Relatiile Diplomatice in Contextul Negocierii Internationale

Cuprins disertatie Cum descarc?

Introducere - pg. 4
Cap. 1. Relatiile diplomatice 
1.1. Istoricul si importanta relatiilor diplomatice - pg. 8
1.2. Structura si membrii misiunilor diplomatice - pg. 12
1.3. Demersul si documentele diplomatice - pg. 15
Cap. 2. Diplomatia economica
2.1. Rolul diplomatiei economice in economia externa - pg. 18 
2.2. Functiile diplomatiei economice - pg. 20 
2.3. Organele institutionale ale diplomatiei economice - pg. 23
Cap. 3. Studiu de caz - Diplomatia in negocierile internationale 
- pg. 25
Cap. IV. Concluzii - pg. 42
Bibliografie - pg. 45


Extras din disertatie Cum descarc?

Introducere
Prin lucrarea de fata "Relatiile diplomatice in contextul negocierilor internationale" s-a urmarit stabilirea rolul diplomatiei economice in economia externa, in cadrul negocierilor internationale.
Orice societate, orice organism social, pentru a evolua, trebuie sa se supuna unor reguli, fie si numai din dorinta de a evita dezordinea. O forma de ierarhie exista, dupa cum se stie, in orice societate organizata. 
Intr-o societate evoluata, ordinea devine o necesitate inevitabila si imperioasa, intrucat complexitatea infinita a raporturilor umane impune respectarea unor reguli indispensabile desfasurarii pasnice a vietii in comun.
In afaceri, daca stapanesti arta negocierii, ai o sansa in plus sa castigi mai mult si sa pastrezi o relatie buna cu partenerul. Daca negociezi bine, poti sa orientezi, sa influentezi si sa manipulezi partenerul pentru a-l face sa coopereze.
Negocierea este un talent, un har innascut, dar si o abilitate dobandita prin experienta, formare si invatare. Datorita acestora, un negociator bun poate obtine in cateva ore un castig la fel de mare ca cel adus de sute de executanti in cateva luni.
Tinand cont de tematica vasta a negocierilor internationale si in mod special a celor din sfera afacerilor internationale, s-au abordat si aspecte legate de uzantele diplomatice si cele de protocol la nivel guvernamental.
Diplomatia este o negociere permanenta cu statul acreditar avand o desfasurare diversificata. Ea nu se desfasoara doar la masa tratativelor. 
Un diplomat trebuie sa stie ca a negocia nu inseamna doar insistenta. El stie ca daca interesele nu converg, orice stradanie este in zadar, caci statele nu au legaturi dezinteresate, au doar politici guvernate de interese. 
Nu gresim daca sustinem ca diplomatia este o arta speciala care nu se confunda, nici prin obiect, nici prin metode cu alte activitati umane si, ca atare, are nevoie de specialisti care sa se consacre cu pasiune si daruire totala acesteia - diplomatiei.
Din cele mai vechi timpuri s-a recurs la diplomatie pentru a aplana starile de tensiune, starile conflictuale, pentru a normaliza relatiile dintre state. Potrivit lui Hernry Kissinger care defineste diplomatia ca fiind "o ajustare a diferentelor prin negociere" acest process este posibil numai in cadru sistemului international care prevaleaza legitimitatea. 
Cand mijloacele diplomatice inceteaza a fi utilizate in rezolvarea diferendelor, expunerea fortei nu va intarzia sa apara, distrugand bunul cel mai de pret al oricarei natiuni. 
"Pacea este un fenomen viu de miscare, infaptuit treptat, un scop o directie si nici vorba de odihna si delasare" definea Nicolae Titulescu pacea prin prisma diplomatica.
Introducere
Charles Calvo scria despre diplomatie "Diplomatia este stiinta relatiilor care au existat intre diferitele state, asa cum ele rezulta din diferitele lor interese reciproce, din principiile dreptului international si al tratatelor si conventiilor".
Diplomatul este chemat sa reprezinte statul sau, fara de care misiunea si nici el ca functionar de stat nu ar avea ratiuni de existenta, si caruia ii este raspunzator pentru tot ce inteprinde in numele acestuia. 
Rolul diplomatului este de a face cunoscute drepturile legitime, stabilirea unei colaborari de durata si de promovare a intereselor statului pe care il reprezinta.
Lucrarea este structurata in patru capitole si sase subcapitole asa cum se vede in cuprins:
Cap. 1. Relatiile diplomatice 
1.1. Istoricul si importanta relatiilor diplomatice 
1.2. Structura si membrii misiunilor diplomatice 
1.3. Demersul si documentele diplomatice
Cap. 2. Diplomatia economica
2.1. Rolul diplomatiei economice in economia externa 
2.2. Functiile diplomatiei economice 
2.3. Organele institutionale ale diplomatiei economice 
Cap. 3. Studiu de caz -Diplomatia in negocierile internationale
Cap. IV. Concluzii 
In Cap. I Relatiile diplomatice, am definit istoricul, importanta si structura misiunilor diplomatice in contextual organizatiilor internationale.
In toate formele de organizare ale omenirii, diplomatia a existat si va continua sa fie una dintre cele mai importante discipline de promovare si realizare a politicii externe a statelor. 
Marile puteri ale lumii, toti marii sefi de stat au recurs la serviciile diplomatiei si ale diplomatilor pentru atingerea scopurilor in cunoasterea obiectivelor politice declarate sau secrete ale aliatilor sau dusmanilor precum si in elaborarea sau adaptarea propriilor orientari de politica externa, in scopul apararii intereselor proprii cu o eficienta sporita in mediul continental si mondial.
Pentru stabilirea relatiilor diplomatice sunt necesare trei conditii primordiale:
- Consimtamantul mutual al statelor;
- Subiectele intre care se stabilesc relatiile diplomatice ce trebuie sa aibe personalitate juridica internationala;
- Statele trebuie sa se fi recunoscut reciproc.
Relatiile diplomatice pot fi definite ca fiind "o calitate speciala de raporturi intre state de o calitate superioara si de o importanta deosebita. Aceste relatii interstatale au o nota distincta data de subiecti, obiectul si finalitatea pe care acestea o au".
Introducere
Cap. II. Diplomatia economica, stabileste rolul si functiile diplomatiei economice in economia externa.
Din punct de vedere al continutului diplomatia ca activitate reprezinta conducerea raporturilor unui stat cu un alt stat sau grupuri de state, prin mijloace sau cai oficiale. Diplomatia potrivit acestei definitii, se refera la activitatile agentilor diplomatici, ale ministerelor afacerilor externe, sefilor de stat si de guvern. 
In zilele noastre diplomatia are un caracter deschis, discutiile sunt directe, iar diplomatia economica a trecut pe primul plan. Aceasta se datoreaza in mod special relatiilor de import-export, a schimburilor comerciale, a cooperarii si a confruntarii economice.
Odata cu creierea unor institutii internationale cum ar fi Liga Natunilor a aparut o noua diplomatie si anume diplomatia oganizatiilor internationale. Diplomatia economica castiga o pondere crescanda in cadrul activitatilor diplomatice, la acesta participand in prezent toate statele lumii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Relatiile Diplomatice in Contextul Negocierii Internationale.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!