Strategii Futures si Hedgingul prin Contractul Futures

Cuprins disertatie Cum descarc?

Introducere
I. Notiuni introductive
II. Tranzactiile la termen futures
2.1 Natura pietelor futures
2.2 Futures cu instrumente financiare valutare
2.3 Futures cu instrumente sintetice
III. Operatiuni de hedge, de speculatie si de conversiune a lor
3.1 Hedging
3.2 Operatiuni de speculatie si de spreading
IV. Hedgingul prin contractul futures
4.1 Hedgingul de vinzare
4.2 Hedging de cumparare
4.3 Mecanismul hedgingului prin contractul futures
Inchiere
Bibliografie


Extras din disertatie Cum descarc?

Introducere
Lucrarea la tema "Strategii futures si hedgingul prin contractul futures" contine informatia acestor contracte si riscul detinerii lor; ea poate prezenta interes pentru oricare dintre cei dornici sa-si largeasca orizontul de cunostinte in legatura cu contractului futures tranzacationate la bursele din diferite tari dezvoltate.
Bursa insa nu trebuie considerata ca fiind doar o institutie, care trebuie sa inlacuiasca formele administrative de realizare a legaturilor dintre operatorii economici cu cele caracteristice economici de piata libera, ci si un factor de maxima importanta in schimbarea atitudinii operatorilor economici; bursa nu reprezinta numai un centru de intesa activitate economica, ci si un mijloc educational, de reformare a relatiilor dintre operatorii economici, de asezare a acestora pe baze noi.
Textul lucrarii prezinta unele din rezultatele studiilor si cercetarilor de stiinta in privinta mecanismului tranzactionarii contractului futures pe pietele bursiere si operatiunile de hedge prin aceste contracte.
Este un text important si interesant, urmarind pas cu pas tehnica si importanta acestor titluri financiare.
I. Notiuni introductive
1.1 Contractul futures - un acord de vointa de o cumpara/vinde o cantitate determinata dintr-o marfa, valuta sau activ financiar la un pret stabilit in momentul inchierii contractului la o data viitoare.
1.2 Contractele standartizate - multimea contractelor de un anumit gen si care au o anumita lina de livrare; ele sunt reciproc substituibile pentru ca obiectul lor este un activ omogen din punct de vedere calitativ, definit in mod unitar in termeni cantitativi, toate avind aceeasi scadenta.
1.3 Livrare - lichidarea contractului prin predarea/primirea activului care face obiectul acestuia.
1.4 Compensare - lichidarea pozitiei detinute pe piata futures printr-o operatiune de sens contrar.
1.5 Futures comercial - angajament al partilor de a livra/primi la o data viitoare o marfa determinata la pretul stabilit de bursa in momentul initierii tranzactiei.
1.6 Futures financiar - contract pe termen standartizat prin care cumparatorul se angajeaza sa dobindeasca si vinzatorul sa livreze o cantitate determinata dintr-un instrument financiar dat la o data stabilita si la un pret fix.
1.7 Unitatea de tranzactie - volumul standartizat de marfa, care face obiectul contractului.
1.8Puncte de livrare - locurile sau zonele unde se poate face livrarea marfii fizice in contul contractului incheiat la bursa si sunt stabilite prin Regulamentul Bursei.
1.9 Pretul contractului - coteaza pentru fiecare luna de livrare in centi/bushel; totodata contractul prevede un "pas de licitatie" de 1/4 centi/bushel, ceea ce inseamna un nou pret strigat de bursa trebuie sa difere de pretul anterior cel putin cu aceasta marime.


Fisiere in arhiva (1):

  • Strategii Futures si Hedgingul prin Contractul Futures.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!