Valorificarea Litoralului Romanesc prin Dezvoltare Durabila

Cuprins disertatie Cum descarc?

CAP.1. Introducere 3
CAP. 2. Potentialul turistic al litoralului romanesc 5
2.1. Potentialul turistic natural 5
2.2. Potentialul turistic antropic 6
2.3. Infrastructura turistica 9
CAP. 3. Politica de concurenta in bazinul Marii Negre 12
3.1. Profilul economic al tarilor riverane Marii Negre 12
3.2. Cererea turistica in bazinul Marii Negre 12
3.3. Particularitatile zonale ale cererii turistice 14
3.4. Circulatia turistica in zona litoralui romanesc 16
3.5. Sezonalitatea activitatii in turism in zona litoralului romanesc si impactul acesteia asupra economiei locale si nationale 19
3.5.1. Variatiile sezoniere ale fenomenului turistic 19
3.5.2. Ciclurile de sezonalitate in activitatea turistica 20
3.5.3. Implicatiile sezonalitatii si posibilitatile de diminuare a efectelor lor economice in industria turismului 22
CAPITOLUL 4. Valorificarea litoralului romanesc prin proiecte de dezvoltare durabila 24
4.1. Organizarea, amenajarea si dezvoltarea litoralului romanesc 24
4.1.1. Tipul balnear 24
4.1.1.1. Tipul balnear-litoral 24
4.1.1.2. Spatii turistice balneoclimatice specializate 31
4.1.2. Tipul lacustru 34
4.2. Obiectivele strategiei de dezvoltare a turismului de litoral 35
4.3. Propuneri de planificare si dezvoltare 39
CAPITOLUL 5. Analiza SWOT a litoralului romanesc din punct de vedere turistic 44
Concluzii 46
Bibliografie 47
Anexe


Extras din disertatie Cum descarc?

Actualitatea tezei si nivelul cercetarilor intreprinse. Economia nationala a Romaniei parcurge o dificila etapa de tranzitie exprimata prin declinul productiei in toate sectoarele si, mai ales al serviciilor, deprecierea monedei nationale, dezechilibre economice ale cererii si ofertei, balantei de plati, bugetului public. Starea de criza este alimentata de existenta unui mecanism economic care nu stimuleaza cresterea economica. Pentru a redresa situatia si a atinge cresterea economica sunt necesare masuri complexe si argumentate stiintific de ajustare a mecanismului economic, de perfectionare a instrumentelor managementului macroeconomic.
Un loc deosebit in redresarea situatiei il ocupa turismul, ramura generatoare de locuri de munca si de promovare a imaginii Romaniei.
Scopul si sarcinile investigatiei. Scopul il reprezinta tratarea intr-o viziune economica a unor aspecte teoretice si practice privind posibilitatile litoralului romanesc de valorificare si dezvoltare prin ramura serviciilor, si anume prin cea a turismului. Turismul national si cel international constituie, in perspectiva abordarii prezente, o sansa reala in relansarea durabila a cresterii economice, a dezvoltarii economiei de piata in Romania, de imbunatatire a indicatorilor si balantei de plati, de realizare a programului integrarii in Uniunea Europeana. 
Sarcinile studiului sunt determinate de atingerea scopurilor prin efectuarea unui sir de
investigatii: pentru a face o analiza a activitatii turismului international si intern din zona litoralului romanesc, elaborarea strategiilor de redresare a turismului din aceasta zona.
Obiectul si asigurarea informationala a cercetarilor. Obiectul cercetarilor cuprinde sectorul serviciilor, respectiv turismul, sunt identificate modalitatile de dezvoltare a acestui sector, in cazul de fata, fiind vorba de turismul de tip litoral din Romania. Turismul este tratat din perspectiva dezvoltarii turismului intern si international.
Cercetarea se bazeaza pe studiul rezumativ al evolutiei acestei forme de turism, este propusa si elaborata strategia dezvoltarii durabile a acesteia in dinamica turismului intern. 
Sunt propuse politici la nivel macroeconomic in sustinerea turismului de litoral. Drept surse informationale folosite la efectuarea cercetarii stiintifice, au servit unele carti imprumutate de la biblioteca facultatii ce fac referire la acest subiect, unele siteuri de Internet cu informatii legate de valorificarea, politicile si strategiile de dezvoltare durabila a litoralului romanesc cum este siteul Ministerului Turismului (Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului National 2007-2026), a unor informatii legate de date statistice cu privire la capacitatea si activitatea turistica pe judete si regiuni de dezvoltare sau pe principalele destinatii din Romania, a numarului sosirilor de turisti straini in Romania pe principalele tari de origine.
Subiectul cercetarii. Turismul este o ramura care functioneaza in ansamblul ramurilor economiei nationale in baza mai multor subiecte: structurile administratiei publice centrale si locale care coordoneaza activitatea ramurii, managerii firmelor autohtone si internationale.
Subiectul lucrarii il constituie turismul de litoral care se dezvolta dinamic in Romania si contribuie la dezvoltarea locala si nationala, daca se are in vedere cheltuielile legate cu mijloacele de transport in comun si cu serviciile legate de cazare si alimentatie atat pe teritoriul tarii pana la sosirea la destinatie cat si la nivel local pe timpul sejurului.
Inovatia stiintifica a lucrarii. Consta in elaborarea unor strategii de dezvoltare a turismului litoralui romanesc. Atingerea scopului principal al lucrarii a impus solutionarea problemelor cu care se confrunta turismul de litoral, gasirea unor modalitati de promovare a acestuia pe plan intern si extern din punct de vedere al cererii turistice, reabilitarea infrastructurii, imbunatatirea conditiilor de cazare.
Investigatiile efectuate au vizat urmatoarele obiective:
- este determinat potentialul turistic al litoralului romanesc;
- este analizata politica de concurenta in regiunea Marii Negre, prin particularitatile zonale ale cererii, a circulatiei turistice din tarile riverane acestui bazin cat si din zona litoralului romanesc, implicatiile sezonalitatii si posibilitatile de diminuare a efectelor lor economice in industria turismului;


Fisiere in arhiva (2):

  • Valorificarea Litoralului Romanesc prin Dezvoltare Durabila
    • Cuprins.doc
    • Dizertatie.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!