Valorificarea Potentialului Balnear si Diversificarea Serviciilor Turistice in Statiunea Baile Olanesti

Cuprins disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
I. LOCALIZAREA SI ISTORICUL STATIUNII BAILE OLANESTI
I. 1. ASEZAREA GEOGRAFICA SI CAILE DE ACCES
I. 2. ISTORICUL STATIUNII
II. POTENTIALUL TURISTIC AL STATIUNII BAILE OLANESTI.
II. 1 RESURSE TURISTICE NATURALE.
- Cadrul natural
- Geologia si relieful 
- Clima.
- Reteaua hidrografica
- Flora si fauna
- Arii protejate.
II. 2 POTENTIALUL TURISTIC BALNEAR .
- Consideratii generale
- Factorii naturali terapeutici. Apele minerale.
- Posibilitati de tratament si indicatii terapeutice.
II. 3 RESURSE TURISTICE ANTROPICE.
- Alte obiective turistice in arealul statiunii Baile Olanesti. 
III. FORME DE TURISM SI PROGRAME TURISTICE.
III. 1 POSIBILITATI DE DESTINDERE SI AGREMENT. 
III. 2 TRASEE TURISTICE
III. 3 DRUMETII SI EXCURSII.
IV. BAZA MATERIALA PENTRU TURISM (CAZARE, ALIMENTATIE, TRATAMENT ) DIN BAILE OLANESTI.
IV.1 ASPECTE SI STRUCTURI ALE BAZEI DE CAZARE, AGREMENT SI ALIMENTATIE PUBLICA 
IV. 2 ADMINISTRATIA LOCALA A ORASULUI OLANESTI SI PREOCUPARILE SALE IN DOMENIUL TURISMULUI
IV. 3 ANALIZA OFERTELOR SI PACHETELOR TURISTICE 
V. CIRCULATIA TURISTICA - NUMAR TURISTI (ROMANI SI STRAINI, NUMAR DE INNOPTARI).
VI. PROPUNERI DE DEZVOLTARE A STATIUNII.
VII. PROPUNERI DE PROMOVARE A STATIUNII.
VIII. CONTRIBUTII PERSONALE
CONCLUZII


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Turismul reprezinta un fenomen caracteristic civilizatiei actuale prin rolul si continutul sau si totodata una dintre componentele majore ale vietii economice si sociale ce determina intensificarea intereselor statelor lumii in ceea ce priveste aceasta activitate.
In plan teritorial, turismul este o activitate complexa, capabil sa actioneze ca o parghie de atenuare a dezechilibrelor regionale, raportate la diferite scari. Din acest punct de vedere, turismul are consecinte asupra geografiei regiunilor, asupra urbanizarii, amenajarii de drumuri, realizarii de servicii publice. Totodata, se impune mentinerea vocatiei ecologice a turismului, prin includerea in activitatea turistica a masurilor de protejare a mediului si a valorilor fundamentale ale existentei umane: apa, aer, flora, fauna, etc. 
Prin stimularea si facilitarea schimbului de valori, turismul se manifesta, pe plan social, ca un mijloc activ de educare, de ridicare a nivelului de instruire, cultura si civilizatie al oamenilor.
Dintre toate segmentele ofertei de turism din Romania, turismul balnear este singurul care se bazeaza pe un potential permanent, de mare complexitate (substantele minerale existente acopera intreg registru terapeutic cunoscut si practicat pe plan mondial), practic inepuizabil. Este cunoscut ca aproape o treime din rezervele de ape minerale ale Europei este concentrata in Romania, sunt cunoscute si omologate peste 400 localitati si puncte de resurse balneare (peste 2000 izvoare omologate), calitatea fizico-chimica si valoarea terapeutica a factorilor naturali de cura sunt similare si in multe situatii, chiar superioare celor existente in statiunile consacrate pe plan mondial. 
Dezvoltarea statiunilor balneare a aparut in conditiile solicitarilor crescande de cure cu factori naturali-terapeutici si imbogatirii si innoirii continutului medicinii balneare moderne, care isi gaseste astazi o fundamentare stiintifica pentru multe din metodele traditionale folosite in trecut in mod empiric.
In ceea ce priveste statiunea Baile Olanesti, constructiile hoteliere moderne, confortabile si bazele de tratament cu dotare complexa permit atat valorificarea bogatiei de factori naturali-terapeutici specifici statiunii cat si aplicarea unei game destul de variate metode terapeutice fizicale. Acestora li se adauga si peisajul divers si pitoresc in care se situeaza aceasta statiune.
Aceasta lucrare urmareste sa evidentieze potentialul concretizat in resurse naturale si antropice de care dispune statiunea balneo-climaterica Baile Olanesti, precum si necesitatea valorificarii optime a acestuia, a realizarii unei promovari sustinute, astfel incat toti cei interesati sa aiba acces la informatii concrete in legatura cu prestatiile si produsul turistic oferit.
Scopul acestei lucrari este de a prezenta pe larg potentialul turistic al statiunii, utilizarea acestuia, precum si de a propune modalitati de promovare eficiente in conditii optime de expunere a pietei turistice a statiunii balneo-climaterica Baile Olanesti. Pentru obtinerea informatiilor necesare s-au folosit atat surse bibliografice cat si cercetari de teren in Baile Olanesti, in cadrul unitatilor hoteliere sau bazelor de tratament si sondaje in randul consumatorilor.
In urma acestor etape de documentare si cercetare s-au obtinut o intreaga gama de informatii necesare, care au fost prelucrate si sistematizate, adaugandu-se material grafic si cartografic precum si imagini care sa ilustreze fenomenele evidentiate, rezultatele materializandu-se in lucrarea de fata.
I. LOCALIZAREA SI ISTORICUL STATIUNII
I. 1. ASEZAREA GEOGRAFICA SI CAILE DE ACCES
Orasul Baile Olanesti este situat in partea central-sudica a Romaniei, in cadrul Subcarpatilor Valcii (subunitate de relief principala a Subcarpatilor Getici). Centrul teritoriului sau administrativ este intersectat de paralela 45o 10' latitudine nordica si de meridianul de 24o 16' longitudine estica. In cadrul Subcarpatilor Valcii, localitatea este situata intr-un culoar depresionar dispus de la vest catre est, la contactul dintre unitatea montana carpatica (muntii Capatanii) la nord si culmile prelungi subcarpatice de la sud (dealurile Govorei) . Suprafata construita a orasului se desfasoara la o altitudine de 430 - 475 m, extinzandu-se pe terasele si versantii paraului Olanesti. Din punct de vedere administrativ se invecineaza cu urmatoarele localitati: Brezoi (nord-est), la est cu Calimanesti, la sud-est cu localitatea Vladesti (Ramnicu Valcea), la sud cu comuna Pausesti-Maglasi, la sud-vest cu comunele Stoenesti si Barbatesti, la vest cu localitatea Costesti iar la nord cu comuna Malaia.
Fig. 1 Pozitia si localitatile invecinate orasului Baile Olanesti
Orasul are in administrare un numar de 8 localitati componente: Livadia (resedinta), Olanesti, Cheia, Comanca, Pietris, Mosoroasa, Tisa si Gurguiata. In total ocupa o suprafata de 16 834 hectare. Statiunea este situata in jumatatea nordica a judetului Valcea pe valea valea Tisei (cunoscuta mai mult sub denumirea de raul Olanesti), un afluent al Oltului la o distanta de 18 km de Ramnicu Valcea si la o altitudine de 450 m, intr-o zona colinara cu paduri de foioase. Spre nord si vest este inchisa de crestele calcaroase ale masivului Capatanei: Candoaia (1494 m), Stogul (1494m), Caprareasa (1799 m), Vanturarita (1873 m) si Gera (1885m).
Distantele statiunii fata de principalele orase sunt: fata de Ramnicu Valcea 18 km, de la Bucuresti la Baile Olanesti se parcurge o distanta de 188 km, de la Sibiu la Baile Olanesti o distanta de 107 km, de la Pitesti la Baile Olanesti o distanta de 65 km. Din resedinta judetului (municipiul Ramnicu Valcea) exista posibilitatea utilizarii transportului feroviar pe linia Piatra Olt - Podu Olt cu variante catre Sibiu si Brasov.


Fisiere in arhiva (1):

  • Valorificarea Potentialului Balnear si Diversificarea Serviciilor Turistice in Statiunea Baile Olanesti.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!