adica c0?0(x)+ c1?1(x)+ + ck?k(x)=0, sa rezulte c0= c1= =ck= 0.
Aproximarea unei functii f oarecare din M se face printr-o combinatie liniara de un numar finit m de functii de tipul ?k, adica f(x) ? Fm(x), unde Fm(x) = c0?0(x)+ c1?1(x)+ + cm?m(x) = ck?k(x). Vom numi functia Fm(x) polinom generalizat, aproximarea functiei f facandu-se in acest caz prin polinoame generalizate.
Foarte frecvent in procesul de aproximare se iau drept set de functii liniar independente, functiile 1, x, x2, xm. In acest caz, polinomul de aproximare Fm (x) va fi un polinom algebric. Polinoamele sunt usor de evaluat, iar suma, diferenta si produsul a doua polinoame conduc de asemenea la polinoame. In plus, polinoamele pot fi derivate si integrate cu usurinta. Aproximarea polinomiala se bazeaza pe teorema de aproximare a lui Weierstrass care arata ca daca f(x) este continua pe intervalul inchis ?a,b atunci pentru orice ? > 0, exista un polinom pn(x) de gradul n=n(?) , astfel ca: f(x)-pn?x < ?, a <= x <= b.
Din nefericire criteriile existente pentru generarea polinomului de aproximare nu garanteaza in nici un fel ca polinomul gasit este cel pus in evidenta de teorema lui Weierstrass.
Un alt set de functii liniar independente, des utilizate in teoria aproximarii, sunt:  1/2 , cos x, sin x cos 2x, sin 2x, cos mx, sin mx. In acest caz polinomul de aproximare poarta numele de polinom trigonometric.
Fm(x) = a0/2 + a1 cos x + b1 sinx + + am cos mx + bm sin mx = a0/2 + (ak cos kx + bk sin kx).
Din expresia functiei Fm(x) se observa ca nu este suficienta cunoasterea functiilor liniar independente ?k(x), fiind necesara de asemenea determinarea coeficientilor ck Pentru calculul acestor coeficienti sa presupunem ca spatiul M se poate organiza ca un spatiu metric, adica putem defini pe M o functie ce masoara distanta dintre doua functii oarecare f si g. Vom determina polinomul generalizat Fm(x) deci si coeficientii c0, c1, ,cm impunand conditia ca distanta dintre functia data f si multimea polinoamelor generalizate sa fie cit mai mica. In functie de modul de definire a distantei se pot pune in evidenta urmatoarele criterii mai des utilizate


Fisiere in arhiva (4):

  • Proiectarea si Modelarea Retelelor de Calculatoare
    • C U P R I N S.doc
    • coperta.doc
    • LUCRARE-DIZERTATIE.doc
    • prezentare.ppt

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!