Studiu de caz legislatie europeana, siguranta alimentara - studiu de caz sucul biologic de mere

Cuprins disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE .
CAPITOLUL 1. Legislatia europeana privind siguranta alimentara, note introductive.
1.1. Legislatia europeana privind produsele biologice.
1.2. Legislatia romana privind produsele biologice.
CAPITOLUL 2. Studiu de caz, sucul biologic .
2.1. Descrierea firmei, date . 
CAPITOLUL 3. Studiu de caz, sucul biologic. Analiza si interpretarea datelor .
3.1. Analiza si interpretarea datelor pe anul 2016. 
3.2. Analiza si interpretarea datelor pe anul 2017.
CONCLUZII .
RECOMANDARI.
BIBLIOGRAFIE .


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Intr-o lume in care traim intr-un ritm ametitor, oamenii au inceput sa fie din ce in ce mai preocupati de sanatatea lor si prin urmare de alimentatia lor, de produsele pe care acestea le consuma, vor sa afle cat mai multe informati despre produsele bio. Suntem constienti ca sanatatea este in stransa legatura cu ceea ce mancam, corpul si mintea depind in totalitate de ceea ce noi le oferim prin alimentatie.
Putem sa spunem caci calitatea hranei consumata de un om este in concordanta directa cu calitatea vietii pe care acesta o are. O mare parte din populatia globului isi pierde viata anual, datorita consumarii unor produse alimentare neconforme, produse care au la baza fabricarii lor numeroase chimicale, ingrasaminte chimice, aditivi si coloranti alimentari necorespunzatori. Toate aceste lucruri au facut omenirea sa se trezeasca la realitate si sa sesizeze faptul ca, pentru a prelungi speranta de viata, se impune necesitatea luarii unor masuri urgente pentru imbunatatirea tehnologiilor de obtinere a unor materii prime agricole, atat de origine animla cat si vegetala. 
In lumea de consum, bio este marca produselor naturale, nemodificate genetic, fara ingrasaminte chimice, aditivi sau conservanti de sinteza. Un produs alimentar bio este un produs in compozitia caruia se folosesc ingrediente care provin din agricultura ecologica in proportie de 95%, comform legislatiei europene. Alimentatia bio a devenit o tendinta globala, fiind reprezentata de alimente obtinute in urma unor largi restrictii care au scopul de a scoate produse cat mai naturale. 
Am ales ceasta tema deoarece pita sucurilor naturale nu este atat de cunoscua pe cat ar trebui si meria sa fie exploatata avand in vedere ca sunt o sursa importanta de hidratare si vitaminizare a organismului, au imbunatatit substantial viata fiecaruia si au salvat vieti.
Consumul de sucuri naturale a crescut de la an la an din mai multe motive, precum: cresterea interesului consumatorilor pentru o viata mai sanatoasa, aparitia unor noi companii pe piata si multitudinea de sortimente noi, influentarea deciziei de cumparare prin publicitate, mass-media cat si la punctele de vanzare.
Lucrarea de fata isi propune sa intareasca teoriile care sustin importanta pe care o are alimentatia corecta asupra sanatati consumatorului. Proiectul este structurat pe trei capitole: Legislatie europeana privind siguranta alimentara, studiul de caz, sucul biologic si analiza si in cele din urma interpretara datelor.
In cadrul primului capitol sunt prezentate notiuni cu privire la legislatia europena si romana in ceea ce priveste produsele biologice.
In capitolul doi este prezentat studiul de caz, respectiv sucul biologic unde sunt detaliate informati despre firma producatoare cat si despre produsul supus analezei pietei.
Modul in care consumatorul abordeaza luarea deciziei de cumparare si metodele utilizate sunt prezentate in capitolul trei. In cadrul acestui capitol s-a demarat o ancheta prin interogare, au fost folosite doua chestionare cu ani diferiti, respectiv anul 2016 si anul 2017 pentru aflarea preferintelor consumatorilor in cea ce priveste consumul de bauturi racoritoare.
Prin intermediul chestionarului, ca instrument de lucru in cercetarea de piata, sunt preluate si interpretate informatii legate de preferintele consumatorilor in ceea ce priveste decizia de cumparare a sucurilor naturale. Aceste informatii vor fi analizate in stransa legatura cu obiectivele propuse, iar in final, pe baza aprecierilor rezultate din chestionar vor fi elaborate concluziile. 
CAPITOLUL 1. Legislatia europeana privind siguranta alimentara, note introductive
1.1. Legislatia europeana privind produsele biologice
Regulamentul (CE) nr. 834/2007 al Consiliului din 28 iunie 2007 privind productia ecologica si etichetarea produselor ecologice, precum si abrogarea a Regulamentului (CEE) nr. 2092/91 CONSILIUL UNIUNII EUROPENE, avand in vedere Tratatul de instituire a Comunitatii Europene, in special articolul 37, avand in vedere propunerea Comisiei, avand in vedere avizul Parlamentului European, intrucat:
Productia ecologica este un sistem global de gestiune agricola si de productie alimentara care combina cele mai bune practici de mediu, un nivel inalt de biodiversitate, conservarea resurselor naturale, aplicarea unor standarde inalte privind bunastarea animalelor si o metoda de productie care respecta preferintele anumitor consumatori pentru produse obtinute cu ajutorul unor substante si procese naturale. Astfel, metoda de productie ecologica joaca un dublu rol social, deoarece, pe de o parte, alimenteaza o piata specifica ce raspunde cererii consumatorilor de produse ecologice, iar, pe de alta parte, furnizeaza bunuri publice, contribuind la protectia mediului si la bunastarea animalelor, precum si la dezvoltarea rurala .
Segmentul pe care il ocupa sectorul agriculturii ecologice este in crestere in majoritatea statelor membre. Se remarca indeosebi cresterea cererii consumatorilor. Este posibil ca reformele recente din cadrul politicii agricole comune, care pun accent pe orientarea productiei in functie de piata si pe furnizarea de produse de calitate pentru a satisface cerintele consumatorilor, sa stimuleze in continuare piata produselor ecologice. In acest context, legislatia aplicabila productiei ecologice joaca un rol din ce in ce mai important in cadrul politicii agricole si este strans legata de evolutia pietelor agricole.
Cadrul legal comunitar ce reglementeaza sectorul productiei ecologice ar trebui sa urmareasca atingerea obiectivului asigurarii unei concurente loiale si a unei functionari adecvate a pietei interne a produselor ecologice, precum si a mentinerii si justificarii increderii consumatorilor in produsele etichetate drept ecologice. De asemenea, acesta ar trebui sa vizeze crearea de conditii care sa permita dezvoltarea acestui sector, in conformitate cu evolutia productiei si a pietei.


Fisiere in arhiva (8):

  • Bibliografie.doc
  • Capitolul 1.doc
  • Capitolul 2.doc
  • Capitolul 3.doc
  • Coperta.docx
  • Cuprins-dizertatie.doc
  • Introducere .doc
  • Pagina-de-garda.docx

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Bibliografie

[1] Maggie Greenwood-Robinson - Hrana buna si hrana rea, Editura Nicol, Bucuresti 2011
[2] Rudolf Steiner - Bazale naturale ale alimentatiei, Editura Univers Enciclopedic Gold, Bucuresti 2012
[3] Tarchila Petru - Drept alimentar si legislatie alimentara europeana, Editura Universitatii "Aurel Vlaicu", Arad 2017
[4] ***Ordin nr. 1253/2013 privind inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica (publicata in Monitorul Oficial nr. 687 /08.10.2013)
[5] *** Ordin nr. 252/2010 privind inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica (publicata in Monitorul Oficial nr. 252 /10.11.2010)
[6] ***Regulamentul nr. 834/2007 privind productia ecologica si etichetarea produselor ecologice, (publicat in Jurnalul Oficial nr.834/28.06.2007)
[7] ***Regulamentul nr. 882/2004 privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformitatii cu legislatia privind hrana pentru animale si produsele alimentare si cu normele de sanatate animala si de bunastare a animalelor, (publicata in Jurnalul Oficial nr.882/29.04.2004)
[8] ***Regulamentul nr. 889/2008 privind productia ecologica si etichetarea produselor ecologice in ceea ce priveste productia biologica, etichetarea si controalele ( publicata in Jurnalul Oficial, 18.09.2008)
[9] *** http://www.meritabio.ro/suc-merita.html, 17.01.2017 ora 16:34
[10] *** http://www.madr.ro/agricultura-ecologica.html, 20.03.2017 ora 20:23
[11]***http://eur-lex.europa.eu/legalcontent/RO/TXT/?uri=LEGISSUM%3Af86000,  20.01.2017 ora 14:15
[12]*** http://www.risco.ro/verifica-firma/agromec-cheresig-cui-8182323, 25.01.2017 ora 21:45 
[13] ***Chestionar aplicat pe teren, Arad 2016
[14] ***Chestionar aplicat pe teren, Arad 2017


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!