Riscuri Naturale si Antropice in Orasul Negresti

Cuprins disertatie Cum descarc?

Cap I. Introducere
1.1 Obiectivele lucrarii 
1.2 Asezarea geografica si limite 
1.3 Istoricul cercetarilor 
Cap II. Notiuni si concepte
2.1 Riscul 
2.2 Hazardul 
2.3 Dezastrul 
2.4 Vulnearabilitatea 
Cap.III Analiza riscurilor naturale
3.1 Riscuri geologice
3.1.1 Factori si procese declansatoare de fenomene de risc geologic 
3.1.2 Riscul seismic 
3.1.3 Metode de combatere a riscurilor geologice 
3.2 Riscuri pedo-geomorfologice
3.2.1 Factori si procese declansatoare de fenomene de risc pedologic 
3.2.2 Riscuri pedologice 
3.2.2.1 Caracterizarea principalelor tipuri de sol 
3.2.2.2 Fenomene de risc pedologic 
3.2.3 Riscuri geomorfologice 
3.2.3.1 Caracteristici morfometrice 
3.2.3.2 Eroziunea areolara 
3.2.3.3 Eroziunea liniara 
3.2.3.4 Metode de combatere a fenomenelor de risc pedo-geomorfologic 
3.3 Riscuri asociate fenomenelor climatice
3.3.1 Factori si procese care declanseaza riscuri asociate fenomenelor climatice 
3.3.2 Conditiile climatice ale zonei de studiu 
3.3.3 Fenomene meteorologice de risc specifice sezonului cald 
3.3.4 Fenomene meteorologice de risc specifice sezonului rece 
3.4 Riscuri hidrologice
3.4.1 Resursele de apa din subteran 
3.4.2. Resursele de apa de la suprafata 
3.4.3 Regimul hidrologic 
3.4.4 Viituri si inundatii 
3.4.5 Metode de combatere a fenomenelor de risc hidrologic 
Cap IV. Analiza fenomenlor de risc antropic
4.1 Identificarea principalelor fenomene de risc antropic 
4.2 Fenomene de risc demografic 
Conculzii 
Bibliografie


Extras din disertatie Cum descarc?

Cap I. Introducere
1.1 Obiectivele lucrarii
Unul dintre principalele motive pentru care am ales ca zona de studiu acest oras il constituie faptul ca prezinta un potential apreciabil in ceea ce priveste planurile de dezvoltare pentru acesta localitae. Bineinteles ca acest oras este unul de talie mica, dar compenseaza prin faptul ca are o importanta ridicata pentru judetul Vaslui. In Regiunea de Nord-Est, orasele exercita o influenta puternica asupra zonelor rurale adiacente si functioneaza ca puncte de cristalizare a stabilizarii si dezvoltarii acestora. Functiile oraselor castiga astfel in importanta pe care o au la nivel local. In judetul Vaslui, Negrestiul si zona sa adiacenta, in mod special, reprezinta o locatie importanta pentru asigurarea si crearea de locuri de munca, pentru intarirea legaturii dintre economic si social, contribuind decisiv la o dezvoltare spatiala echilibrata. Dezvoltarea orasului Negresti influenteaza calitatea vietii la nivelul intregii comunitati din partea de nord-vest a judetului.
In ulima vreme se intalneste tot mai des termenii de riscuri naturale si antropice. Acest lucru se datoreaza in mare parte evenimentelor care s-au petecut in ultimii 30-40 de ani cu o frecventa crescuta si cu intensitate mai ridicata. Motivele care ar putea sa explice aceste fenomene sunt destul de complexe, dar toate au la baza faptul ca omul este cel care a moficat cadrul natural si astfel s-a ajuns la stiuatia actuala. In cazul de fata, orasul Negresti a avut si el parte de multe fenomene de risc atat naturale cat si antropice. Odata cu acesta lucrare mi-am propus sa fac o analiza scutra a tutoror fenomenlor ce s-au petrecut in arealul acestei localitati. Acesta lucrare a fost intocminta pentru toate fenomenle de risc care s-au petrecut intre anii 1965 si 2000, cele mai multe dintre acestea fiind riscuri naturale. Orasul Negresti, cel care este analizat in cazul de fata, este unul mic, dar faptul ca se regaseste in arealul Podisului Central Moldovenesc, a facut ca acest studiu sa fie mai intresant, deorece in cadrul acestei regiuni ai Podisului Central Moldovenesc au avut loc foarte multe fenomene de risc care au dus la modificarea cadrului natural. De-a lungul timpului orasul a avut 
Acesta analiza s-a bazat foarte mult pe cunostintele acumalate in cei 5 ani de studiu la Facultatea de Geografie si Geologie. Acesta lucrare se bazeaza foarte mult pe cunostintele acumulate in anii de master, acolo unde am avut ocazia sa studiez mai in detaliu fiecare tip de risc si metode de comatere a acestuia. Astfel, am incercat sa folosesc ceea ce am dobandit in anii de studiu de pe durata masterului.
Cu aceasta lucrare am incercat sa aduc in prim plan actualele problme cu care se confrunta localitatea, dar si cu posibilele fenomene de risc care ar putea aparea. Acesta lucare ar putea fi de un adevarat folos autoritatilor locale, in vederea stabilirii unui plan cat mai complex, de aparare impotriva riscurilor si dezastrelor ce pot aparea. Tot odata acesta lucrare poate ajuta si la sensibilizarea populatiei cu privire la modul in care trebuie sa actioneze in cazul unui posibil dezastru. De ce cele mai multe ori, cand se produc astfel de dezastre, modul in care reactioneaza populatia duce de cele mai multe ori la creearea haosului, care transfroma acel incindent intr-unul cu o mai mare arie care poate fi afectata. 
1.2 Asezare si limite
Teritoriul administrativ al orasului Negresti este situat in partea de Nord-Vest a judetului Vaslui (Figura nr. 1) la limita acestuia cu judetul Iasi, in bazinul superior al raului Barlad, pe partea stanga, la o rascruce de drumuri din nordul Podisului Central Moldovenesc, la distanta aproximativ egala intre municipiile Roman si Iasi (50 km) si la 35 km de municipiul Vaslui.
Se invecineaza la nord cu comuna Ipatele din judetul Iasi, la vest cu comuna Todiresti, la sud cu comuna Osesti si la est cu comunele Vulturesti si Rebricea din judetul Vaslui. Orasul Negresti este asezat in bazinul hidrografic al Raului Barlad, in regiunea deluroasa a Podisului Central Moldovenesc din Podisul Barladului. Coordonatele geografice ale localitatii sunt 46 grade 51'latitudine nordica si 27 grade 27' longitudine estica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Riscuri Naturale si Antropice in Orasul Negresti.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!