Proiectarea si Modelarea Retelelor de Calculatoare

Cuprins disertatie Cum descarc?

1. Introducere 3
2. Notiuni generale despre retele de calculatoare 5
2.1. Consideratii generale 5
2.2. Arhitectura retelelor de calculatoare 7
2.3. Elemente componente ale retelelor de calculatoare 23
2.4. Clasificare topologica a retelelor de calculatoare 25
2.5. Cerinte impuse retelelor de calculatoare 28
3. Activitatea de proiectare si modelare a retelelor de calculatoare 30
3.1. Programe de proiectare si modelare a retelelor 
de calculatoare 32
4. Realizarea practica a unui model de retea 41
5. Consideratii finale 51
Bibliografie


Extras din disertatie Cum descarc?

1. Introducere
Retelele de calculatoare, si calculatoarele in general sunt folosite pentru comunicare. Pentru a realiza acest simplu fapt, folosirea calculatorului, sunt folosite zeci de forme de semnale electronice sunt care sunt utilizate de diferitele componente implicate. Se vorbeste despre o era digitala si codul binar este mediul de comunicare fundamental pentru toate calculatoarele de pretutindeni. Dar cum valorile de zero si unu "merg" dintr-un loc in altul ? Curentii electrici si impulsurile luminoase sunt folosite pentru a realiza formatul binar. Multi oameni stiu multe despre calculatoare, dar nimeni nu stie totul. De la realizarea microscopica a unui microprocesor la mediul inchis ermetic unde particule magnetice stocheaza datele pe discurile unui hard-disk pana la tehnologiile microundelor si satelitilor folosite pentru a transmite date intre calculatoare aflate la mare distanta unele de altele, multitudinea de tehnici de comunicatie implicata este colosala.
Nu trebuie sa stii cum sa proiectezi un microprocesor ca sa achizitionezi un calculator. Nu trebuie sa stii sa proiectezi o nava cosmica ca sa transmiti un mesaj sau un semnal printr-un satelit. Intr-adevar se realizeaza des aceste doua lucruri cateodata fara sa ne dam seama despre asta. Dar se poate sa vrem sa stim mai multe despre aceste tipuri de sisteme "transparente". Cand esti pus sa faci o decizie despre ce fel de procesor sa cumperi pentru mia de calculatoare pe care intreprinderea ta o sa o cumpere anul acesta si felul cum aceste calculatoare vor fi legate intre ele pentru a comunica e bine sa stii mai multe decat iti poate oferi o revista de specialitate sau o reclama de televiziune.
Pentru a realiza, in domeniul calculatoarelor o lucrare mai complexa, cunostintele necesare sunt vaste si de multe ori depasesc intervalul de competenta al unui singur personaj, fie el oricat de bine pregatit. Este si cazul proiectarii si realizarii retelelor de calculatoare, gen de lucrare pentru care sunt de obicei angajate echipe intregi continand mai multi specialisti din diverse domenii.
Lucrarea de fata nu isi propune sa fie in nici un fel acoperitoare pentru acest domeniu ci doar sa reliefeze cateva aspecte care prezinta interes atat din punct de vedere teoretic cat si practic.
In capitolele urmatoare vor fi prezentate pe rand cateva elemente de teorie a retelelor, urmate de prezentarea programelor care fac obiectul de studiu al lucrarii, programele de proiectare si modelare a retelelor de calculatoare.


Fisiere in arhiva (3):

  • Proiectarea si Modelarea Retelelor de Calculatoare
    • C U P R I N S.doc
    • coperta.doc
    • PROIECT.DOC

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!