Strategii de Marketing

Cuprins disertatie Cum descarc?

Introducere pg.7
Capitolul I
1.Continutul conceptului de marketing pg.14
1.1 Specificul activitatii turistice pg.14
1.2 Caracteristicile serviciilor turistice pg.15
1.3 Continutul si functile marketingului touristic pg. 16
Capitolul II
2. Prezentarea generala a statiunii Baile Herculane si a S.C HERCULES S.A pg. 18
2.1 Date privind statiunea Baile Herculane pg. 18
2.2 Turismul in Baile Herculane pg. 20
2.3 Oferta turistica a statiunii Baile Herculane pg. 21
2.3.1 Produsele turistice pg. 23
2.3.2 Date generale privind unitatea de turism pg. 25
2.4 Transportul turistic pg. 28
Capitolul III
3. Analiza pietei concurentiale pg. 30
3.1 Segmentarea pietei pg. 30
3.2 Studiul factorilor care influenteaza firma pg. 31
3.3 Triunghiul marketingului serviciilor pg. 34
3.4 Analiza SWOT pg. 35
Capitolul IV
4. Analiza mixului de marketing aplicat la S.C HERCULES S.A pg. 37
4.1 Mixul marketingului pg. 37
4.2 Politica de produse pg. 38
4.3 Politica de pret pg. 40
4.4 Distribuirea produsului turistic pg. 42
4.4.1 Sporirea eficientei proceselor distributive S.C HERCULES S.A pg. 44
4.4.2 Tehnicile de comunicare utilizate in publicitatea turistica pg. 45
Capitolul V
5. Strategii de promovare a produsului touristic romanesc pg. 48
5.1 Strategii de promovare a ofertei turistice a hotelului S.C Hercules S.A pg. 48
5.2 Stabilirea bugetului promotional pg. 49
5.3 Activitatea economica in statiunea Baile Herculane pg. 50
Capitolul VI
6. Mijloacele tehnicilor de promovare a produsului turistic romanesc pg.51
6.1 Obiectivele strategice pe termen scurt si mediu pg. 51
6.2 Obiectivele strategice pe termen lung pg. 55
6.3 Directii si cai de dezvoltare a activitatii turistice la S.C Hercules S.A pg. 57
Concluzii si recomandari pg. 58
Bibliografie pg. 59


Extras din disertatie Cum descarc?

Introducere
Inceputurile turismului se pierd in adancurile vremurilor. Este cat se poate de probabil ca oamenii au efectuat, de pilda, deplasari de << agrement >> dintr-o zona in alta imediat dupa ce s-au desprins de stramosii lor, oricare ar fi acestia. Voiajele de studiu ale tinerilor romani in Grecia erau frecvente in antichitate, la fel ca cele legate de jocurile olimpice. Evul Mediu consacra vizitele la unele temple de renume, in timp ce Renasterea genereaza voiajele de placere, precum si cele legate de curiozitatile intelectuale. Capitalismul impulsioneaza calatoriile in scopuri de afaceri, la inceputul secolului XIX-lea aparand pentru prima data (in Marea Britanie) si cuvantul turist, derivat din cuvantul francez << tour >>, pentru a desemna pe tinerii englezi care, pentru placere sau agrement, efectuau asa-numitul << grand tour >> al Frantei. Turismul inregistreaza o dezvoltare deosebita dupa cel de-al doilea razboi mondial. 
Turismul mondial a suferit un mare salt de dezvoltare in cea de a doua jumatate a secolului XX. Acesta se datoreaza preoponderent evolutiei modalitatilor de transport, dar si a cresterii nivelului de trai, precum si sperantei de viata a oamenilor.
In decembrie 1989, Romania a devenit din nou natiune libera, astfel poate primi turisti din intreaga lume pentru a se bucura de bogatiile ce le ofera.
Romania are multe de oferit din punct de vedere turistic. Din punct de vedere cultural, tara este extrem de diversificata - se pot vizita fortarete medievale, manastiri bizantine, casteluri si case taranesti decorate dupa specificul regional. De asemeni, Bucurestiul interbelic era numit pe buna dreptate "Micul Paris", cu arhitectura si viata culturala demne de capitala franceza.
Mai mult decat atat, aceste obiective pot fi vizitate si cu beneficiul unor hoteluri si restaurante amenajate conform standardelor occidentale.
Pentru cei ce vor sa evadeze in locuri ferite de mana omului, acestia pot opta pentru drumetii pe traseele turistice ce strabat Carpatii romanesti - un lant de munti primitori in toate anotimpurile, atat pentru trasee montane vara, cat si pentru facilitatile oferite iubitorilor de sporturi de iarna.
Toate aceste trasaturi fac din Romania o tara cu obiective turistice specifice unei zone temperate cu expunere la o coasta litorala si la o creasta montana. Insa, Romania este cunoscuta mai ales pentru particularitatile geomorfologice unice in lume. Prin acest proiect, voi incerca sa le enumar.
Vulcanii noroiosi
Vulcanii noroiosi din Subcarpatii Buzaului au fost apreciati ca fenomen al naturii abia in anul 1955. Suprafata de 5 ha protejata initial, a ajuns la marimea de 30 ha in zilele noastre. Acest fenomen unicat se dezvolta in depresiunea Berca (judetul Buzau) pe malul stang al raului Buzau, la o altitudine de 300 m. Ei au fost grupati in patru areale: La Fierbatori, Paclele Mici, Paclele Mari, respectiv Beciu.
Vulcanii noroiosi nu sunt defapt vulcani, deosebindu -se de ceilalti prin geneza si produsele de eruptie. Existenta lor se datoreaza unor factori locali precum:
- emanatiile de gaze naturale pe faliile anticlinatului Berca - Arbanasi;
- apa care pregateste noroiul;
- fragmentele de roci.
Datorita presiunii gazelor, vulcanii emit noroi cu urme de petrol.
Dupa morfologie, vulcanii se impart in doua grupe:
1. vulcanii propriu - zisi: conuri mai mici de 3 m inaltime, avand in varf un crater.
2. fierbatoarele cu noroi: excavatii cu dimensiuni variabile (4-6 m diametru) care degaja noroi sau apa noroiasa.
Cand presiunea gazelor se micsoreaza si nu poate impinge noroiul la suprafata, vulcanul se stinge, devine fosili, iar conurile se modeleaza sub actiunea fortelor subaeriene. Ajunse la baza, conurile se transforma in santuri adanci, iar apoi ogranisme torentiale. Astfel, arealul vulcanilor noroiosi este un adevarat laborator de geomorfologie.
Vulcanii noroiosi reprezinta si un obiectiv pentru botanisti, deoarece datorita prezentei sarurilor emanate de vulcani, au aparut plante deosebite ca ghirinul, branca, pelinul s.a.
Delta Dunarii
Delta Dunarii este cea mai tanara formatie geomorfologica din tara. Ea s-a format intr-un golf marin umplut cu aluviunile Dunarii. Au mai contribuit si actiunile marii, a vantului si a vegetatiei. Bratele Dunarii cuprind foarte multe lacuri mici si mari, garle si canale legate intre ele sau de fluviu.
Intre bratele Chitila si Sulina se gaseste padurea Letea, cunoscuta ca rezervatie naturala. In depresiunile dintre dune creste o vegetatie lemnoasa formata din numeroase specii de arburi. La originalitatea padurii contribuie si abundenta plantelor urcatoare. De asemeni, aici isi au adapostul peste 3.400 specii de animale vertebrate si nevertebrate, cu numeroase unicate nationale, europene si mondiale.
Delta Dunarii este o rezervatie naturala de interes mondial. Prin frumusetea peisajelor sale, ea constituie o importanta zona turistica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Strategii de Marketing.docx

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!