Riscurile in Afacerile Economice Internationale

Cuprins disertatie Cum descarc?

Introducere - pg. 4
Cap. I. Riscurile afacerilor internationale, generalitati
1.1. Definirea si clasificarea riscurilor in tranzactiile internationale - pg. 7
1.2. Identificarea riscurilor - pg. 9
1.3. Gestionarea riscurilor - pg. 12
Cap. II. Managementul riscurilor
2.1. Evaluarea si controlul riscurilor -pg. 14
2.2. Aplicarea procesului de management al riscului - pg. 17
Cap. III. Studiu de caz - Riscurile in afacerile economice internationale. Riscul de tara. - pg. 24
Cap. IV. Concluzii - pg. 41
Bibliografie - pg. 45


Extras din disertatie Cum descarc?

Introducere
Prin lucrarea de fata "Riscurile in afacerile economice internationale" s-a urmarit stabilirea riscurilor evidente si mai putin evidente in cadrul afacerilor internationale in contextul actual al globalizarii afacerilor. 
Mediul international de afaceri este influentat de evolutia contradictorie a economiei mondiale si de fenomene de instabilitate care caracterizeaza majoritatea economiilor nationale. In viata economica intervin multi factori si conditii a caror aparitie, manifestare si evolutie este greu de prognozat cu exactitate. Din acest motiv, tranzactiile economice internationale se desfasoara, in prezent, in conditii de risc si incertitudine. 
Astazi, notiunea de risc pare a fi sinonima cu cea de activitate. Desi omnipresent in mediul de afaceri, si nu numai, riscul este adesea, relativ dificil de detectat sau anticipat.
Evenimentele ce pot afecta veniturile si performantele ulterioare investitiei sunt atat de numeroase si variate incat identificarea lor reprezinta o provocare chiar si pentru cei mai abili si experimentati investitori, fiindca viitorul este in mare masura necunoscut. 
Multe decizii in afaceri se iau plecandu-se de la estimari asupra viitorului. Luarea unei decizii in baza unor estimari, prezumtii, asteptari, previziuni, prognoze asupra evenimentelor viitoare implica o doza buna de risc, uneori destul de dificil de definit si, in cele mai multe cazuri, imposibil de masurat cu precizie, data fiind natura abstracta a conceptului. 
Pe masura ce liberalizarea, globalizarea si dezvoltarea rapida a tehnologiei informaticii genereaza noi oportunitati de afaceri, organismele economice si financiare sunt expuse unor riscuri mai complexe si mai diverse decat in trecut. 
Identificarea, masurarea si controlul riscurilor nu a fost nicicand mai importanta pentru managementul organizational si cel strategic. Managementul riscului se refera la echilibrarea riscului si a castigului, in general cei care conduc afaceri isi asuma riscul in mod natural, deoarece ei ajung in aceea pozitie ca rezultat al unor succese din trecut. 
Provocarea pentru manageri o reprezinta asumarea unui risc inteligent. A conduce o afacere de succes inseamna a profita de cele mai corecte oportunitati de afaceri, in functie de posibilitatile financiare si manageriale ale companiei. 
Monitorizarea riscului este importanta, dar mult mai important este ca oamenii potriviti sa se afle in locurile potrivite si in acelasi timp, sa fie motivati, pentru ca in ultima instanta, managementul riscului depinde de oameni.
Riscul apare in general nu atat din probabilitatea ca nu se va intampla ceva bine, ci din posibilitatea de a se intampla ceva rau. De asemenea viata economica este guvernata de incertitudine si orice proiectie a unor evenimente viitoare este, prin definitie, lovita de riscul de a nu se realiza in parametrii prevazuti.
Introducere
El exista permanent si se produce sau nu in functie de conditiile create. Riscul este prezent in toate actiunile si evenimentele omenirii. Riscul este intr-o permanenta schimbare el evolueaza in complexitate, pe langa traditionalele expuneri la hazard, adaugandu-se riscuri operationale, financiare, strategice, de piata, de tara, legislative, umane, de frauda, iar caracterul complex al riscului poate fi atribuit mai multor factori. 
Lucrarea este structurata in patru capitole si cinci subcapitole asa cum se vede in cuprins:
Cap. I. Riscurile afacerilor internationale, generalitati
1.1. Definirea si clasificarea riscurilor in tranzactiile internationale 
1.2. Identificarea riscurilor 
1.3. Gestionarea riscurilor 
Cap. II. Managementul riscurilor
2.1. Evaluarea si controlul riscurilor 
2.2. Aplicarea procesului de management al riscului 
Cap. III. Studiu de caz - Riscurile in afacerile economice internationale. Riscul de tara. 
Cap. IV. Concluzii 
In Cap. I. Riscurile afacerilor internationale, generalitati, am definit si clasificat riscurile ce pot aparea in cadrul afacerilor economice internationale, precum si masurile care se pot lua pentru minimizarea sau chiar evitarea lor.
Definirea riscului are multe variante intalnite in literatura de specialitate. Astfel: este ,,posibilitatea de-a ajunge intr-o primejdie, de-a avea de infruntat un necaz sau de suportat o paguba"1, ,,riscul este practic amenintarea ca un eveniment sa afecteze abilitatea unei companii de a functiona si de a-si urmari indeplinirea obiectivelor strategice. 
Riscul apare in general nu atat din probabilitatea ca nu se va intampla ceva bine, ci din posibilitatea de a se intampla ceva rau." De asemenea ,,viata economica este guvernata de incertitudine si orice proiectie a unor evenimente viitoare este, prin definitie, lovita de riscul de a nu se realiza in parametrii prevazuti".
Cap. II. Managementul riscurilor, stabileste faptul ca pentru managerii cu rezultate bune, atentia fata de oportunitatea si, deci, asumarea riscului, este stimulata doar cand performantele depasesc tinta propusa (nivelul propus).
Pentru factorii de decizie care se asteapta la rezultate a caror valori sunt sub cele programate, dorinta de a-si atinge scopul propus ii conduce spre asumarea riscului. In acest caz, oportunitatea riscului capteaza atentia mai repede decat pericolul, exceptand cazul cand apropierea de punctul de supravietuire capteaza atentia la acelasi nivel.
Daca performanta se opreste la punctul de supravietuire, evidentierea variantelor este moderata de frica fata de pericolele ce s-ar putea ivi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Riscurile in Afacerile Economice Internationale.docm

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!