Zonele Functionale ale Municipiului Ramnicu Valcea

Extras din disertatie Cum descarc?

Prefata
Lucrarea intitulata "Conturarea si evolutia zonelor functionale ale orasului Ramnicu Valcea" se constituie prin structura si unitatile componente, intr-un model de analiza, sinteza, comparare si tipologizare a principalelor zone functionale ale orasului Ramnicu Valcea. Pentru realizarea lucrarii am facut uz de variate date statistice, informatii extrase dintr-un fond bibliografic preluat selectiv si obiectiv, realizand totodata si cercetari de teren pentru intocmirea hartilor adecvate si a imaginilor ce completeaza continutul general al lucrarii. 
In lucrare sunt cuprinse aspecte ale cadrului natural, pozitia geografica, clima, hidrografia, vegetatia orasului Ramnicu Valcea, in corelatie cu nivelele de implicatie asupra zonei studiate. 
Relevante sunt aspectele de organizare ale spatiului urban, profilul urban, structura functionala a orasului, zonele functionale si relatiile dintre ele. 
Totodata am dorit sa redau pe baza informatiilor cumulate, influenta principalelor zone functionale asupra spatiului urban al orasului Ramnicu Valcea, asupra cadrului de viata al populatiei din zona studiata. 
Studiul zonelor functionale ale orasului Ramnicu Valcea pune in evidenta dinamica acestui oras, in trecut oras al pensionariilor si cu functie climaterica, astazi oras industrial dezvoltat datorita investitiilor in industrie, forta de munca calificata, resurse naturale bogate, pozitie geografica favorabila dezvoltarii sectorului industrial. 
Capitolul 1
1. 1 Pozitia geografica si individualitatea orasului Rm. Valcea
In privinta pozitiei si localizarii geografice, municipiul Ramnicu Valcea se raporteaza la teritoriul de ansamblu al tarii, al judetului Valcea si la principalele elemente fizico-geografice (relief, resurse, ape, etc.). 
Din analiza coordonatelor geografice, se observa ca municipiul Ramnicu Valcea este situat in jumatatea sudica a tarii, la interesctia paralelei de 45 grade 07' latitudine nordica cu meridianul de 24 grade 22' 21' longitudine estica (Fig. 1). Unitatea administrativ-teritoriala din care face parte Ramnicu Valcea este judetul Valcea, in cadrul caruia ocupa o pozite central-estica de 67 km distanta de la limita de nord,52 de km fata de cea sudica,16 km de la cea estica si 36 km de la cea vestica, adica in zona in care retaua urbana a judetului e bine reprezentata, in centrul unui areal format din 5 orase, la distante de 5-20 km si cu puternice influente asupra evolutiei social-economice a localitatii. 
Fig. 1 Localizarea geografica a orasului Rm. Valcea
Suprafata ocupata de oras este de 8865 ha si are in componenta urmatoarele cartiere (Fig. 2): 
Fig. 2 Cartierele componente ale municipiului Rm. Valcea
Asezarea municipiului este in stransa legatura cu unitatea dealurilor subcarpatice-getice, subunitatea dealurilor subcarpatice valcene (Al. Rosu,1973). Teritorial, municipiul se extinde in cadrul a doua unitati principale de relief: terasele luncii Oltului si a afluentului sau Olanesti si versantii vaii Oltului, ce apartin dealurilor subcarpatice, care o flancheaza de la vest la est.


Fisiere in arhiva (1):

  • Zonele Functionale ale Municipiului Ramnicu Valcea.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!