Transporturile Turistice si Rolul Lor in Activitatea de Turism

Cuprins disertatie Cum descarc?

Introducere 3
Capitolul I Transporturile turistice. Continut. Particularitati. Structura 5
1.1. Consideratii generale 5
1.2. Transporturile si turismul 7
1.3. Rolul si importanta transporturilor 10
1.4. Clasificarea transporturilor 11
1.5. Forme de transport turistic 13
1.5.1. Transporturile turistice rutiere 13
1.5.2. Transporturile feroviare 16
1.5.3.Transporturile aeriene 18
1.5.4. Transporturile maritime si navale 19
1.6. Serviciile de transport parte integranta a serviciilor turistice 22
Capitolul II Prezentarea generala a firmei S.C. ATLASSIB S.R.L 24
2.1. Descrierea societatii 24
2.2. Prezentarea parcului de masini 27
2.3. Organizarea societatii S.C. ATLASSIB S.R.L 29
2.4. Analiza potentialului tehnic 32
Capitolul III Managementul activitatii de transport turistic 36
3.1. Locul transporturilor in activitatile de turism servicii 36
3.1.1. Particularitati ale transporturilor in firmele de turism 37
3.1.2. Activitati de transporturi practicate in firmele de turism 38
3.2. Influente ale mediului extern si posibile viitoare traiecte 41
3.2.1. Eficienta activitatilor de transport 41
3.2.2. Globalizarea si integrarea transporturilor 42
Capitolul IV Piata societatii S.C. ATLASSIB S.R.L 44
4.1. Dimensiunea si structura pietei societatii S.C. ATLASSIB S.R.L 44
4.2. Evolutia numarului de turisti in cadrul firmei ATLASSIB 46
4.3. Sezonalitatea in cadrul firmei S.C. ATLASSIB S.R.L 46
4.4. Analiza SWOT 48
Capitolul V Promovarea activitatii firmei S.C. ATLASSIB S.R.L. 50
Capitolul VI Propuneri de dezvoltare a activitatii de transport turistic al firmei 54
Bibliografie 58


Extras din disertatie Cum descarc?

Introducere
Din cele mai vechi timpuri transporturile au fost prezente in activitatile cotidiene ale oamenilor, iar pe masura, ce societatea a evoluat, importanta lor in sistemul complex al civilizatiei umane a crescut continuu.
Aparitia si dezvoltarea societatii omenesti a impus, fara indoiala, aparitia nevoii de transport. Omul primitiv trebuia sa se deplaseze in cautarea hranei, mergand pe jos pentru inceput, iar mai tarziu folosindu-se de animale (primele mijloace de transport).
In antichitate, transporturile au jucat un rol determinant in dezvoltarea societatii si formarea statelor. Primele orase au luat nastere la intretaierea cailor de comunicatie naturale (intersectii de drumuri comerciale, confluente ale raurilor si porturilor). In aceasta perioada, ca dealtfel si in Evul Mediu, transporturile au cunoscut o sensibila dezvoltare, dar datorita caracterului limitai al productiei si circulatiei marfurilor, ele se desfasurau cu preponderenta in sfera comerciala. Transporturile se rezumau in principal la cele bazate pe tractiunea animala, pentru zona continentala, si la mici ambarcatiuni ce traversau marile, oceanele, fluviile si raurile navigabile. 
In ceea ce priveste transporturile pe uscat in Evul Mediu, putem vorbi de caravane de negustori care, urmand marile drumuri comerciale, transportau marfuri dintr-o zona in alta. Totusi existau nenumarate dificultati pe care le avea de invins chiar in Europa, circulatia oamenilor si a marfurilor. Obstacole naturale stanjeneau si ele transporturile terestre. Cel mai obisnuit mod a de a calatori pe uscat era calare sau in carucioare usoare, pe doua roti, trase de cai.
Caile de transport pe apa erau mai des folosite decat astazi. O intreaga activitate de constructie pe malurile raurilor si canalelor a creat diguri, cheiuri, debarcadere. Pana cand s-a raspandit folosirea busolei, navigatia se practica numai de-a lungul tarmurilor (cabotaj). Tonajul corabiilor era modest. De la inceputul secolului al Xll-lea, perfectionarea carmei a permis organizarea convoaielor de vase care erau escortate de corabii de razboi. In contextual formarii societatii industrializate, rolul atribuit procesului de transport s-a adancit, ajungand sa exercite o influenta orizontala asupra intregului sistem productiv. Astfel, transporturile structureaza spatiul marilor orase moderne, influentand implantarea intreprinderilor si stimuland dezvoltarea schimburilor internationale. Epoca moderna a determinat perfectionarea mijloacelor si cailor de transport, in aceste conditii transporturile ajungand sa se delimiteze ca ramura economica de sine statatoare.
Un transport eficient reprezinta, in mod cert, un aspect al calitatii vietii, maximizarea rezultatelor activitatii conducand la numeroase si permanente tendinte si evolutii.
Transportul nu reprezinta un scop in sine, ci un mijloc de realizare a unei multitudini de scopuri practice. Societatea moderna de azi ofera nenumarate motivatii cu privire la deplasarea in timp si spatiu a oamenilor si marfurilor. De aceea, se poate afirma ca transportul influenteaza toate laturile vietii economico - sociale, iar dezvoltarea echilibrata, armonioasa, a acestora, in pas cu cerintele reproductiei largite, constituie un obiectiv important al politicii economice a oricarui stat. 
In mod cert evolutia in timp a sistemelor de transport s-a realizat ca raspuns la cerintele societatii nevoilor tot mai accentuate privind mobilitatea bunurilor si persoanelor, le-au fost oferite mijloace, moduri de transport din ce in ce mai sofisticate, atat din punct de vedere tehnic, logistic, cai si infrastructural. La proiectarea acestora au prevalat intotdeauna ratiuni de natura economica, pe un plan ceva mai indepartat fiind luate in calcul si cele de ordin social. Validarea oricarei miscari in spatiu a bunurilor si persoanelor depindea exclusiv de scopul urmarit, de efectele economico-sociale ce urmau a fi obtinute. Cu toate acestea, evolutia de ansamblu a societatii omenesti a demonstrat, mai ales in ultimii ani, ca scoaterea din contextul natural a tuturor activitatilor umane, deci si cea specifica transporturilor, nu numai ca nu este benefica societatii, analizate in ansamblul ei, dar poate deveni periculoasa, atat fata de calitatea vietii umane cat si a factorilor de mediu. 
Am ales societatea S.C. ATLASSIB S.R.L ca firma pe care am studiat-o pentru realizarea acestui proiect deoarece este o agentie cu experienta pe piata serviciilor turistice, care si-a castigat prestigiul prin calitatea si promptitudinea ofertelor, avand in spate o echipa entuziasta, formata din persoane cu pregatire profesionala in transporturi. La baza acestui motiv a stat dorinta mea de a observa prin ce metode si cu ce mijloace a putut face fata concurentei si s-a putut afirma.


Fisiere in arhiva (1):

  • Transporturile Turistice si Rolul Lor in Activitatea de Turism.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!