Proiectarea si Realizarea Bazei de Date cu Ajutorul Programelor Mysql si Foxpro

Cuprins disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE 3
CAPITOLUL I. PROIECTAREA SI REALIZAREA A UNEI BAZE DE DATE 5
1.1. Notiuni de baze de date. Proiectarea bazei de date 5
1.2. Modele a bazelor de date 7
1.3. Chei primare, candidate, alternative, non - chei 11
CAPITOLUL II. REALIZAREA BAZEI DE DATE CU AJUTORUL APLICATIILOR MYSQL SI FOXPRO 14
2.1. Limbajul de programe Visual FoxPro 14
2.2. Limbajul de programe SQL 23
2.3. SQL in Visual FoxPro 27
CAPITOLUL III. CREAREA BAZEI DE DATE ,,ALEXANDRU CEL BUN" 32
3.1. Tabelele si legaturile permanente dintre ele. Editarea restrictiilor referentiale 32
3.2. Realizarea proiectului VFP. exe 37
CONCLUZII 40
BIBLIOGRAFIE 42
ANEXA I 43
ANEXA II 46


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Progresele realizate recent in domeniile tehnologiei de calculatoare, telecomunicatii si software, precum si in alte domenii ale informatiei au schimbat radical modul de viata al populatiei globului intr-o maniera care ar fi fost greu de estimat in urma cu 20 de ani. Pe fundalul acestor transformari s-a realizat trecerea de la era industriala la cea informationala. In noua societate, in urma acestor transformari, a sporit prelucrarea informatiilor, dobindirea de cunostinte cu ajutorul calculatorului, comunicarea si dezvoltarea afacerilor cu ajutorul Bazelor de Date au devenit posibile pretutindeni si in orice moment. Aceste transformari au avut un impact foarte mare asupra tuturor domeniilor de activitate.
Atitea oameni politici, istorici si alte soiuri fac apel la conservarea mostenirii seculare, incit nu ne ramine decit sa schimbam, scandalos, sistemul de referinta si vom vedea ca, in materie de FoxPro si SQL avem cea mai importanta ,,mostenire informatica". 
In tema abordata, dispunem de toate facilitatile pentru a obtine performante informatice la nivelul, exigentelor zilelor noastre. 
Visual FoxPro8.0 - care constituie obiectul acestei lucrari, cu atit mai mult VFP9.0 contine toate ingredientele pentru dezvoltarea unor aplicatii dezirabile, atit ca functiuni, cit si ca pret este mai direct si prietenos cu utilizatorii, mai bine legat de Word, Excell, si PowerPoint.
SGBD-urile profesionale au evoluat spectaculos si e aproape imposibil de crezut ca VFP ar putea spera sa atinga gradul de viteza, stabilitate si securitate din Oracle, DB2, SQL Server si Informix. 
SQL a devenit limbajul universal pentru bazele de date relationale si este acceptat de aproape toate sistemele RDBMS moderne. Fara indoiala, acceptarea pe scara larga este rezultatul timpului si eforturilor depuse pentru dezvoltarea caracteristicilor limbajului si a standardelor, crescind nivelul de portabilitate a codului SQL in diferite produse RDBMS.
Scopul acestei lucrari este: 
- sa primim informatiile necesare din baza de date ca raspuns la intrebarile pe care le puneti FoxPro-ului (exista doua posibilitati de selectare a datelor din baza de date si afisarea acestora: prin comenzi FoxPro (USE, GO, FOR, WHILE, NEXT, COUNT, CALCULATE, etc.) sau interogari SQL cu SELECT, SELECT*);
- sa comparam asemanarile si deosebirile programelor FoxPro si SQL si importanta acestora in crearea bazei de date ,,ALEXANDRU CEL BUN" a gimnaziului cu aceeasi denumire, din satul Larga Noua, raionul Cahul;
- sa se poata adauga, sterge, selecta, afisa si reinnoi informatia din baza de date. 
In Capitolul I ,,Proiectarea si realizarea a unei baze de date" prezinta citeva notiuni de baza referitoare la bazele de date. Astfel sunt definite modele a bazelor de date (relationala, analitica, retea). Modelele de baze de date cele mai raspindite pina in acest moment sunt modelul retea si modelul care a reusit sa se impuna in ultimii ani ca un model foarte bun, si anume modelul relational. 
In Capitolul II ,,Realizarea bazei de date cu ajutorul programelor MySql si FoxPro" in principal se descrie modul de lucru, tipuri de fisiere implicate in proiectele VFP si SQL, configurarea sesiunii de lucru. Se intra in miezul bazelor de date: ce inseamna o baza de date in VFP si SQL, care sunt componentele unei BD, ce tipuri de date sunt gestionabile, cum creaza asistat tabelele, indexii, cum se declara regulile de validare la nivel de atribut si inregistrare. Intrucit constituie, pe de o parte, suportul unui acces rapid de date si, pe de alta parte, una dintre cele mai frecvente surse de erori ale aplicatiilor VFP, indexii au fost tratati mai pe larg diferenta cuvenita. Fireste nu puteau lipsi din acest capitol chestiunile legate de restrictiile referentiale. 
In capitolul dat este caracterizat nucleul SQL in VFP (principalele comenzi SQL din VFP), precum si extensiile si substitutiile procedurale ale acestora. Scopul declarat este, pe de o parte, obtinerea oricarei informatii dintr-o baza de date, dar mai ales elaborarea a tot ceea ce inseamna ,,logica bazei de date" intr-o aplicatie file-server, client-server cum ar fi: functii care intorc valori implicite, reguli de validare avansate si declansatoare - intr-un cuvint, proceduri stocate. 
Acest capitol va face cunostinta cu limbajul SQL, veti avea mai multe succese de a invata limbajului SQL (folosind-ul in mod activ) si baza de date relationala, daca veti incerca exemplele din capitolul urmator.
In lucrarea data a fost implementata o baza de date ,,ALEXANDRU CEL BUN" folosita ca exemplu in toata lucrarea. 
In Capitolul III ,,Crearea bazei de date ALEXANDRU CEL BUN" se caracterizeaza amanuntit crearea fiecarui tabel in VFP si SQL .
Finalul este executabil-ul. Toate chestiunile reprezentate pe parcursul lucrarii sunt strinse intr-un proiect (program VFP) din care se obtine fisierul executabil, care, impreuna cu celelalte componente ale unei aplicatii (baza de date, sistem de asistenta, imagini etc.), poate fi ,,impachetat" in kitul de distributie spre aplicarea in practica a bazei de date ,,ALEXANDRU CEL BUN".


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea si Realizarea Bazei de Date cu Ajutorul Programelor Mysql si Foxpro.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Bibliografie

1. Airinei D., Filip M., Grama A., Fotache M., Finaru L., Dumitriu F., Tugui A., - ,,Medii de programare", Ed: Sedcom Libris, Iasi, 2001. p. 321
2. Bazian M., et al. - ,,Totul despre Visual FoxPro", Ed: Teora, Bucuresti, 1999, p.450
3. Date C.J. - ,,SQL and Relational Theory", 1st Edition, Ed: O'Reilly Media, Inc., 2009, p.575 
4. Cretu L. - ,,Aplicatii Visual FoxPro pe Web", Ed: Net Report, noiembrie 2001, p.270
5. Finaru L. - ,,Programare vizuala si RAD", Ed: Junimea, Iasi, 2001, p.320
6. Finaru L., Brava I. - ,,Visual Basic. Primii pasi...", Ed: Polirom, Iasi, 2001, p.200
7. Fotache M. - ,,Fiola de SQL (20).Declansatoare generalizate dedicate restrictiilor referentiale. Cazul Visual FoxPro 6", PCReport&Byte, nr. 111, decembrie 1999, p.391
8. Fotache M., Strimbei C. - ,,Dezvoltarea aplicatiilor in VFP", PCReport&Byte, nr. 82, iulie 1999, p.340
9. Fotache M., Strimbei C .- ,,Optimistic Row Buffering si tranzactii", PCReport&Byte, nr. 83, august 1999, p.237
10. Fotache M., Strimbei C. - ,,Proceduri stocate si triggere in VFP", PCReport&Byte, nr. 80, mai 1999, p.259
11. Fotache M., Strimbei C. - ,,Tabele derivate", PCReport&Byte, nr. 81, iunie 1999, p.260
12. Fotache M., Strimbei C. - ,,Aplicatii client-server Visual FoxPro - Oracle (I)", PCReport&Byte, nr. 94, iulie 2000, p.175
13. Fotache M., Strimbei C. - ,,Aplicatii client-server Visual FoxPro - Oracle (II)", PCReport&Byte, nr. 95, august 2000, p.275
14. Fotache M. - ,,Fiola de SQL (18). Exporturi FoxPro - Oracle/PostgreSQL", PCReport&Byte, nr. 109, octombrie 2000, p.452
15. Fotache M. - ,,SQL. Dialecte DB2, Oracle si Visual FoxPro", Ed: Polirom, Iasi, 2001, p.295
16. Marin Fotache - ,,Dialecte DB2, Oracle si Server", Ed: Polirom, 2009, p.200
17. ???????? ?.?., ,,???? ??????: ??????, ??????????????, ?????????????. ??????? ???????", ???: ???, ?????-?????????, 1999, ??? 495
18. Nagy M., Vizental M. - ,, Sisteme de gestiune a Bazelor de date", Ed: Mirton, Timisoara, 2007, p.459
19. Michael.J. Hernandez - ,,Proiectarea Bazelor de date", Ed: Teora, 2003, p.402 
20. Paul Nilsen - ,,SQL Server 2008 Bible", Ed: Wiley Publishing, Inc., 2009, p.347
21. Informatii despre aplicatia VFP: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms917378.aspx
22. Strahal R. - ,,Building application with FoxISAPI", http://www.west-wind.com/;


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!