Studiu Fezabilitate Panouri PV

Cuprins disertatie Cum descarc?

CAPITOLUL I - INTRODUCERE 5
1.1. Oportunitatea lucrarii de disertatie 6
1.2. Scopul si obiectivele lucrarii de disertatie 8
1.3. Probleme de solutionat in lucrarea de disertatie 9
CAPITOLUL II -SISTEME FOTOVOLTAICE 10
2.1. Energia solara 11
2.2. Conversia fotovoltaica. Istoric si perspective de dzvoltare 15
2.3 Principiul de functionare al celulelor fotoelectrice 17
2.4. Tipuri de celule fotovoltaice 23
2.5. Tipuri de instaltii fotovoltaice 37
2.6. Aplicatii ale energiei solare 40
CAPITOLUL III -STUDIU DE CAZ - INSTALAREA UNUI SISTEM PV LA PRIMARIA PETRESTII DE JOS 49
3.1. Date de proiectare 50
3.2. Estimarea consumului de energie electrica. 52
3.3. Alegerea panourilor fotovoltaice 55 
3.4. Conectarea panourilor fotovoltaice 57
3.5. Alegere invertor. 58
3.6. Dimensionare cabluri. 60
3.7. Evaluarea energiei electrice produse 61
3.8. Calculul tehnico-economic 62
BIBLIOGRAFIE 65


Extras din disertatie Cum descarc?

CAPITOLUL I
INTRODUCERE
1.1. Oportunitatea lucrarii de disertatie
In prezent omenirea se confrunta cu o criza energetica datorata epuizariii in viitorul apropiat a resurselor de combustibili fosili care stau la baza generarii a circa 70% din energia electrica produsa in lume.
Singura optiune viabila pentru depasirea acestei crize energetice este utilizarea surselor regenerabile de energie: energia hidraulica a cursilor de apa, energia eoliana si energia solara.
Energia solara are unele avantaje in raport cu energia eoliana si energia hidraulica, fiind mult mai uniform distribuita. Astfel fata de energia eoliana nu are un caracter asa de variabil, existand doar variatii importante noapte-zi. Energia solara este considerata energia viitorului. Raditia solara poate fi transformata in energie electrica si in energie termica, prin intermediul instalatiilor specifice.
Soarele este singura stea aflata din sistemul nostru solar, aflata in centrul acestuia. Pamantul si celelalte plante orbiteaza in jurul soarelui. Energia provenita de la soare sub forma de radiatie solara sustine aporape toata viata de pe Terra indirect prin fotosinteza si este principala cauza a schimbarilor climatice si a starilor atmosferice.
La origine, toate formele de energie cunoscute de catre oameni in ziua de astazi sunt de origine solara. Petrolul, carbunele, gazele naturale si lemnul sunt produse originare ale fotonsitezei, urmate de un proces complex de reactii chimice, in care descompunerea vegetatiei este datorata unor temperaturi si presiuni foarte ridicate de-a lungul unei perioade indelungate de timp.
Cel mai mare avantaj al folosirii de energie solara, in comparatie cu alte forme de energie consta in faptul ca aceasta poate fi produsa fara a afecta mediul inconjurator prin poluare. De-a lungul ultimilor o suta de ani, combustibilii fosili au produs cea mai mare parte a energiei, deoarece erau mult mai ieftini si mai convenabili in comparatie cu sursele alternative de energie, insa doar recent poluarea mediului inconjurator a devenit o problema de interes global.
Este dovedit ca rezervele de petrol se ridica la 1200 de miliarde de barili (2005). Consumul curent este egal cu 80 de milioane de barili per zi. De aceea marea problema este ca, rezervele de petrol, la rata curenta de productie, indeplinesc cererile doar pentru inca 40 de ani. Rezervele de carbuni se afla intr-o situatie mai buna, corespund cererii pentru inca cel putin 230 de ani [9].
De aceea, daca incercam sa vedem implicatiile acestor limite de rezerve, suntem pusi in fata unei situatii in care pretul combustibililor va creste, proportional cu descresterea rezervelor. Considerand ca pretul petrolului s-a stabilit tot mai ferm ca fiind cel care determina pretul celorlalte forme de conbustibili, concluzia este ca pretul energiei va continua sa creasca in decadele ce vor urma. Ca si completare, exista cresterea importantei acordate poluarii mediului inconjurator, cauzate de arderea combustibililor fosili.
Intr-o lume in care economia se dezvolta pentru a satisface asteptarile tarilor de pe glob, cererea de energie este de asemenea asteptata sa creasca, desi sunt depuse eforturi laborioase pentru cresterea eficientizarii consumului de energie. In clipa de fata exista o parere relativ unanim acceptata, cum ca tehnologia de producere a energiei regenerabile poate indeplini cerintele de crestere ale pretului care sunt egale sau chiar mai mici decat previziunile de pret pentru energia conventionala. Pana la mijlocul secolului 21, sursele de energie regenerabila ar putea cantari trei cincimi din piata mondiala de electricitate (conform unui scenariu optimistic in care cererea de energie continua sa creasca in ciuda cresterii rapide in eficienta producerii energiei).
Dintre avantajele folosirii energiei solare amintim: este gratuita, este autonoma, este inepuizabila, este ecologica (nepoluanta), instalatia nu necesita practic nici un fel de intretinere si nu este influentata de cresteri de pret.
Prezenta lucrare isi propune sa studieze din punct de vedere economic oportunitatea utilizarii energiei solare pentru generarea de electricitate si reducerea costului cu energiei electrica la primaria Petresti din judetul Cluj.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu Fezabilitate Panouri PV.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!