Studierea si Descriere Diferitor Metode de Codificare Digitala si Analogica a Semnalului in Retele de Calculatoare

Cuprins disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE 3
1. NIVELUL FIZIC. CODIFICAREA INFOTMATIEI 5
1.1. Codificarea informatiei la transmitere 5
1.2. Clasificarea metodelor de codificare 8
1.3. Metoda de codificare digitala 10
1.2.1. Codul NRZ (Non Return to Zero) 11
1.2.2. Codul AMI (Alternate Mark Inversion) 12
1.2.3. Codul Manchester 14
1.2.4. Codul 2B1Q 15
1.4. Metoda de codificare analogica 16
1.4.1. Modulatia in Amplituda 17
1.4.2. Modulatia in Frecventa 18
1.4.3. Modulatia in Faza 20
1.4.4. Metode de modulatie combinationale 21
2. PRINCIPIUL DE ELABORARE A APLICATIEI"Codificarea informatiei" 24
2.1. Mediul de elaborare a aplicatie 24
2.3. Structura aplicatiei elaborate 25
2.3. Principiul de lucru cu graficile 28
3. APLICATIA "Codificare informatiei" 38
3.1. Functionalitatea de baza a aplicatiei 38
3.2. Posibilitatile adaugatoare a aplicatiei 38
3.3. Utilizarea aplicatiei in studierea disciplinii speciale 39
CONCLUZIE .40
BIBLIOGRAFIEA 42


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
La nivel fizic, unitatea de organizare a datelor este bitul. Bitii pot fi reprezentati si transmisi printr-un canal de comunicatie cu ajutorul semnalelor. Rolul fundamental al nivelului fizic este acela de a transforma semnalul in biti. Stiind ca la nivel fizic se lucreaza doar cu semnale, sunt importante mijloacele prin care bitii pot fi transmisi cit mai eficient.
In cele ce urmeaza vor fi prezentate diverse tehnici de dispozitive ce fac posibila optimizarea transferului de biti printr-un canal fizic.
O clasificare frecventa a semnatelor este cea analogica si ceadigitala. Semnalele digitale sunt discrete si cuantizate, adica pot fi reprezentate prin numere cu un anumit nivel de precizie prestabilit.
De-a lungul timpului au existat numeroase forme de transport al informatiei pe distante lungi. Fiecare dintre aceste metode avea o anumita forma de codificare a informatiei. O clasificare a metodelor de codificare ale semnalelor fizice face parte din semnale digitale sunt:
o codul NRZ (Non Return to Zero);
o codul AMI (Alternate Mark Inversion) ;
o codul Manchester;
o codul 2B1Q.
O alta clasificare a metodelor de codificare a semnalelor fizice este codificarea analogica sau mai bine spus modulatia analogica. Citeva dintre aceste modulatii sunt:
o Amplituda;
o Frecventa;
o Faza;
o Faza si Frecventa;
o Aplitudine si Frecventa;
o Ampitudine si faza.
Scopul tezei de licenta consta in studierea si descrierea diferitor metode de codificare digitala si analogica a semnalului in retele de calculatoare.
Obiectivile tezei anuale sunt:
o studierea literaturii de specialitate;
o clasificarea metodelor de codificarea informatiei;
o compararea si descrierea metodelor de codificarea digitala;
o compararea si descrierea metodelor de codificarea analogica.
Teza de licenta este alcatuita din 3 capitole.
In primul capitol numit "nivelul fizic, codificarea informatiei", sint descrise notiuni generale despre codificarea informatiei la transmitere,clasificarea metodelor de codificare, metoda de codificare digitala care contine subpunctele: codul NRZ (Non Return to Zero), AMI (Alternate Mark Inversion), Manchester, 2B1Q si metoda de codificare analogica care contine subpunctele; modulatie de frecventa, modulatie de amplituda, modulatie de faza si metode de modulatie combinationale.
In capitolul doi este descrisa principiul de elaborare a aplicatiei ,,Codificarea informatiei". In paragrafele din capitolul doi este descris mediul de elaborare a aplicatiei, structura aplicatiei elaborate in limbajul C# si principiul de lucru cu graficile codificarii digitale si codificarii analogice.
In ultimul capitol a fost descrisa aplicatia ,,Codificarea informatiei" si anume paragrafele: functionalitatea de baza a aplicatiei,posibilitatile adaugatoare a aplicatiei si in final utilizarea aplicatiei in studierea disciplinii speciale.
Teza de licenta include 43 pagini, 29 figuri si o lista din 19 surse bibliografice.
1. NIVELUL FIZIC. CODIFICAREA INFOTMATIEI
1.1. Codificarea informatiei la transmitere
Nivelul fizic se ocupa de transmiterea datelor pe canalele (mediile) fizice specificand tipuri si nivele de semnale, tipuri de modulatie, coduri de linie, posibilitati de conectare (mufe), modul de acces la mediu.
Transmiterea informatiei la nivel fizic se face prin semnale electromagnetice (electrice, radio, microunde, optice). Semnalele pot fi analogice sau numerice, in banda de baza sau modulate (analogic sau numeric). 
Un semnal purtator de informatie este caracterizat de:
o nivelul de tensiune sau putere
o banda de frecventa
o tipul de modulatie etc.
Canalul de transmisie reprezinta mediul fizic prin care are loc propagarea semnalelor informationale. Aceste medii pot fi sub forma de ghiduri de unda (cabluri, fibre optice) sau cu propagare in mediu deschis, neghidat (radio, satelit). 
Un canal de transmisie este caracterizat de urmatorii parametrii mai importanti:
o Banda de frecventa (banda de trecere), ?f, care reprezinta spectrul de frecventa in care nivelul semnalului nu scade sub o anumita valoare (de regula 3dB din valoarea maxima). In unele cazuri banda se poate defini si in functie de alti parametrii (distorsiuni, eficienta modulatiei etc.).
o Zgomotul propriu reprezentand puterea electrica a tuturor perturbatiilor existente in canal. Ele se manifesta ca niste semnale aleatoare perturbatoare, care afecteaza calitatea semnalelor informationale. Semnalele utile, purtatoare de informatie trebuie sa aiba o putere mult mai mare decat zgomotele, adica sa se asigure un raport semnal - zgomot (RSZ) suficient de mare
o Viteza maxima-de transfer a datelor cu N nivele discrete de tensiune (amplitudine), pe un canal cu banda de trecere ?f.
o Capacitatea de transmisie a unui canal de comunicatii depinde de banda de trecere si de raportul semnal - zgomot si este data de ecuatia lui Shannon:


Fisiere in arhiva (1):

  • Studierea si Descriere Diferitor Metode de Codificare Digitala si Analogica a Semnalului in Retele de Calculatoare.docx

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!