Satul de Vacanta ca si Forma de Amenajare Turistica in Delta Dunarii

Extras din disertatie Cum descarc?

PREFATA
Motivul pentru care am ales aceasta tema, pentru lucrarea de disertatie, este in principal fascinatia pe care am acumulat-o datorita unor numeroase documentare pe care le-am urmarit despre frumoasa si minunata Delta a Dunarii. Farmecul acesteia m-a incantat nespus de mult si m-a lasat placut impresionata de tot ceea ce are in dotare. 
Un alt motiv bine intemeiat pentru care am ales Delta Dunarii este si dorinta mea arzatoare de a vizita si colinda acest mirific loc. Sub aspect turistic, Delta Dunarii exercita un adevarat miraj, mii de turisti romani si straini sunt dornici sa vada cu proprii lor ochi aceasta fermecatoare regiune, interesul de a cunoaste Delta Dunarii ii trezeste in primul rand linistea.
Maiastra impletita de apa si uscat, Delta Dunarii apare primavara ca o imbracaminte tesuta miraculos din galbenul apelor incarcate de povara aluviunilor si din verdele stufului. Stufurile inalte si zvelte se pleaca incet la adierea vantului, iar sumedenia de pasari cu formele, dimensiunile si culorile cele mai variate plutesc dincolo de ele in vazduh.
Viata din Delta Dunarii cu bogatia florei si a faunei, posibilitatea de navigatie si farmecul aparte al peisajelor au trezit interesul studiilor si au facut ca, mai ales in ultima vreme, sa apara in geografie diferite lucrari inchinate acestui colt de pamant. Delta Dunarii, prin pozitia sa geografica, se deosebeste mult de alte regiuni ale tarii noastre. Specificul sau consta in peisajele cu care este inzestrata si in interesul turistic produs intre ele. Aspectul peisajelor este completat de cel al bogatiilor sale naturale care prilejuiesc dezvoltarea anumitor industrii.
Delta Dunarii are un mare prestigiu nu numai la noi in tara, ci si peste hotare, numerosi turisti straini sunt atrasi de incantatoarele peisaje ale acesteia. De aceea Delta Dunarii a cunoscut de-a lungul timpului o importanta dezvoltare economica datorita turismului si a reusit sa se clasifice printre cele mai importante zone turistice din Romania, fiind un motiv bun pentru o stationare de lunga durata in aceasta regiune.
Delta Dunarii sau ,,Tara Apelor", arata ca aceasta imparatie a baltilor si stufului, a grindurilor si cordoanelor litorale, imprastiata in 3 brate: Chilia, Sulina si Sfantul Gheorghe, apare la concurenta cu albastrul cerului.
CAPITOLUL 1. Introducere in Delta Dunarii
La capatul unui drum ce depaseste 2.860 km (pe care il strabate din Muntii Padurea Neagra, mai exact de la localitatea Donaueschingen, din Germania si pana la Pontus Euxinus - Marea Neagra), colectand apele unui impresionant bazin hidrografic a carui suprafata acopera mai mult de 80% din suprafata Europei, Dunarea, cel de-al doilea fluviu ca marime al batranului continent construieste la intalnirea sa cu Marea Neagra, de mai bine de 10 000 de ani, una dintre cele mai frumoase delte din Europa si chiar din lume, cunoscuta si ca una din marile zone umede ale planetei, prezentand un interes cu totul deosebit din punct de vedere stiintific - un adevarat laborator de formare a ecosistemelor deltaice, turistic si economic prin resursele sale naturale regenerabile. 
Fig. 1. Delta Dunarii
Pozitia sa geografica este delimitata de urmatoarele coordonate: 
- 28o 10' 50'' longitudine estica (Cotul Pisicii);
- 29o 42' 45'' longitudine estica (Sulina);
- 45o 27' latitudine nordica (bratul Chilia, km 43); 
- 44o 20' 40'' latitudine nordica (Capul Midia). 
Prin rezervatie trece paralela 45o care marcheaza jumatatea distantei dintre Ecuator si Polul Nord.
De milenii, Dunarea construieste, la intalnirea sa cu Marea Neagra, una din cele mai frumoase zone umede din Europa, avand o suprafata totala de 4178 km2, distribuita pe teritoriile a doua tari vecine: Romania (82%) si Ucraina (18%). Foarte aproape de Delta Dunarii si chiar legate de aceasta, exista si numeroase lacuri mari (limane sau foste lagune marine), lacuri marine costiere care s-au format in jurul deltei completand peisajul de zona umeda pe o suprafata de peste 6700 km2. In Romania, cele mai importante componente din aceasta zona, cuprinzand in principal Delta Dunarii propriu-zisa, complexul lacustru Razim-Sinoie, si zona costiera a Marii Negre, au fost declarate rezervatie a biosferei. In Ucraina, de asemenea, delta formata de bratul Chilia, de fapt cea mai tanara si mai dinamica formatiune de pamant a intregii Delte, a fost declarata, rezervatie a biosferei, in 1998, avand o suprafata de circa 465 km2. In partea de nord a bratului Chilia mai sunt si alte zone umede protejate, datorita importantei acestora in special ca habitat al pasarilor de apa. Acestea includ lacul Sasak (210 km2), precum si unele parti ale marilor lacuri situate pe malul stang al bratului (Cahul, Ialpug, Catlabuh, etc.), in suprafata totala de circa 262 km2.


Fisiere in arhiva (1):

  • Satul de Vacanta ca si Forma de Amenajare Turistica in Delta Dunarii.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!