Studiu privind Implementarea Managementului prin Bugete

Cuprins disertație Cum descarc?

INTRODUCERE 4
CAPITOLUL 1. FUNDAMENTE TEORETICE ALE MANAGEMENTULUI PRIN BUGETE 6
1.1. Definirea, etapele şi caracteristicile managementului prin bugete 6
1.2. Necesitatea, rolul şi importanţa bugetelor 8
1.3. Conţinutul şi structura bugetului de venituri şi cheltuieli 10
1.4. Tipologia bugetelor de venituri şi cheltuieli 14
1.5. Dimensionarea veniturilor şi cheltuielilor bugetate 16
CAPITOLUL 2. PREZENTAREA GENERALĂ A S.C. ARGIS ELECTROARGEŞ S.A. 23
2.1. Caracterizarea firmei 23
2.2. Descrierea activităţii societăţii 24
2.2. Informaţii financiar - contabile 32
CAPITOLUL 3. POSIBILITĂŢI DE APLICARE A SISTEMULUI DE MANAGEMENT PRIN BUGETE LA S.C. ARGIS ELECTROARGEŞ S.A. 41
3.1. Delimitarea centrelor de gestiune la societate 41
3.2. Realizarea bugetelor şi criteriilor de bugetare 47
3.3. Conceperea sistemului informaţional necesar implementării managementului prin bugete 49
CONCLUZII 53
BIBLIOGRAFIE 55


Extras din disertație Cum descarc?

INTRODUCERE
Perioada de tranziţie înseamnă revenire, după aproape o jumătate de secol , de la o economie în exclusivitate centralizată, la o economie liberă, concurenţială, în care piaţa se reglează după cerere şi ofertă. Este o perioadă de schimbare în toate planurile vieţii sociale, economice, culturale şi politice, în care persista incertitudinile. În aceste condiţii, factorul economic este cel mai afectat de aceste schimbări. 
Atât la nivel macro cât şi microeconomic, rolul managerului performant este esenţial în dezvoltarea firmelor pe toate planurile. El poate răspunde multor întrebări şi poate face faţă problemelor complexe cu care se confruntă firmele. 
În toate ţările dezvoltate, managementul este situat pe acelaşi plan cu tehnica nouă care, oricât de performantă ar fi, eficienţa ei nu poate fi valorificată decât printr-un management corespunzător. Astfel managementul este un complex global care, deşi este susţinut de ştiinţă, tehnologie, cultură, inteligenţă, raţiune şi spirit, realitatea este prea compexă pentru a putea fi tratat cu rigoare şi precizie ştiinţifică. 
Caracteristic economiei de piaţă este situaţia agenţilor economici în prim planul activităţii economice, pornind de la premisa că dacă aceştia sunt rentabili toţi cei implicaţi sunt afectaţi pozitiv, inclusiv economia naţională. 
Potenţialul şi calitatea rezultatelor unei economii naţionale, depinde în mare măsură de capacitatea de a determina crearea şi funcţionarea unui număr cât mai mare de firme, care să furnizeze produse şi servicii de bună calitate la costuri şi preţuri reduse şi în cantităţile cerute de piaţa internă şi externă. Înaintea reprezentării rolului şi funcţiilor firmei este necesară o prezentare a conţinutului conceptului de firmă. Prin firmă sau întreprindere desemnăm un grup de persoane, organizate potrivit anumitor cerinţe juridice, economice şi tehnologice care desfăşoară şi concep un complex de procese de muncă, folosind cel mai adesea şi anumite mijloace de muncă care se concretizează în produse şi servicii, în vederea obţineri unui venit net sau profit, de regulă, cât mai mare. Firmele se angrenează în toate domeniile de activitate: industrie, agricultură, construcţii, transporturi, având drept obiectiv obţinerea de profit de către cei care le-au infiinţat. Aşadar, firma sau înterprinderea are o sferă de cuprindere mult mai largă. Ea nu se rezumă numai la domeniul economic, obiectul său de activitate putând să fie în orice segment social, cu condiţia să se aibă în vedere obţinerea de către întreprinzători a unui venit net sau profit. Asupra conţinutului, modalităţilor şi rezultatelor obţinute de către firmă sau întreprindere, işi pune o puternică amprentă natura proprietăţii asupra patrimoniului respectivei firme. În determinarea rolului şi locului firmei în cadrul economiei de piaţă o mare importanţă o are calitatea şi conţinutul managementului aplicat atât la nivel de agenţi economici cât şi la nivel naţional.
Astfel, se impune un nou tip de management, fundamentat pe sistemul de valori specifice economiei de piaţă, care, prin concepte, instrumente şi mod de aplicare, să determine remodelarea şi funcţionarea competitivă a tuturor întreprinderilor.
Managementul prin bugete reprezintă unul dintre cele mai intens utilizate sisteme de management ale ultimelor decenii. Considerat de către majoritatea specialiştilor în domeniu a fi un instrument de management extrem de valoros, bugetul reprezintă expresia financiară a dimensionării obiectivelor, veniturilor, cheltuielilor şi rezultatelor unei organizaţii, ce permite evaluarea eficienţei economice prin compararea rezultatelor cu nivelul bugetat al acestora. 
Printre priorităţile unui management prin bugete eficient se poate remarca necesitatea parcurgerii paşilor necesari creării unui buget controlabil al afacerii, în scopul preîntâmpinării situaţiilor de criză manifestate în procesul de dezvoltare. 
Managementul prin bugete are un profund caracter economic, urmărind în detaliu contribuţia fiecăruia din compartimentele întreprinderii la cheltuielile, veniturile şi profitul sau pierderile totale; în acest fel, contribuie la obţinerea unor rezultate superioare.


Fisiere în arhivă (1):

  • Studiu privind Implementarea Managementului prin Bugete.DOC

Imagini din acest disertație Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această disertație cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!