Tehnologii Web - Site de Publicitate

Extras din disertatie Cum descarc?

Introducere
Prezenta lucare, intitulata, ,,Tehnologi internet. Site de publicitate " urmareste prezentarea principalelor tehnici de realizare a paginilor web dedicate publicitatii.
Lucrarea este structurata in trei mari capitole, incercand astfel sa surprinda totalitatea elementelor necesare realizarii unui asemenea proiect.
Prima parte a lucrarii, am denumit-o Notiuni generale si am prezentat principalele elemente ale limbajului HTML. Limbajul HTML este elementul de baza sub care se regaseste informatia pe internet si care a dus la avantul acestui domeniu. 
In capitolul al II-lea am vorbit despre Macromedia Dreamweaver. Acesta este un editor HTML care simplifica foarte mult realizarea paginilor web. Am prezentat acest editor deoarece l-am folosit in realizarea partii practice a lucrarii. De asemenea, in acest capitol am prezentat principalele etape de realizare a site-ului, precum si alte tehnologii folosite, precum Javascript si CSS.
Ultimul capitol prezinta structura site-ului firmei de catering Bogrismedia Deva. 
CAPITOLUL I
NOTIUNI GENERALE
1.1 Ce este Internet -ul?
Multe persoane cred ca Internet-ul este un loc unde se dicuta numai despre informatica, unde se intalnesc numai pasionatii de calculatoare si ca informatiile la care au acces sunt sub forma unor abrevieri criptice pe care numai specialistii le pot intelege. Aceasta impresie este total gresita. Usurinta cu care se pot distribui informatii, dar mai ales cu care orice utilizator, poate avea acces la informatii, a facut din Internet un mediu preferat. Structura Internet-ului a facut posibila nu numai distribuirea de informatii "statice", ci si existenta serviciilor. De exemplu, pe baza unei carti de credit, se pot face toate rezervarile pentru petrecerea concediului de odihna intr-o frumoasa tara din lume, si se poate plati utilizand calculatorul de acasa. 
Prin urmare Internet-ul este:
o O cale de comunicare foarte rapida si atractiva intre oamenii acestei lumi.
o Modalitatea prin care oamenii aflati oriunde pe Glob pot comunica si schimba informatii cu multa usurinta.
o Oferta "de toate pentru toti", remarcandu-se prin usurinta cu care orice utilizator, fie el si novice in informatica, poate avea acces la informatie.
o INTERNET este o retea de retele .O retea este un grup de calculatoare care au fost conectate astfel incat sa poata comunica intre ele (sa faca schimb de informatii) Ele isi pot transmite mesaje unul altuia si pot folosi in comun informatiile sub forma de fisiere. 
INTERNET asigura legatura intre peste 21.000 de astfel de retele si, in permanenta, la acestea se adauga tot mai multe.
Unele dintre retele sunt administrate de institutii guvernamentale, altele de universitati, firme, biblioteci, scoli etc.
Retelele pot fi de mai multe tipuri:
o LAN (Local Area Network) - calculatoarele sunt plasate in interiorul aceleasi cladiri sau campus universitar;
o MAN (Metrropolitan Area Network) - retea extinsa la nivelul unui oras);
o WAN (Wide Area Network) - retea nationala.
INTERNET este o interconectate de LAN-uri, MAN-uri si WAN-uri prin legaturi rapide (satelit, circuite comunicatie digitala etc.).
Toate calculatoarele dintr-o retea trebuie sa comunice intre ele pe baza unui set de reguli fixe (limbaj), denumit protocol Protocolul folosit s-a standardizat si se numeste TCP/IP (Transmission Control Protocol / Internet Protocol).
Pentru a beneficia de facilitatile Internet, un utilizator trebuie sa conecteze calculatorul sau la una dintre subretelele precizate mai sus. In acest mod, calculatorul sau devine nod in Internet si utilizand protocolul TCP / IP va putea folosi diverse programe cu rol de client pentru a putea transfera informatii de la alte calculatoare cu rol de server conectate la randul lor la Internet.
Cine administreaza Internet-ul?
NIMENI!!! Nu exista vreo companie care sa impuna o serie de reglui. Singurele reguli care guverneaza INTERNET-ul sunt cele ale bunului simt.
Exista totusi o organizatie a utilizatorilor INTERNET-ului numita ISOC (INTERNET SOCIETY), care are obligatia sa gestioneze din punct de vedere tehnic INTERNET-ul si sa standardizeze tehnologia folosita.
Cum va conectati la Internet?
Exista patru moduri principale de conectare la INTERNET:
o Legatura permanenta (perrmanent connection).
Sunt folosite de marile organizatii de genul universitati, scoli corporatii. Cheltuielile pentru instalarea si functionarea unei astfel de legaturi dedicate sunt de mii de dolari.
o Legatura directa prin modem1 (dial-in direct connection).
Acest gen de legatura este cel mai bun, dupa legatura permanenta. Este acesibil persoanelor individuale si firmelor mici, deoarece cheltuielile pentru instalare si functionare sunt de aprox. 50 dolari. Deoarece este un serviciu "dial-in", aveti nevoie de un modem si va trebui sa formati un numar de telefon pe care vi-l indica furnizorul de servicii.
o Legatura prin modem si terminal (dial-up terminal connection).
Acest gen de legatura va permite conectarea prin modem la furnizorul de servicii si, dupa stabilirea legaturii, calculatorul dvs. functioneaza ca un terminal.
1 ) Modem este o combinatie a cuvintelor "modulate" si "demodulate". 
Acestea sunt operatii efectuate de modem asupra semnalelor digitale venite din calculatorul dvs. atunci cand le converteste in semnale analogice folosite de majoritatea retelelor telefonice si inapoi in semnale digitale folosite de calculatoare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologii Web - Site de Publicitate.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!