Sistemul de Taxe si Impozite la Nivelul Bugetelor Locale

Cuprins disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE.5
CAPITOLUL I.6
FINANTELE PUBLICE LOCALE : CONCEPT, FUNCTII, COMPONENTE.6
1.1 CONCEPTUL DE FINANTE PUBLICE LOCALE SI FUNCTIILE SALE.6
1.2 CONCEPTUL DE AUTONOMIE LOCALA.8
1.3 FINANTELE LOCALE IN TARILE UNIUNII EUROPENE. 10
CAPITOLUL II. 12
VENITURILE FISCALE ALE BUGETELOR LOCALE.12
2.1 SFERA VENITURILOR BUGETELOR LOCALE SI CLASIFICAREA LOR.12
2.2 EVALUAREA VENITURILOR BUGETELOR LOCALE.13
2.3 CONTROLUL IN CADRUL FINANTELOR LOCALE. 21
CAPITOLUL III.25
STABILIREA IMPOZITELOR SI TAXELOR LOCALE.25
3.1 IMPOZITUL PE CLADIRI.25
3.2 IMPOZITUL PE TEREN.33
3.3 IMPOZITUL PE MIJLOACELE DE TRANSPORT.40
3.4 TAXA PENTRU ELIBERAREA CERTIFICATELOR, AVIZELOR SI A
AUTORIZATIILOR. 44
3.5 TAXA PENTRU FOLOSIREA MIJLOACELOR DE RECLAMA SI PUBLICITATE.47
3.6 IMPOZITUL PE SPECTACOLE.50
3.7 TAXA HOTELIERA.52
3.8 TAXE SPECIALE.54
CONCLUZII.55
BIBLIOGRAFIE.56


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Finantele locale includ finantele publice locale, finantele regiilor autonome si ale societatilor comerciale constituite cu aportul autoritatilor administratiei publice locale si alte resurse financiare locale.
Finantele publice locale reprezinta o parte componenta a finantelor publice alaturi de finantele publice ale administratiei centrale de stat, care exprima relatiile economice prin care se mobilizeaza si utilizeaza resurse banesti la nivelul unitatilor administrativ teritoriale pentru satisfacerea unor cerinte colective reprezentate de invatamant, cultura, asistenta sociala, servicii publice, dezvoltare.
Finantele publice locale ocupa un loc important in ansamblul finantelor publice datorita complexitatii si diversitatii actiunilor social culturale, economice si serviciilor publice ce se desfasoara in cadrul unitatilor administrativ teritoriale si raspunderii autoritatilor administratiei publice locale in furnizarea unor servicii publice.
Finantele publice locale reflecta raporturile economice prin care se constituie si utilizeaza resurse banesti la nivelul unitatilor administrativ teritoriale, fara o contraprestatie directa si imediata in vederea satisfacerii unor cerinte social culturale, economice si a furnizarii unor servicii publice de catre institutiile autoritatile administratiei publice locale.
Resursele financiare locale se formeaza din veniturile fiscale, din exploatarea bunurilor, din transferuri de la stat sau de la alte colectivitati publice si din imprumuturi.
Din punct de vedere al structurii veniturilor din bugetele locale sunt deosebiri intre tarile Uniunii Europene. In unele tari ale Uniunii Europene veniturile fiscale detin o pondere insemnata in totalul resurselor financiare locale (Franta, Suedia, Danemarca, Finlanda, Austria, Germania, Luxemburg). In alte tari, ale Uniunii Europene, veniturile fiscale ocupa o pondere mai redusa in totalul venituri ale bugetelor locale si sunt mai insemnate transferurile de la bugetul central (Irlanda, Italia, Olanda).
Intre tarile Uniunii Europene sunt deosebiri sub aspectul numarului de impozite ce se stabilesc si incaseaza de autoritatile administratiei publice locale, precum si a dreptului de a institui impozite si taxe locale.
CAPITOLUL I. FINANTELE PUBLICE LOCALE:
CONCEPT, FUNCTII, COMPONENTE 
1.1. Conceptul de finante publice locale si functiile sale
Conceptul de finante reflecta procesele si relatiile economice in expresie baneasca prin care se constituie, repartizeaza si utilizeaza fondurile banesti necesare functionarii statului si altor entitati economico-sociale.
In sens larg, finantele locale includ finantele publice locale, finantele regiilor autonome si ale societatilor comerciale constituite cu aportul autoritatilor administratiei publice locale si alte resurse financiare locale.
Finantele publice locale reprezinta o parte componenta a finantelor publice alaturi de finantele publice ale administratiei centrale de stat, care exprima relatiile economice prin care se mobilizeaza si utilizeaza resurse banesti la nivelul unitatilor administrativ teritoriale pentru satisfacerea unor cerinte colective reprezentate de invatamant, cultura, asistenta sociala, servicii publice, dezvoltare. Continutul finantelor publice locale este reflectat de anumite trasaturi:
a) Relatiile economice prin care se mobilizeaza, repartizeaza si utilizeaza resursele financiare la nivel local se exprima in forma baneasca. Intre raporturile economice prin care se mobilizeaza, repartizeaza si utilizeaza resurse banesti si procesele in forma materiala se manifesta relatii de interconexiune. Procesele materiale genereaza raporturi economice exprimate in bani prin care se formeaza si utilizeaza fonduri banesti iar acestea la randul lor influenteaza asupra proceselor materiale;
b) Finantele publice locale exprima un transfer de valoare ce se realizeaza intre participantii la relatiile economice prin care se constituie si utilizeaza fonduri banesti la nivel local.
Transferul de valoare realizat prin intermediul finantelor publice locale determina modificarea patrimoniului detinut de participantii la relatiile economice de mobilizare si repartizare a fondurilor banesti, respectiv persoane juridice, persoane fizice si autoritati ale administratiei publice locale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul de Taxe si Impozite la Nivelul Bugetelor Locale.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!