Sistem Pentru Managementul Centralizat al Credențialelor Utilizatorilor

Cuprins disertație Cum descarc?

1. Introducere 2
2. Sisteme de management al identităţii 3
3.Arhitecturi de autentificare 10
4.Serviciu de autentificare Unix/Linux 13
5.Serviciu de autentificare Windows 20
6. Folosire LDAP în aplicaţii 31
7. Concluzii 33
Bibliografie: 35


Extras din disertație Cum descarc?

1. INTRODUCERE 
Organizaţiile depind de sistemele de identificare în fiecare zi pentru a-şi desfăşura cu succes activitatea. Pe măsură ce companiile se confruntă cu probleme legate de managementul identităţii într-un amalgam tot mai eterogen de infrastructuri şi medii de lucru, devine din ce în ce mai important pentru acestea să utilizeze soluţii de management al identităţii capabile să sprijine procesul de simplificare a infrastructurii lor IT, să reducă potenţialele riscuri şi să sprijine iniţiativele de afaceri îndreptate către creşterea cifrei de afaceri sau a profitului.
În timp ce oamenii se gândesc adesea la managementul identităţii în termeni defensivi, unul dintre cele mai importante beneficii ale IDMS(Identity Management System) este acela că poate ajuta organizatiile să dezvolte noi servicii şi modele de afaceri care, în alte condiţii, ar putea fi prea riscant de implementat, cu scopul de a le furniza mai eficient clienţilor produsele şi serviciile capabile să întâmpine nevoile lor individuale. 
Totuşi, această realitate pune la grea încercare procesele tradiţionale de management al identităţii, de verificare a căilor de acces şi structurile de alocare optimă a resurselor. IDMS este conceput pentru a ajuta clienţii să îşi minimizeze riscul şi pierderile cauzate de fraude şi să dezvolte noi procese şi modele de alocare optimă, necesare pentru a furniza produse şi servicii performante, bazate pe managementul identităţii.
Managementul identităţi reprezintă un sistem de politici şi proceduri realizate în scopul gestionării ciclului de viaţă şi privilegiilor asociate credenţialelor electronice. Gestiunea ciclului de viaţă este realizată printr-un ansamblu de procese şi tehnologii care realizează crearea şi ştergerea de conturi, administrarea acestora şi a privilegiilor acordate acestora, precum şi respectarea politicilor definite.
Există trei componente de bază în sistemele de management al identităţii: Directory Services care oferă soluţia pentru stocarea şi gestiunea conturilor, informaţiilor de identificare şi a credenţialelor; Access Management care reprezintă procesul de autentificare a credenţialelor şi controlul accesului la resursele reţelei bazat pe niveluri de încredere şi pe identitate şi Identity Lifecycle Management care este reprezentat de procesele responsabile cu crearea şi ştergerea conturilor, gestiunea conturilor şi a permisiunilor asociate fiecărui cont şi cu respectarea politicilor corespunzătoare. 
Beneficiile implementării unui astfel de sistem în cadrul unei organizaţii se regăsesc în scăderea costurilor de integrare şi customizare ulterioare, sporirea securităţii prin folosirea unui număr mai redus de parole şi a unor mecanisme de autentificare mai sigure şi creşterea eficienţei operaţionale, reducerea costurilor cu help desk-ul.
2. Sisteme de management al identităţii
Sistemele de management al identităţii reprezintă infrastructuri IT destinate consolidării şi simplificării gestiunii identităţii utilizatorilor, autentificării şi autorizării datelor şi include servicii de directoare şi facilităţi de gestiune a profilelor utilizatorilor, managementul accesului, capabilităţi complete de management al parolelor, sistem de gestiune a accesului web.
Elementele cheie ale unui sistem de management al identităţii pot fi sintetizate prin patru întrebări:
 Cine eşti- (identificare)
 Cum dovedeşti asta- (autentificare)
 Ce servicii şi tranzacţii sunt permise- (autorizare)
 Informaţiile sunt sigure- (confidenţialitate)
Funcţiile de baza ale unui sistem de management al identităţii. 
A. Identificarea 
Identificarea este procesul prin care informaţii despre un individ sunt obţinute şi permit identificarea unică a cestuia. Natura şi încrederea procesului de identificare suportă câteva nivele de asigurare a faptului că idivizii sunt ceea ce pretind a fi. În general acest proces se realizează în cadrul unui departament specializat (ex. Resurse Umane) care permite înregistrarea informaţiilor în sistemul instituţional. 
B. Înregistrarea şi credentialele
Constă în asocierea credenţialelor electronice cu informaţiile stocate într-un repository care permite procesul de autentificare.(ex. Enterprise Directory Services). Credenţialele de autentificare permit accesul individului la resurse. 
C. Autentificarea 
Autentificarea este procesul de confirmare a identităţii unice a individului prin verificarea credenţialelor introduse la accesarea unei resurse. Acestea pot fi: 
- ceva de individul ştie (parole, informaţii secrete) 
- ceva ce individul are (smart card) 
- ceva ce individul este (biometrice). 
D. Autorizarea 
Reprezintă procesul de controlare al accesului individului la resurse. Decizia iniţială cu privire la drepturile unui individ de a accesa resursele poate fi stabilit prin proceduri administrative sau prin mecanism de privilegii bazat pe roluri (rbac).


Fisiere în arhivă (1):

  • Sistem Pentru Managementul Centralizat al Credentialelor Utilizatorilor.doc

Imagini din acest disertație Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această disertație cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!