Regiunea Turistica Bucovina

Cuprins disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE.3
I. DESCRIERE GENERALA SI AMPLASARE.5
II. POTENTIAL TURISTIC.7
II.1Potential turistic natural.7
II.1.1 Relief.8
II.1.2 Conditii de clima.9
II.1.3 Patrimoniu natural.9
II.2 Potential turistic antropic.12
II.2.1 Patrimoniu arhitectural.13
II.2.2 Patrimoniu istoric.16
II.2.3 Patrimoniu cultural.17
II.2.4 Ambianta si animatie locala.19
II.2.5 Activitati recreationale.20
II.3 Initiative locale pentru conservarea si protejarea potentialului turistic al zonei.22
III. INFRASTRUCTURA.25
III.1 Servicii de transport si aferente.25
III.2 Reteaua tehnico - sanitara.27
III.3 Centre comerciale/magazine.27
III.4 Reteaua de transport pe cablu in statiuni montane si partie de schi.28
III.5 Alte servicii.28
IV. STRUCTURA TURISTICA.30
IV.1 Spatii de cazare.30
IV.2 Servicii de alimentatie publica.34
IV.3 Situatia fluxurilor turistice si impactul acestora la nivelul regiunii.36
V. MANAGEMENTUL OPORTUNITATILOR DE FINANTARE IN CADRUL REGIUNII
V.1 Probleme critice ce influenteaza activitatea turistica in regiune.39
V.2 Initiative anterioare de finantare .45
V.3 Oportunitati de dezvoltare a regiunii in contextul investitional actual.48
CONCLUZII.57
BIBLIOGRAFIE.58
ANEXE


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Intr-o era caracterizata printr-un ritm accelerat de dezvoltare, turismul nu poate face exceptie, devenind un punct central in jurul caruia graviteaza o multitudine de alte sectoare.
Comportamentul turistic in sec. Al XXI - lea se specializeaza, odata cu specializarea propriu zisa a domeniului in sine, manifestand tendinte si cerinte noi. Prin urmare toti cei implicati in mod direct in aceasta activitate trebuie sa manifeste un interes si o atentie sporita fata de evolutia cerintelor turistice. La sfarsitul acestui secol si mileniu industria turismului si a calatoriilor reprezinta, pe plan mondial, cel mai dinamic sector de activitate si, in acelasi timp, cel mai important generator de locuri de munca. Din punct de vedere economic turismul se constituie si ca o sursa principala de redresare a economiilor nationale a acelor tari care dispun de importante resurse turistice si le exploateaza corespunzator.
Lucrarea de fata isi propune sa reliefeze modul in care atat agentii interni cat si cei externi influenteaza gradul de dezvoltare si activitatea turistica a regiunii Bucovina.
Punctul de pornire intr-o astfel de analiza il reprezinta delimitarea potentialului turistic al regiunii in cauza. Deosebim astfel potentialul turistic natural si cel antropic, cel din urma fiind compus la randul sau de : patimoniu arhitectural, istoric, cultural, plus alte elemente de ambianta locala. Regiunea turistica avuta in vedere in incursiunea noastra vizeaza partea de nord a Moldovei, mai exact tinutul istoric al Bucovinei, inglobat in cadrul judetului Suceava. Astfel, dupa prezentarea elementelor mai sus mentionate am incercat sa stabilim o imagine de ansamblu prin prezentarea initiativelor locale pentru conservarea si protejarea potentialului turistic al zonei.
Valorificarea potentialului oricarei regiuni turistice este subliniat de existenta unei infrastructuri turistice adecvate, incluzand aici mijloacele de acces si transport plus infrastructura de cazare.
Am incercat sa prezentam aceste elemente in cadrul regiunii vizate, accentuand aspectele cheie printr-o analiza comparativa a principalelor probleme ridicate in acest sens. Relevante sunt astfel si statisticile furnizate la nivel local, care ne-au ajutat sa stabilim raportul intre cererea si oferta turistica. 
Intr-o ultima parte a lucrarii, sub semnul cercetarii metodologice, am incercat sa ne axam pe trei aspecte ce vizeaza regiunea Bucovina sub o infatisare mai pragmatica. Am pornit astfel de la stabilirea catorva probleme critice ce afecteaza activitatea turistica din regiune printr-o analiza comparativa a punctelor tari si a celor slabe. Am urmarit apoi succint cateva din initiativele anterioare de finantare prezentand principalele surse de finantare si proiecte ce au vizat si regiunea Bucovina. Cea mai importanta parte este reprezentata de oportunitatile de finantare ale regiunii in contextul investitional actual. Pe langa prezentarea principalelor oportunitati de finantare contributia noastra cea mai importanta a fost aceea a propunerii unei scheme de finatare, in ideea implementarii unui proiect cu reale sanse de succes in regiune. 
Conform stastisticilor Consiliului Judetean Suceava - Info Turism, in judetul Suceava exista peste 400 de structuri de primire si 9.000 de locuri de cazare. Turismul a cunoscut o dezvoltare importanta, cu accent pe turismul ecumenic, reprezentat de manastirile din Bucovina, monumente UNESCO. Acesta a fost principalul motiv care a stat la baza alegerii destinatiei turistice Bucovina ca subiect al incursiunii noastre. Se poate vorbi deci de o zona cu un potential turistic enorm, ce dispune din start de premise importante de dezvoltare tinand cont de oportunitatile investitionale actuale. Pentru a face acest lucru, principalul nostru scop a fost ca pe langa prezentarea potentialului turistic si antropic al regiunii, sa depistam principalii factori de risc ce ar putea impiedica oportunitatile din zona. 
Studiile si statisticile au demonstrat de-a lungul ultimilor ani ca aceasta destinatie se adreseaza in principal persoanelor a caror medie de varsta depaseste 30-40 ani. Ca urmare, majoritatea programelor si a locatiilor turistice se adreseaza acestui tip de turisti, ce ajung in aceasta regiune cu scopul de a vizita adevarate monumente ale patrimoniului cultural si religios al tarii noastre. 
Prezentul proiect propus de noi doreste sa faca din Bucovina o destinatie care sa se adreseze copiilor deopotriva. In acest sens ne-am decis sa concepem un proiect care sa vizeze crearea unor programe turistice si activitati menite sa dezvolte turismul juvenil in zona.
In acest scop am avut in vedere formularea unor programe turistice si de agrement si construirea unui numar de 6 casute de vacanta in Parcul Arinis din statiunea turistica Gura Humorului, care vor asigura spatiul necesar de cazare pentru copiii veniti in tabere de vacanta.
Proiectul este formulat de catre Consiliul Local Gura Humorului, in colaborare cu Hotel Best Western Bucovina. Cererea proiectului se adreseaza in principal liniei de finantare apartinand 
Programului Operational Regional si a Guvernului Romaniei privind Proiectele de Dezvoltare a Infrastructurii Locale, ce are ca obiectiv principal dezvoltarea infrastructurii turistice si incurajarea investitiilor in turism si serviciile hoteliere, ce pot duce la dezvoltarea economica a regiunii respective. 
Premisa principala de la care am pornit are in vedere aspecte reale legate de situatia actuala a turismului in regiune. Se impun, astfel, pe langa modernizarea structurilor turistice, a celor de alimentatie publica, si crearea de produse turistice noi, statiuni, programe originale, atractive si inedite ce ar putea, printr-o activitate sustinuta de promovare pe piata internationala, sa directioneze importante fluxuri turistice spre nordul Moldovei. In acest sens, se impune si dezvoltarea ofertei de agrement si de animatie, de mare atractivitate, prin crearea de parcuri tematice si de divertisment, care sa se adreseze unui public variat, oferte prezente in tarile cu traditie turistica din lume.
I.DESCRIERE GENERALA SI AMPLASARE
Cadrul general 
Pamant al legendelor, zona este pentru vizitatorii acestei parti a Romaniei, cunoscuta sub numele de Bucovina, un loc unde istoria e prezenta pretutindeni.
Trasatura caracteristica a acestui judet este ca pe o suprafata restransa se gasesc un numar mare de actractii turistice.Bucovina este una din zonele Romaniei care exceleaza printr-o cultura populara impresionanta si inca vie, materializata in arhitectura populara, port, mestesuguri traditionale, numeroase obiceiuri calendaristice si obiceiuri din ciclul vietii.
Turismul rural (agroturismul) detine o pondere considerabila. Acesta este concentrat in jurul zonelor Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc, Putna, Gura Humorului si in general in localitatile invecinate manastirilor. Turismul rural din judetul Suceava se caracterizeaza prin mai multi factori determinanti: dintre cei mai importanti factori am putea aminti: calitatea peisajului natural si numeroasele obiective turistice de factura religioasa.


Fisiere in arhiva (4):

  • ANEXA 1.doc
  • ANEXA 2.doc
  • ANEXA 3.doc
  • Regiunea Turistica Bucovina.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!