Studiul Variatiei unor Caracteristici Magnetice ale Benzilor Metalice si Amorfe

Cuprins disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
1. Capitolul I - Metode de obtinere a benzilor subtiri continue prin metoda solidificarii ultrarapide
2. Capitolul II - Cercetari experimentale privind caracterizarea magnetica a benzilor metalice feromagnetice amorfe obtinute
2.1 - Feromagnetismul metalelor amorfe
2.2 - Feromagnetismul aliajelor amorfe "metal de tranzitie-metaloid"
2.2.1. Influenta compozitiei asupra caracteristicilor magnetice ale aliajelor amorfe "metal de tranzitie-metaloid"
2.2.2. Momentul magnetic
2.2.3. Temperatura Curie
2.3. Masurarea marimilor magnetice ale benzilor metalice feromagnetice amorfe
2.4. Rezultate experimentale privind caracterizarea magnetica a benzilor metalice feromagnetice amorfe obtinute
2.5. Rezultate experimentale privind caracterizarea magnetica a benzilor metalice feromagnetice amorfe obtinute prin histerezis magnetic
3. Capitolul III - Caracterizarea structurilor de domenii magnetice a benzilor feromagnetice amorfe obtinute
3.1. Structura domeniilor magnetice
3.2. Metode de evidentiere a domeniilor magnetice
3.3. Caracterizarea structurii de domenii magnetice pentru benzile metalice feromagnetice amorfe obtinute
3.3.1. Prezentarea procedeului experimental 
3.3.2. Rezultate experimentale privind caracterizarea structurilor de domenii magnetice pentru benzile metalice feromagnetice obtinute
BIBLIOGRAFIE


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Limitele privind utilizarea materialelor reprezinta cel mai des o piedica importanta in realizarea unor tehnologii avansate. De aceea, in prezent cercetatorii si inginerii din domeniul materialelor depun eforturi pentru obtinerea unor materiale care sa reziste la conditii extreme de mediu, pastrandu-si proprietatile impuse.
Dupa milenii de dezvoltare a tehnicii si elaborarii materialelor metalice care a produs exclusiv metale si aliaje cristaline, in ultimul sfert de secol s-a creat o noua categori de materiale metalice - materiale metalice amorfe. Acestea avind structura necristalina au fost numite si sticle metalice, prin analogie cu sticlele oxidice obisnuite, fiind solide amorfe obtinute prin conservarea structurii topiturilor metalice prin subracire cu viteze de ordinul milioanelor de grade pe secunda.
Materialele metalice amorfe sunt tratate in ultimul timp ca fiind materiale noi atat din punct de vedere al proprietatilor unice, cat si din punct de vedere al utilizarilor practice. Materialele amorfe sunt cunoscute mai de mult timp sub forma sticelelor silicioase, sub forma substantelor organice amorfe si polimeri.
Astazi tehnologia solidificarii ultrarapide a realizat progrese deosebite astfel incat materialele metalice amorfe, cu o mare varietate de compoztii, se obtin prin procedee continue, in cantitati industriale.
Modelele structurale utilizate in studiul structurii materialelor metalice amorfe, proprietatile cu totul particulare ti asocierea lor in diverse aplicatii, starnesc interesul fizicienilor si al inginerilor din metalurgie, electronica ti electrotehnica, automatica si alte domenii. Utilizarea pe scara tot mai larga a materialelor metalice amorfe se datoreaza proprietatilor acesora de duritate, rezistenta mecanica si ductilitate sueprioara materialelor metalice cristaline, permeablitate magnetica ridicata si cimp corcitiv redus, conductivitate electrica aproape independenta de temperatura, proprietati catalitice si rezistenta foarte mare la coroziune.
Din punct de vedere stiintific materialele metalice amorfe ofera posibilitatea studierii structurilor electronice si ionice, caracteristice materialelor metalice, in conditiile starii amorfe.
Materialele metalice amorfe sunt tratate in ultimul timp ca materiale noi atat din punct de vedere al proprietatilor unice, cit si din punct de vedere al utilizarilor practice.
In ultimii ani au cuoscut interes materialele metalice amorfe aparute dupa 1970 sub forma de doua clase de materiale: -semiconductori amorfi si - metale amorfe. 
Semiconductorii amorfi au inceput sa fie cercetati din anul 1968 cand s-a obtinut pentru prima oara o asemenea substanta demonstrind faptul ca semiconductorii amorfi pot sa inlocuiasca si chiar sa depateasca SiO2 amorf in instalatii actuale importante cum ar fi bateriile solare.
Studiul metalelor amorfe s-a dezvoltat intens din 1970 cand Masumoto si Maddin au obtinut o banda amorfa din aliaj de paladiu si au stabilit ca aceasta are rezistenta si plasticitate ridicata. Nu dupa mult timp s-au descoperit proprietatile extraordinare ale materialelor amorfe cum ar fi rezistenta la coroziune si permeabilitatea magnetica ridicata.
Caracteristicile proprietatilor metalelor amorfe obtinute in urma multor experimentari, au permis cresterea interesului in utilizarea practica a metalelor amorfe.
In 1970 a aparut tehnologia principala de obtinere a benzilor metalice amorfe continue: -metoda calirii centrifuge si -metoda calirii in fibre. Atunci s-a stabilit ca aliajele fragile in stare cristalina, prin amorfizare, devin plastice si rezistente mecanic. Dupa 1970 au aparut mai multe metode de obtinere a metalelor amorfe si in timp s-au descoperit si alte proprietati ale acestora. 
Dintre proprietatile metalelor amorfe amintim:
- rezistenta si tenacitate inalta;
- rezistenta mare la coroziune;
- inductie magnetica de saturatie mare, pierderi scazute;
- permebilitate magnetica mare, forta coercitiva mica;
- magnetostrictiune mare;
- rezistenta electrica mare;
- modul de elesticitate constant si coeficient de dilatare liniara constant;
- supraconductilbilitate;
- activitate superficiala.
Cercetarea materialelor metalice amorfe aduce o importanta contributie in stiinta asupra metalelor determinind aparitia metalurgiei metalelor amorfe. Se constata ca cercetarea materialelor metalice amorfe cuprinde un domeniu larg de probleme cum ar fi: structura, mecanisme de formare, stabilitatea structurii, mecanismele difuziei si cristalizarii, proprietati electrice, magnetice, mecanice, chimice, tehnologia obtinerii si aplicatii ale metalelor amorfe.
Din punct de vedere al destinatiei utilizarii acestora amintim: materiale pentru armare, tije, scule pentru aschiere, fibre electromagnetice, materiale pentru electroliza, miezul transformatoarelor, capuri si ecrane magnetice, traducatoare de deformatii, rezistente etalon, materiale invar si elinvar, traducatoare de nivel si termometre pentru temperaturi scazute, catalizatori, materiale absorbante, filtre.
Capitolul I
Metode de obtinere a benzilor subtiri continue prin metoda solidificarii ultrarapide
Obtinerea benzilor amorfe continue subtiri prin metoda solidificarii ultrarapide a favorizat determinarea propritatilor fizico-chimice, electrice, mecanice, intr-o gama larga comozitionala, cat si gasirea unor utilizari practice industriale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul Variatiei unor Caracteristici Magnetice ale Benzilor Metalice si Amorfe.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!