Lucrări de licență și disertație pentru domeniul Industria Alimentară

doc

Obiceiuri Alimentare în Inducerea Litogenezei Biliare

CAPITOLUL I INTRODUCERE Din cele mai vechi timpuri, omul a fost preocupat de alimentaţia sa, de relaţia acesteia cu starea de sănătate şi starea de boală. Actual se pune tot mai acut problema dacă omul este capabil să-şi adapteze dieta la nevoile nutriţionale sau nu, în condiţiile unei abudenţe extraordinare şi a posibilităţilor crescute de a- şi procura alimentele. În acest context s-a născut o teorie care se bazează pe faptul că diferitele specii, inclusiv cea umană s-au perpetuat şi s-au dezvoltat normal de-a lungul mileniilor fără să fi existat cineva care să le înveţe cum să se hră... vezi detalii

doc

Caracteristici fizico-chimice și Microbiologice ale Laptelui și ale Produselor Lactate Acide

CAPITOLUL I INTRODUCERE Laptele şi produsele obţinute din el conţin majoritatea substanţelor nutritive necesare organismului, într-o proporţie echilibrată şi sunt bine asimilate de către organism. Iaurtul este un produs lactat acid, cu consistenţă de coagul sau fluidă, preparat prin fermentarea laptelui, tratat termic la temperaturi ridicate şi însămânţat pentru fermentare. Acesta se poate fabrica din lapte de vacă, bivoliţă sau amestec de lapte de vacă şi bivoliţă. Tehnologia de preparare a acestui produs are la bază utilizarea de culturi de bacterii lactice selecţionate ce se folosesc... vezi detalii

doc

Proiectarea unei Pensiuni Agroturistice

1. STUDIU DOCUMENTAR 1.1 PREZENTARE JUDEŢUL MARAMUREŞ ŞI STAŢIUNEA BORŞA Maramureşul este considerat de mulţi sufletul satului tipic românesc. Cu aşezările sale pitoreşti, dealuri înverzite şi câmpii pline de flori sălbatice, Maramureşul concentrează tot ceea ce înseamnă viaţa la ţară. Vizitatorii acestor meleaguri au ocazia unică de a se întoarce în timp, de a fi martori ai unor vremuri şi ai unei vieţi mai simple. Maramureşul este o destinaţie unică, care a păstrat cu mare grijă cultura, tradiţiile şi stilul de viaţă al ţăranului din vremuri trecute. Regiunea ţine locul unui testament... vezi detalii

doc

Analiza Apei din Diferite Sortimente de Ciocolată prin Metoda Karl Fischer

I. STUDIU DE LITERATURĂ 1.1.INTRODUCERE. PRODUSE ZAHAROASE Acestea sunt produse alimentare în care zahărul este utilizat ca materie primă de bază. În afară de zahăr se mai poate utiliza glucoza, amidonul, mierea, cum şi grăsimi, lapte, seminţe de floarea soarelui, susan, cacao, cafea, coloranţi alimentari, acizi organici şi material de umplutură (miez de nucă, alune, migdale, sâmburi de fructe, etc.).[1, 3-7] Controlul tehnic de calitate va urmării ca toate materiile prime şi materialele să corespundă standardelor în vigoare. [1, 3-7] Produsele zaharoase mai importante sunt: bomboanele,... vezi detalii

doc

Studiul parametrilor fizico - chimici și bacteriologici în preparatele din carne de vânat

1. IMPORTANȚA PRODUCȚIEI DE CARNE Din toate timpurile, forța dezvoltării a fost propulsată de necesitatea asigurării hranei populației, mai ales acum, la începutul acestui nou mileniu, când omenirea își pune întrebări îngrijorătoare asupra modului în care va evolua viitorul ei. În aprovizionarea populației cu produse alimentare caracterizate de o valuare biologică superioară, un rol deosebit de important îl au produsele de origine animală, carnea și produsele derivate ocupând un loc aparte. Producția și consumul mondial vor urmări un trend crescător și în următoarea perioadă de timp, rata... vezi detalii

doc

Tehnologia de Obținere a unei Linii de Prelucrare a Laptelui de Vacă

I.MEMORIU JUSTIFICATIV 1.OBIECTIVUL PROIECTULUI DENUMIREA OBIECTIVULUI PROIECTULUI Să se proiecteze o secţie de producţie pentru produsul de lapte praf , cu capacitatea de 5t/24h. CAPACITATEA DE PRODUCŢIE Secţia de producţie pentru obţinerea produsului lapte praf are capacitatea de 5t/24h PROFILUL DE PRODUCŢIE PE SORTIMENTE SAU GRUPE DE SORTIMENTE Se proiectează o secţie de producţie pentru lapte praf . Materia primă folosită pentru obţinerea produselor este laptele crud integral, cu grasime 3.5%,(de vacă , de oaie , capră, bivoloţă ) LAPTELE este un lichid de culoare alb-gălbuie s... vezi detalii

doc

Studiu Privind Obținerea Băuturilor Slab Alcoolice pe Bază de Struguri

Introducere Lucrarea de faţă este structurată pe 7 capitole, prin care se prezintă procesul tehnologic de obţinere a băuturilor tip wine-cooler pe bază de vin roşu şi suc de căpşuni. Produsele tip wine-cooler sunt băuturi slab alcoolice, reconfortante şi hrănitoare, obţinute din vin, în amestec cu suc de fructe, suc de legume, extracte aromatice naturale. În traducere „vin răcoritor”, aceste produse sunt băuturi slab alcoolice (5-6% vol.alc.) pe bază de vin şi sucuri de fructe aromate. Capitolul 1 conţine clasificarea băuturilor slab alcoolice pe bază de struguri, generalităţi despre băut... vezi detalii

doc

Particularitățile Creării Bazei Viticole și a Secției de Microvinificație

PREFAŢĂ Viticultura este o ramură independentă a fitotehniei, iar luând în considerare că ea este strâns legată cu industria prelucrătoare – devine o ramură a economiei naţionale, care la rândul ei se ocupă de cultivarea şi prelucrarea strugurilor, care, ca produs de nutriţie, se caracterizează printr-o înaltă valoare alimentară, dietetică şi curativă. (Perstniov N. ş. a., 2000) Complexul vitivinicol al Republicii Moldova asigură anual 250-350 mln. dolari SUA în bugetul ţării. În activităţile de creştere a materiei prime agricole, de procesare a ei şi de realizare a producţiei finite viti... vezi detalii

doc

Fabricarea Vinurilor Aromatice

Introducere Obiectivul proiectului Proiectarea unei linii tehnologice de fabricaţie a vinurilor aromate care să prelucreze 20.000 kg struguri din soiul Muscat Ottonel. Capacitatea de productie Linia tehnologică va avea o capacitate de producţie de 400 tone struguri, din soiul Muscat Ottonel – centrul viticol Aiud -Ciumbrud, judeţul Alba, pe sezon, ceea ce reprezintă o capacitate productivă de 20.000 kg pe zi, ţinând cont că durata sezonului estimat de vinificaţie este de 20 de zile. Profilul de productie In ţara noastra, pe baza unor vechii traditii, vinul este recunoscut ca o bautur... vezi detalii

doc

Analize Fizico-Chimice ale Laptelui de Consum

1. INTRODUCERE Până la sfârşitul secolului al XIX-lea laptele a constituit circa 50% din hrana zilnică a poporului român. Date privind primele încercări de prelucrare a laptelui în ţara noastră sunt puţine. În ultimii ani, ca urmare a unor cercetări arheologice, s-a descoperit la sud-est de Sarmisegetuza tipul de aşezare “stână dacică” unde apar elemente privind prelucrarea laptelui în acea perioadă. Cele mai vechi informaţii despre producţia de lapte şi prelucrarea laptelui se referă la laptele de vacă. Ele ar proveni de la sumerieni, un popor indogermanic, care prin anii 5000-4000 î.Hr.... vezi detalii

doc

Generalități despre diabet și produse special concepute pentru persoanele care suferă de această afecțiune - statistici privind numărul de bolnavi de diabet din România

CAPITOLUL 1 Generalitati despre diabet si produse special concepute pentru persoanele care sufera de aceasta afectiune.Statistici privind numarul de bolnavi de diabet din romania. 1.1 Introducere Problema majora de sanatate publica, diabetul zaharat este o afectiune cronica grava, mai ales prin complicatiile sale pe termen lung. Secolul XX a adus, pe linga beneficiile civilizatiei, si o suma de boli "moderne", intre care diabetul zaharat ocupa un loc central. Diabetul zaharat este o dereglare endocrina manifestata prin incapacitatea pancreasului de a produce insulina sau prin incapacit... vezi detalii

doc

Rolul Vitaminei A în Organism și Influența Procesării asupra Conținutului de Caroten și Vitamina A din Alimente

Introducere Generalitaţi despre vitamine şi clasificarea lor Vitaminele sunt un grup de compuşi organici esenţiali pentru funcţionarea normala a organismului uman , sunt strict necesare pentru menţinerea vieţii şi reproducerii , aduse din exterior odata cu alimentele. Ele au variate funcţii chimice şi fiziologice şi sunt larg distribuite în surse de hrana naturala. Vitaminele sunt active în cantitaţi foarte mici , neputînd înlocui sursele energetice , hormonii şi enzimele. În general vitaminele provin din surse exogene , de aceea sunt absolut esenţiale în dieta omului. Deoarece tesuturil... vezi detalii

docx

Competențele Profesionale și Creșterea Abilităților Necesare Resurselor Umane în Unitatea de Panificație SC Alex Pan SRL

Introducere Scopul acestei lucrări este de a oferi o prezentare și tot odată o analiză a competențelor profesionale și creșterea abilităților resurselor umane din cadrul companiei SC ALEX PAN SRL . Punctul de pornire al acestei lucrări a fost baza de cunoștințe teoretice despre competențelor profesionale și abilitățile resurselor umane. Orice companie care dorește să aibă o strategie de marketing bine definită trebuie să ia in considerare toate competențele și aptitudinile personalului din firmă dar și a calității produsului, prețul, distribuția, plasarea și piața de desfacere a produselor... vezi detalii

docx

Obținerea și promovarea pe piață a unui produs de tip ruladă din cârne de rață

INTRODUCERE Carnea de rata a castigat un interes redus din partea consumatorilor din intreaga lume, cu exceptia Chinei, tarilor din sud-estul Asiei si a unor tari europene, in care productia si consumul de carne de rata sunt relativ mari. Carcasele de rata contin mai putina carne, in special muschii pieptului, si un procent mai mare de piele cu grasime subcutanata. Carnea de la rata, in special carnea de piept, are o valoare nutritiva ridicata. Muschiul major, pectoral, contine de la 61 la 75% fibre rosii si de la 25 la 38% fibre albe [16]. Carnea din piept de la ratele Pekin este cu fibre ... vezi detalii

doc

Pastă de tomate

CAPITOLUL I. Tema de proiectare. Date inițiale. Prima roșie s-a copt în urmă cu trei mii de ani în Peru, sub soarele fierbinte al Anzilor Cordilieri. Maiașii sunt cei dintâi care le-au mutat din sălbăticie în grădină, transformându-le în hrană. De la ei, legumele purpurii au migrat și la alte popoare preistorice ale Americii de Sud, răspăndindu-se pe întreg continentul. În Europa, roșiile au ajuns târziu, abia prin secolul 17, aduse de către conchistadorii spanioli. În secolul al Xix-lea, au devenit un aliment uzual, pentru că acum, la începutul mileniului I, să dobândească o nouă celebrit... vezi detalii

Hopa sus!