Zonele funcționale ale municipiului Râmnicu Vâlcea

Extras din disertație Cum descarc?

Prefață
Lucrarea intitulată “Conturarea și evoluția zonelor funcționale ale orașului Râmnicu Vâlcea” se constituie prin structura și unitățile componente, într-un model de analiză, sinteză, comparare și tipologizare a principalelor zone funcționale ale orașului Râmnicu Vâlcea. Pentru realizarea lucrării am făcut uz de variate date statistice, informatii extrase dintr-un fond bibliografic preluat selectiv și obiectiv, realizând totodată și cercetări de teren pentru întocmirea hărților adecvate și a imaginilor ce completează conținutul general al lucrării. 
În lucrare sunt cuprinse aspecte ale cadrului natural, poziția geografică, clima, hidrografia, vegetația orașului Râmnicu Vâlcea, în corelație cu nivelele de implicație asupra zonei studiate. 
Relevante sunt aspectele de organizare ale spațiului urban, profilul urban, structura funcțională a orașului, zonele funcționale și relațiile dintre ele. 
Totodată am dorit să redau pe baza informațiilor cumulate, influența principalelor zone funcționale asupra spațiului urban al orașului Râmnicu Vâlcea, asupra cadrului de viață al populației din zona studiată. 
Studiul zonelor funcționale ale orașului Râmnicu Vâlcea pune în evidență dinamica acestui oraș, în trecut oraș al pensionariilor și cu funcție climaterică, astăzi oraș industrial dezvoltat datorită investițiilor în industrie, forța de muncă calificată, resurse naturale bogate, poziție geografică favorabilă dezvoltării sectorului industrial. 
Capitolul 1
1. 1 Poziția geografică și individualitatea orașului Rm. Vâlcea
În privința poziției și localizării geografice, municipiul Râmnicu Vâlcea se raportează la teritoriul de ansamblu al țării, al județului Vâlcea și la principalele elemente fizico-geografice (relief, resurse, ape, etc.). 
Din analiza coordonatelor geografice, se observă că municipiul Râmnicu Vâlcea este situat în jumătatea sudică a țării, la interescția paralelei de 45 grade 07' latitudine nordică cu meridianul de 24 grade 22' 21' longitudine estică (Fig. 1). Unitatea administrativ-teritorială din care face parte Râmnicu Vâlcea este județul Vâlcea, în cadrul căruia ocupă o pozițe central-estică de 67 km distanță de la limita de nord,52 de km față de cea sudică,16 km de la cea estică și 36 km de la cea vestică, adică în zona în care rețaua urbană a județului e bine reprezentată, în centrul unui areal format din 5 orașe, la distanțe de 5-20 km și cu puternice influențe asupra evoluției social-economice a localității. 
Fig. 1 Localizarea geografică a orașului Rm. Vâlcea
Suprafața ocupată de oraș este de 8865 ha și are în componență următoarele cartiere (Fig. 2): 
Fig. 2 Cartierele componente ale municipiului Rm. Vâlcea
Așezarea municipiului este în stransă legatură cu unitatea dealurilor subcarpatice-getice, subunitatea dealurilor subcarpatice vâlcene (Al. Rosu,1973). Teritorial, municipiul se extinde în cadrul a două unități principale de relief: terasele luncii Oltului și a afluentului său Olănești și versanții văii Oltului, ce aparțin dealurilor subcarpatice, care o flanchează de la vest la est.


Fisiere în arhivă (1):

  • Zonele Functionale ale Municipiului Ramnicu Valcea.doc

Imagini din acest disertație Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această disertație cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!